Načítání do Stringgridu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítání do Stringgridu – Delphi – Fórum – Programujte.comNačítání do Stringgridu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hejnator0
Duch
12. 4. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit jak mám předělat tento kód, tak aby načítal do stringgridu.

procedure TForm4.BitBtn1Click(Sender: TObject);

var
sl:TStringList;
i:Integer;
begin
sl:=TStringlist.Create;
sl.Clear;
for i := 0 to StringGrid1.RowCount - 1 do
sl.Add(StringGrid1.Rows[i].DelimitedText);
sl.SaveToFile('data.csv');
sl.Free;
end;


Kdybyste byli tak hodní a předělaný kód sem hodili.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.208.–
joudicek0
Návštěvník
14. 4. 2009   #2
-
0
-

Nejak mi neni jasny co chces nacitat? Z toho souboru data.csv???

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Hejnator0
Duch
14. 4. 2009   #3
-
0
-

Ano přesně tak. Prostě kliknu na button a rovnou se načte obsah z data.csv

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.208.–
joudicek0
Návštěvník
15. 4. 2009   #4
-
0
-



procedure LoadFromFile(jmeno:string);
var i,j, row:integer;
begin
StringList.LoadFromFile(jmeno); //nacteni do stringListu

row := 0;

for i:=0 to stringList.Count do
begin
for j:= 0 to StringGrid.ColCount do
begin
StringGrid.Cells[j][row] := StringList.Strings[i]; //vyplni vsechny sloupce v radku
end;
row := row + 1; //dalsi radek
end;
end;


Je to jen nastrel, nemam delphi k dispozici, ale snad to pro inspiraci staci....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Hejnator0
Duch
15. 4. 2009   #5
-
0
-

Tohle asi nepůjde. Protože Stringlist neumí metodu LoadFromFile

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.208.–
joudicek0
Návštěvník
15. 4. 2009   #6
-
0
-

Skoro na konci stranky vlevo nad SaveToFile http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=TStringList
Co mas za verzi delphi? Moc se mi nechce verit tomu, ze pokud ma metodu SaveToFile, ze by nemel LoadFromFile.....
Pokud je tomu opravdu tak, ze ji ve sve verzi nemas a nechces upgradovat, tak bych asi doporucil vykaslat se i na metodu SaveToFile, a vytvorit vlastni funkce pro nahrani a ulozeni dat. Delat se souborem *.csv "rucne" bych moc nedoporucoval, misto nej bych vytvoril vlastni format souboru. Pokud znas pocet sloupcu stringGridu, tak bych to asi resil kazdy retezec na novy radek.... pak je to jen o nacteni v cyklu....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý