MySQL - extra DELETE – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MySQL - extra DELETE – MySQL – Fórum – Programujte.comMySQL - extra DELETE – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sakalik0
Newbie
5. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravim, chtěl bych se zeptat na nějaký efektivní kód do PHP pro smazání určitých řádků. Respektive vytvářím fórum a mažu kompletní kategorii, pod kterou spadají jednotlivá fóra a topicy.

Tudíž znám pouze id kategorie a teď je otázka, jakým a pokud možno efektivní způsobem vytvořit kód, který

1. zjistí jaká všechna fóra pod kategorii spadají = mám id fór (array apod.)
2. zjistím které všechny topicy spadají pod jednotlivá fóra = mám id topiců (opět třeba array...)
3. smažu všechny řádky, kde id topic = array ?
4. smažu všechny řádky, kde id fora = array

předem děkuji za návrhy, jak to vyřešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.148.–
Reklama
Reklama
DragonBehemont0
Super člen
6. 4. 2009   #2
-
0
-

Tvůj problém řeší FOREIGN KEY a nepotřebuješ k tomu žádný PHP kód, protože se to řeší přímo na úrovni databáze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Sakalik0
Newbie
6. 4. 2009   #4
-
0
-

Přesně kvůli tomu se radši zeptám tady. Já bych to řešil hroznejma kódama. Děkuju moc za radu :)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.148.–
KIIV+42
God of flame
6. 4. 2009   #5
-
0
-

pak kdyz hledas neco v urcite mnozine tak se da pouzit v sql IN ..
napriklad where id in (10,11,15,25)
spojovani tabulek join... nekdy se da pouzit natural ale to jen pokud mas ty sloupce stejne pojmenovane, pak inner join - najdou se jen polozky co k sobe patri... left a right join vypise vse co sedi podminkam z prvni nebo druhe tabulky ale pokud nenajde vyplni pomoci NULL
a tak dale...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DragonBehemont0
Super člen
6. 4. 2009   #6
-
0
-

To Sakalik : To níc, taky jsem to řešil všelijak krkolomně, než jsem si přečetl knížku o tom, jak navrhovat optimální databáze :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

DELETE v MySQL — založil Systém

8.lekce - extra úkol — založil Tomáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý