Text do textBox ... Visual C++ 2008 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Text do textBox ... Visual C++ 2008 – C / C++ – Fórum – Programujte.comText do textBox ... Visual C++ 2008 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sunmay0
Věrný člen
4. 4. 2009   #1
-
0
-

Mel bych dotaz, který zní možná dost divně, ale jak se dá dostat text z pole charů

char neco [30];

nebo z ukazatele na zacatek pole do textBoxu, dostat tam double a pod neni problem, ale jak tam dostat text to netuším.

Díky moc za opovědi ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Reklama
Reklama
paloS_10
Návštěvník
4. 4. 2009   #2
-
0
-

Co konkretne ci nejde? Ako nevies funkciu ci ti hlasi chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Quiark0
Věrný člen
4. 4. 2009   #3
-
0
-

No nevím jakej máš textbox... ale v klasickém nemanaged C++ je to pomocí funkce strcpy, která text zkopíruje někam jinam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Sunmay0
Věrný člen
4. 4. 2009   #4
-
0
-

Hmm no myslím, že toto fungovat nebude ...

strcpy(textBox1->Text,"nevim");

co konkretne mi nejde ... no ....

textBox1->Text = "Ahoj"; // tak toto je v pohode a funguje to, do textboxu se vypiše Ahoj;

ale když mam proměnou (pole) např:

char nazev[5] = "ahoj";

a chci to dostat do textBoxu tak ne a ne ... konkretene to hazi chybu protoze nevim jak to napsat a při ruznych pokusech byly chyby docela různé ...

když tam dávam např double tak to vypadá tatkto:

double nevim = 0;
textBox1->Text = nevim.ToString;

a to s přehledem funguje .... ale jak to udělat s řetězcem nebo polem znaků to netuším

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
tmi0
Věrný člen
4. 4. 2009   #5
-
0
-

"ahoj" a 'nazev' maji (az na const) stejny typ, takze by principielne melo fungovat textBox1->Text = (const char *)nazev;
ale trochu me prekvapila konstrukce 'nevim.ToString;' kde 'nevim' je typ double. double je primitivni typ, nikoliv trida, a tedy nemuze mit zadne metody ani cleny! je to skutecne c++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Quiark0
Věrný člen
4. 4. 2009   #6
-
0
-

Tos mohl rovnou napsat, že používáš .NETové C++/CLI...



textbox->Text = gcnew String(nazev);


přípaně si v dokumentaci najdi, jak se vytvoří String z char*

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Sunmay0
Věrný člen
5. 4. 2009   #7
-
0
-

Díky moc ... zachránils mě ... c++ jako takove mi nevadi ale psani okenich aplikaci tam sem ztracenej. Rád bych napsal, že dělám v .NETové C++/CLI, ale to bych to musel vědět ...

Ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Sunmay0
Věrný člen
15. 4. 2009   #8
-
0
-

pls ... ještě jeden dotaz jak dostanu obsah textboxu do

char neco [10];

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
dannyk0
Věrný člen
16. 4. 2009   #9
-
0
-

To musis pres marshaling.Mohlo by to vypadat nejak takto:



strcpy_s(neco, 10, (const char*)Marshal::StringToHGlobalAnsi(textBox->Text).ToPointer());

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Sunmay0
Věrný člen
19. 4. 2009   #10
-
0
-

Mnohokráte díky ....
a měl bych ještě dotaz nevíte někdo o nějaké vhodné literatuře ... ohledně práce ve VS2008, ideální nějaké Krok za kroekm nebo tak ... díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 118 hostů

Podobná vlákna

TextBox ve visual studiu — založil Jouda

Visual C++ 2008 — založil Marek066

Pomoc s Visual C++ 2008 — založil Ton

Visual Studio 2008 Professional — založil Webmaster

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý