Chyba v IF – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v IF – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba v IF – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
11. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, když si v c++ udělám program na výpočet BMI, tak když jej spustím, tak se mi nakonec nechce provádět podmínka! Tzn. že místo, aby se provedla podmínka a podle ní se vypsal text, tak se text vypíše ať je výsledek jakýkoliv. Mohl by mi někdo poradit, kde dělám chybu?

#include <iostream>

#include "csznaky.h"

using namespace std;
int main()
{
cout<<"Zadeje pros"<<ii<<"m Va"<<ss<<"i v"<<yy<<ss<<"ku:____\b\b\b\b";
float vyska;
cin>>vyska;
cout<<"\nZadeje pros"<<ii<<"m Va"<<ss<<"i v"<<aa<<"hu(v kg):__\b\b";
float vaha;
cin>>vaha;
if(vyska>100)
vyska=vyska/100;
double bmi;
bmi=vaha/(vyska*vyska);
cout<<"\nVa"<<ss<<"e BMI je "<<bmi<<".\n";
if(20<bmi<25)
cout<<"\nVa"<<ss<<"e BMI je v norm"<<aa<<"lu.\n";
else if(bmi<20)
cout<<"\nPodle Va"<<ss<<"eho BMI jste podvyziven/"<<aa<<"\n";
else if(bmi>25)
cout<<"\nPodle Va"<<ss<<"eho BMI trp"<<ii<<"te nadv"<<aa<<"hou!\n";
cin.get();
cin.get();

return 0;
}

BTW v c++ začínám, tak bych byl vděčný i za vysvětlení chyby, ne jen za její opravení ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
11. 4. 2009   #2
-
0
-

Problém vyřešen. Omlouvám se za spam. Můžete lock nebo smazat

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Quiark0
Věrný člen
11. 4. 2009   #3
-
0
-

Tohle nebude asi dělat to, co bys chtěl:

if(20<bmi<25)

rozděl to na dvě podmínky, každá bude mít jedno porovnání.

Důvod je tento:
Předpokládejme, že bmi je 100
20 < bmi < 25
se uzávorkuje takto:
(20 < bmi) < 25
to se vyhodnotí na:
(true) < 25
no a true = 1, což je menší než 25.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Kolcek
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
11. 4. 2009   #4
-
0
-

Už je to OK. Vyřešil jsem to takhle

if(bmi>20&&bmi<25)

...
else if(bmi<=20)
...
else if(bmi>=25)

ale i tak díky za snahu o pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Chyba v IE — založil Spectator

Chyba — založil Anoným

Chyba — založil bohetik

Chyba? — založil  

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý