Preskakovanie riadkov v súbore – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Preskakovanie riadkov v súbore – C / C++ – Fórum – Programujte.comPreskakovanie riadkov v súbore – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
m->29+6
Super člen
4. 4. 2009   #1
-
0
-

Serus, nevie niekto ako efektívne preskočiť riadky v súbore? Teda, preskočiť ich nemám problém, ale moje dva nápady sa mi zdajú dosť neefektívne a ťažkopádne :smile13: Na nete sú rady, na ktoré by som prišiel aj sám, ako čítať riadok až kým sa nedostanem na ten čo chcem alebo hľadať po písmene konce riadkov... No momentálne sa rozhodujem medzi dvomi variantami:

fgets(buffer, MAX_DLZKA_RIADKU, file);   // príde mi neefektívne to stále zapisovať do pamäte


fscanf(params.file, "%*[ -˙]\n");

to fscanf mi zase príde, že to neprečíta všetky znaky, len ' '(medzera) až '\255'.
Neviem ako tam zadať aby mi to čítalo všetko, vrátane bielych miest (medzera, tabulátory, ...)
fscanf(params.file, "%*s\n"); mi skončí na medzere. Neviete o nejakom inom spôsobe ako preskočiť riadok/riadky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
4. 4. 2009   #2
-
0
-

vsechna data ktera chces preskocit musis precist, jinak bys nevedel kolik radku uz jsi preskocil. a precist znamena ulozit si do pameti, otazka
je zdali to delat po znaku ci po celem radku. ja bych jednoznacne volil cteni po radku (pocitas-li s nejakou rozumnou maximalni delkou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
m->29+6
Super člen
4. 4. 2009   #3
-
0
-

No tú maximálnu dĺžku poznám - dík teda za radu :-) Som si len myslel, že existuje aj lepšie riešenie :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
KIIV+42
God of flame
4. 4. 2009   #4
-
0
-

To m->29 : no muzes jeste pouzit generator nahodnych cisel... tak ani nemusis hledat co na tom radku je a jestli ho vynechat... pripadne jeste lepsi je pouzit built in kristalovou kouli :)

mimochodem uplne nejrychlejsi je nacist rovnou souvislej blok do pameti.. a ten si pak prochazet... samo to chce nejakou rozumnou velikost 5GB soubor by byl uz problem

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tmi0
Věrný člen
4. 4. 2009   #5
-
0
-

To KIIV : no jestli se jedna o preskoceni nejakeho maleho poctu radku tak bych s tim spise nesouhlasil - pro preskoceni dvou radku staci dvakrat zavolat fgets a jen pokazde zkontrolovat jestli se radek vesel do bufferu (tedy jeden byte) ... cteni freadem bude sice rychlejsi, ale znovuprochazeni pole to dle me zpomali. koneckoncu cekal bych ze presne tak to bude fgets delat, tedy nacte blok a z neho vyrizne radek... tak proc to kodit znovu, kdyz existuje optimalizovana verze? (ale pokud by se jednalo o hodne velky pocet radku, uz bych spise souhlasil - i kdyz by mohlo trochu vadit ze to spolehlive vyhazi cache)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
KIIV+42
God of flame
4. 4. 2009   #6
-
0
-

To tmi : jasne no... ja myslim vzdy ve velkym... treba zpracovani nejakyho zajimavyho 2GB logu nebo podobne :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
4. 4. 2009   #7
-
0
-

Nad mapovaním do pamäte som tiež rozmýšľal, ale zase ma odradila tá spotreba pamäte:-D Jednoducho som asi puntičkár :-| No nevadí, asi skúsim ten builtin čo písal KIIV, alebo vyzistiť to fscanf(file, "%*[\32- \255]\n")); myslím že táto konštrukcia len behá po znakoch a zahadzuje ich - nič neukladá. :-|
Už ale len čisto pre zaujímavosť, ako tie riadky preskočiť, lebo pomocou fgets mám už vyriešených kopu vecí ;-) Inak, dík všetkým za myšlienky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

Poradie riadkov — založil m.czech

PHP, vypísanie riadkov — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý