EXCEL - přepsání určité oblasti buněk výsledkem vzorce – Software – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

EXCEL - přepsání určité oblasti buněk výsledkem vzorce – Software – Fórum – Programujte.comEXCEL - přepsání určité oblasti buněk výsledkem vzorce – Software – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin4800
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 4. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, prosím o radu.
Pokusím se co nejsrozumitelněji nastínit problém.
1. V excel souboru vyplním např. sloupec A nějakými (různými) čísly
2. do určitého políčka v tomtéž listě si pak zadám hodnotu slevy (např. 20%), kterou bych potřeboval, aby mi program vypočetl a zároveň přepsal původní vyplněné hodnoty ve sloupci A na hodnoty o 20% nižší

Výpočet slevy dokážu, ale potřeboval bych poradit, jakým způsobem ten výsledek dostat do jednotlivých buněk.

Předem děkuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.232.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
7. 4. 2009   #2
-
0
-

Napadá mě jedině makro - vypočítá výsledek do jiné buňky, přepíše původní data a pak "temp" buňky smaže...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.88.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Martin4800
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 4. 2009   #3
-
0
-

díky za reakci.
tzn. napsat do makra kód v basicu? nebo to pude obejít i jinak? zkušenosti s popgramováním určitý mám, ale visual basic sem nikdy nedělal

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.232.–
yaqwsx+9
Posthunter
7. 4. 2009   #4
-
0
-

Nejlepší by bylo napsat ve VB, ale na toto myslím postačí i klasické nahrávání uživatelkých úkonů přes Excel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.88.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV+42
God of flame
7. 4. 2009   #5
-
0
-

jen se ti nesmi to makro spustit vicekrat... jinak se po nekonecne opakovanich dostanes na cistou nulu :D se zaokrouhlenim je to po par desitkach opakovani

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Excel - text do buňek — založil Pavel

Rolování určité oblasti — založil minarth

Strigrid spojování bunek? — založil Jerremy09

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý