Java applet – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java applet – Java – Fórum – Programujte.comJava applet – Java – Fórum – Programujte.com

 

raddar
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 4. 2009   #1
-
0
-



Ahoj, lidi

mám takový problém a už nevím kde hledat, tak se zeptám tady...


Na počítači jsem si nainstaloval PHP-MySQL-Apache. Vše nastaveno a funkční...

V Netbeans jsem si udělal jednoduchý program java applet na webové stránky, který se "zatím" jen připojí k MySql a jestli že úspěšně, tak se mi objeví *connected*. Když si to spustím v Netbeans, tak vše funguje a applet se úspěšně připojí:). Pak když dál dám Build, abych ho vyzkoušel jestli se mi připojí i z prohlížeče k databázi (vše na localhostu), tak ne a ne připojit :(... a chytá mi to a zobrazuje:

catch (ClassNotFoundException e) {

g.drawString("****Could not find the database driver*****", 10, 50);

}

v programu volám ten driver:

String driverName = "com.mysql.jdbc.Driver";
Class.forName(driverName);


... nevíte kam nahrát ten driver "com.mysql.jdbc.Driver" čili =>> "mysql-connector-java-5.1.5-bin.jar" aby to fungovalo??...v Buildu ta knihovna s driverama není a když ji tam nahraju, tak to stále nejde:(




Jestli máte někdo zkušenost prosím podělte se s tím

Moc děkuji za jakýkoliv nápad
R.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.219.–
wokena0
Stálý člen
4. 4. 2009   #2
-
0
-

Zdar,
v příloze máš video jak na to, hnedka ti ukážu,jak se to má používat...

  Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver"); //driver

String url = "jdbc:mysql://localhost:3306/mysql"; //url tvoji databaze
Connection con = DriverManager.getConnection(url,"root", "heslo"); //napojeni na databazi
Statement stmt = con.createStatement(); //vytvoreni statementu (pomoci nej muzes pracovat s databazi)
stmt.executeUpdate("CREATE DATABASE priklad;"); //samostatny prikaz pro databzi


doufám,že ti to pomohlo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.188.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
raddar
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 4. 2009   #3
-
0
-

To wokena :
Já to mám napsané v programu takto:


Connection connection = null;
try {
// Load the JDBC driver
String driverName = "com.mysql.jdbc.Driver"; // MySQL MM JDBC driver org.gjt.mm.mysql.Driver
Class.forName(driverName);

// Create a connection to the database
String serverName = "localhost:3306";
String mydatabase = "test";
String url = "jdbc:mysql://" + serverName + "/" + mydatabase; // a JDBC url
String username = "admin";
String password = "admin";
connection = DriverManager.getConnection(url, username, password);
g.drawString("****Connected****" , 10, 50);
g.drawString("server: " + serverName + " / " + mydatabase, 10, 70);

} catch (ClassNotFoundException e) {
g.drawString("****Could not find the database driver*****", 10, 50);

} catch (SQLException e) {
g.drawString("****Could not connect to the database*****ll", 10, 50);

}

V netbeans mi to v pohodě jede a připojí se to k DB "test" (ukáže ***Connected***), ale mám problém ten, že když dám Build a mrknu do složky toho projektu a do složky build, kde otevřu Myapplet.html a v prohlížeči se mi ukáže na appletu ****Could not find the database driver*****. Nevím kam nahrát ty ovladače DB, aby se to připojilo na localhost přímo z prohlížeče:( a ukázalo se Connected:)

Dik za tvůj názor

R.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.14.–
wokena0
Stálý člen
6. 4. 2009   #4
-
0
-

Takžé:
1. Klikni na název projektu (pravým)
2. Klikni na "properties"
3. Klikni na Libaries (vlevo v tom "menu")
4. Klikni na "Add libaries"
5. V tom seznamu najdi "MySQL JDBC Driver" a klikni na "add"
6. A nakonec klikni na OK, a můžeš spustit ten program :smile3:

Jo,když to chceš buildnout, tak klikni na název toho projektu a dej "Set as Main Project", a pak to můžeš buildnout
BTW.Hodně štěstí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.226.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
raddar
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 4. 2009   #5
-
0
-

To wokena :
Ahoj, jako tohle všechno jsem v Netbeans udělal a stále nic:(. Všechny knihovny mám naimportovaný a jak jsem již psal v beansech mi to běží, , ale když to chci pak samotné pustit už mimo ně, např. na zkoušku přímo v ze složky build (soubor MyApplet.html), tak mi to vyhodí v appletu hlášku místo očekávaného ***connected**** bohužel toto ***Could not find the database driver*****. :(

Asi je problém, že ten driver není umístěn někde na dosah toho appletu ve složce build, ale kde?


R.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.219.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Java applet — založil Leito

Java applet pro XPort — založil sputnikone

Applet a JMF — založil Micho

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý