Přetypování string -> double – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přetypování string -> double – Java – Fórum – Programujte.comPřetypování string -> double – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Balaam0
Návštěvník
8. 4. 2009   #1
-
0
-

Mám takový začátečnický problém. V Javě se učíme ve škole a tak mi není moc známá syntaxe toho jazyka. Dostali jsme za úkol udělat program na výpočet kvadratické rovnice, to není problém, uděláno za 10 minut. Jenže tomu chci dát nějaké GUI a tak jsem se podíval do svých knih o Javě, kde se GUI probírá. Pro zadání nějakého členu použiji tedy tento příkaz:

String clen = JOptionPane.showInputDialog("Zadejte kvadratický člen: ");

Jak mám hodnotu proměnné člen přetypovat do proměnné a, která je typu double? Podle knihy jsem zkoušel nějak implementovat System.In, zkoušel jsem explicitní konverzi (double) apod., ale nic nezabralo (ach, jak mi chybí C# s jeho .ToString() ). Jak na to přetypování tedy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
The lesbians next door bought me a rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
Reklama
Reklama
Balaam0
Návštěvník
8. 4. 2009   #2
-
0
-

Odpovím si sám - Double.parseDouble(promenna)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
The lesbians next door bought me a rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
Payne
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
9. 4. 2009   #3
-
0
-

Inak neviem co si chcel povedat tym toString(), ved to ma aj Java, ty si hlavne musis uvedomit ze String je objekt a double nie, cize musis robit nejaky parsing toho retazca no a ked z neho chces dostat hodnotu primitivneho typu tak volas prisluchajucu metodu nad Wrapper class...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.195.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Přetypování int na double — založil DooFy93

Přetypování string na int — založil Kenvelo

String na double — založil Grungy

Double 2 string — založil Verzana

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý