Serverová technologie pro falsh. – Flash – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Serverová technologie pro falsh. – Flash – Fórum – Programujte.comServerová technologie pro falsh. – Flash – Fórum – Programujte.com

 

Debon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 4. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

chtěl bych se dozvědět nějakou teorii o online hrách ve flashi. AS ovládám celkem slušně a chtěl bych si zkusit nějakou malou hříčku, která by byla pro více hráčů a více počítačích pomocí sítě internetu. Asi to nebude lehké ale nějak se začít musí. A tak bych se chtěl zeptat, jak by se dal zařídit nějaký server a hosting pro něj. Potřeboval bych aby bylo vše zdarma. Nemusí to být ale zase server pro 200 klientů nýbrž stačí třeba jen 5. Ale zase by to mělo být zdarma. Našel jsem perfektní tutoriály kde je jak se k socketovému serveru připojit a odeslat data, to bych zvládl. Ale teď si nevím rady s tím hostingem.Předpokládám že socketové servery můžou běžet na mém počítači, ale to bych musel mít pořád zapnutý počítač a na to nemám prostředky. Tak bych potřeboval nějaký hosting který by byl zdarma. Nebo jakoukoli možnost, která by řešila to že bych nemusel mýt pořád zapnutí Pc. Přemýšlel jsem a třeba takoví chat by šel udělat pomocí odesílání dat do webové databáze, ale já bych potřeboval hru. Mno zkuste mi nějak prosím poradit. Děkuji...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
adams succes
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
11. 4. 2009   #2
-
0
-

hmm tak to tak trochu pochybuju ze by si to sam udelal ale jak pises nejak se zacit musi tak zacni nejakou mini hrou kterou si nekdo stahne nebo zahraje na netu a ne neco s registraci

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.67.–
Quiark0
Věrný člen
11. 4. 2009   #3
-
0
-

Mno... pokud jde z ActionScriptu posílat HTTP requesty a přijímat odpovědi, případně používat WebServices, tak ti bude stačit obyčejný webserver na freehostingu s PHP nebo ASP.NET. Pak to bude v podstatě takový AJAX.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Tomik
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
12. 10. 2009   #4
-
0
-

To Quiark : Nejaka stranka na ktery bych se to mohl naucit? Jak udelat multiplayerovou hru nebo i chat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.74.–
Larry0
Newbie
12. 10. 2009   #5
-
0
-

Staci hladat "socket server" + PHP (alebo C++, alebo v com to chces robit) + flash
Ja som to tiez robil, spravil som PHP socket server a taku mini-hru vo flashi AS2, nebolo to az take komplikovane, vygoohlit sa da strasne vela materialov k tomu, staci sa len trosku posnazit a nie cakat ze ti to kazdy da jak na tanieri :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.182.–
Tomik
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
12. 10. 2009   #6
-
0
-

To Larry : Prave ze je toho az moc tak sem myslel kde by byl jednoduchy tutorial jak udelat nejakou mini hru pres server.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.74.–
Larry0
Newbie
13. 10. 2009   #7
-
0
-

Uz si nepamatam ale myslim ze som skusal aj toto a fungovalo to, je to chat ale v podstate na tom snad pochopis prijmanie a posielanie dat serveru/klientovy
http://www.kirupa.com/developer/flash8/php5sockets_flash8.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.101.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý