Ahoj nasel by se tu nekdo kdo by mi napsal jeden program pro pic16F84?
Dostali jsme ve skole ulohu akorat problem ze nikdo to neumi :(
Zadani:
Napište program, který bude v intervalu 150ms přepínat dvojici diod na výstupech RB3 a RB4 tak, aby střídavě svítily. Diody jsou připojeny přes rezistor na mínus zdroje.
diky vsem
Fórum › Assembler
Pic16F84
nic tezkyho... zapises na ten port 1 (svit) pockas 150ms zapises na pin 0 pockas 150ms a opakovat...
na to casovani je potreba znat frekvenci krystalu ... jinak sou programy kterejm se zada 150ms a takt krystalu a rovnou vyhodi kod v assembleru...
strucne:
bcf PORTB, 3 ; vypnuti
bsf PORTB, 3 ; zapnuti
to same pro 4
musi byt samozrejme nadefinovan
symbol PORTB jako:
PORTB equ 06H
pak jeste
goto NAVESTI
nacez navesti by melo byt nekde na zacatku pred bcf/bsf
To o-lox :
O_o kde to sezenu? xD
Hoj, potřeboval bych naprogramovat jeden prográmek pro pic16F84, kterej mám zadanej ze školy. Jsem ochoten zaplatit třeba 200,- na účet.
Naprogramujte zařízení, které bude představovat bezpečností pojistku. Po stisknutí tlačítka TL4 se rozsvítí nápis JEDE. Při jakémkoliv jinéím tlačítku bude svítit prostřední řada segmentů.
Jsem ochoten se dohodnout na icq ohledně toho převodu peněz, hlavní je rychlost :o
Ahoj muzete mi nekdo v co nejkratsi dobe odpovedet? Otazka: Objasnete strukturu obecneho procesoru popiste zakladni vstupy a vystupy moznosti pouziti zakladni parametry. Kdyby to slo nejak strucne a laicky :) byl bych vam moc vdecen....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Programování PIC16F84 v jazyce C — založil yaqwsx
Program si dělá co chce (PIC16F84) — založil Tomy
PIC16F84 chování nezapojeného vstupu — založil klinki