CodeBlocks kompilace – Software – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

CodeBlocks kompilace – Software – Fórum – Programujte.comCodeBlocks kompilace – Software – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
3. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
dneska jsem si po reinstallu windowsu znovus táhl a nainstaloval CodeBlocks, ale po napsání programu se mi program nechce zkompilovat :( Nevěděl by někdo, co s tím? Předem díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
3. 4. 2009   #2
-
0
-

Definuj konkrétněji "Nehce zkompilovat" - tzn. vypisuje ti to nějaká chybová hlášení? Není tam příkaz pro kompilaci. Nebo co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.103.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
3. 4. 2009   #3
-
0
-

Nevypisuje to nic. Dám zkompilovat a nic se nestane. Dám spustit program, napíše se hláška, že program se musí prvně zkompilovat a jestli to chci udělat, dám Ano a zase se nic nestane. Žádný chybový hlášení nic. Je to jako kompilace ani nezačala

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
4. 4. 2009   #4
-
0
-

Jako první bych se ujistil, že máš staženou verzi s kompilátorem. Ale to nejspíš máš. Takže jako druhý bych zkusil mrknout do Build logu. Mám to nastavený na F4 nevím jestli to je i půvdodní nastavení. Jestli není tak menu View => Logs a dole v okně vybereš Build log a dáš znova zkompilovat. A měla by se ti ukázat nějaká chybová hláška.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 4. 2009   #5
-
0
-

Z codeblock.org jsem stáhl obě dvě verze co zde byly a ani s jednou mi to nejde :( V nastavení jsem zkoušel několik typů kompilátorů. V Build logu žádná chybová hláška není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 4. 2009   #6
-
0
-

A vytvořil jsi zdrojový soubor a nebo projekt?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.68.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 4. 2009   #7
-
0
-

Vytvořil jsem zdrojový soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 4. 2009   #8
-
0
-

Musíš vytvořit projekt, a do něj vložit zdrojový soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.68.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 4. 2009   #9
-
0
-

A čím to, že mi to před přeinstalováním windows šlo i přes přes zdrojovej soubor?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Grungy0
Super člen
4. 4. 2009   #10
-
0
-

To yaqwsx : Myslím že tým to nebude, ja bežne vytvorím len zdrojový súbor ak je potrebný len jeden a všetko mi pekne skompiluje, iná vec je ak to má obsahovať zdrojákov viac + nejaký ten hlavičkový súbor to už naozaj potrebuje vytvoriť projekt.

To Kolcek :
Mne to niekedy po nainštalovaní tiež blblo, ale skopčil som zdroják do nového projektu a už to šlapalo v pohode. Inak skúšal si kompilovať aj niečo jednoduché ako napriklad "Hello word"? Možno je chyba v tom zdrojáku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.98.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 4. 2009   #11
-
0
-

Že by chyba ve zdrojáku bránila spuštění kompilace? To se mi moc nezdá.
BTW vždycky první co zkouším kompilovat je program s jedním cout tzn. něco takovýho



#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout<<"Test programu";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Do novýho projektu jsem to taky zkoušel a v Build logu jsem dostal tuhle hlášku
[quote]"nvm - Release" uses an invalid compiler. Skipping...
Nothing to be done.

[/quote]

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Grungy0
Super člen
4. 4. 2009   #12
-
0
-

Tak pokiaľ si nainštaloval verziu s kompilátorom a default kompilátor si nemenil tak potom netuším. Potom už odporúčam len skúsiť iné IDE.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.98.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 4. 2009   #13
-
0
-

Deafalut kompilátor jsem tam neměnil.
EHM jiné IDE tím myslíš jako třeba dev-c++ nebo tak něco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
5. 4. 2009   #14
-
0
-

Problém vyřešen! Nevím proč, ale po instalaci se mi u kompilátoru zadalo špatně jeho umíštění. Nastavil jsem je ručně a je to OK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Tocimanko0
Grafoman
5. 4. 2009   #15
-
0
-

OK. Problém vyriešený. Lock.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Ikona v CodeBlocks — založil Kvetinar

SDL v CodeBlocks — založil mato

Pomoc s CodeBlocks — založil Patrik

CodeBlocks a programace — založil Zinthos

Visual Studio a Codeblocks — založil Kolemjdouci

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý