Porovnavanie datumov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnavanie datumov – PHP – Fórum – Programujte.comPorovnavanie datumov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
5. 9. 2006   #1
-
0
-

Potreboval by som porovnat dva datumy (aktualny a ulozeny v db)... je na to nejaka funkcia? Ak je datum starsi ako dnesny tak chcem zaznam z DB vymazat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Luk?? Chur?
~ Šéfredaktor
+8
Hero
5. 9. 2006   #2
-
0
-

nn, musis rucne..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
dalaman0
Věrný člen
5. 9. 2006   #3
-
0
-

Bud si skus najst nieco o type TIMESTAMP v mysql alebo ak ti nejde o datum ale len o porovnanie casov tak by sa to dalo cez date("U");

Ulozi ti pocet sekund od 1.1.1970 cize potom staci porovnat
if ($datum1> $datum2) echo "Datum1 je vacsi";

:ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Milan0
Stálý člen
5. 9. 2006   #4
-
0
-

no chcel som pouzit nieco ako date("U") lenze neviem ako mam previest na sekundy datum, ktory je ulozeny v db... ten datum uzivatel zadava pomocou formularu..a je to datum napr. nejakej akcie ktora bude v buducnosti...ale ak ten datum je uz starsi ako dnesny chcem to vymazat..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Sharptan0
Newbie
5. 9. 2006   #5
-
0
-

Jen ve zkratce, co potřebuješ najdeš tu http://en.wikipedia.org/wiki/Julian_date , jen si ten algoritmus přepíše? do php, pokud to má být univerzální je to asi nejlepší, zvládá to i čas, ale to už je lepší se podívat na "Julian date" na googlu. Do DB se ukládá celý(nechceš-li čas), nebo reálné číslo(desetinné místo patří času). Jistě již se sám dovtípíš, že porovnat datum je velmi snadné...int>int,real>real atd.(<,==,+..)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
5. 9. 2006   #6
-
0
-


neviem ako mam previest na sekundy datum, ktory je ulozeny v db...




//Nacteni data z databaze
$datum = '2006-09-05';
if(time() > strtotime($datum)) {
//Neco udelat, treba smazat zaznam z db
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
8. 9. 2006   #7
-
0
-

no neviem sa ja z toho vymotat... ked vkladam data do db.. pouzivam na vlozenie datumu <select><option...> pre den, mesiac a rok zvlast aby mi tam uzivatelia vkladali presne ten format co chcem.. potom pouzivam fciu checkdate() a do db to vkladam asi takto:
?

MySQL_Query("INSERT INTO akcie VALUES('','$idusr','$co','$info','$kde','$den_a.$mesiac_a.$rok_a')");

mozno to je trosku divne :O ale dostanem tak napr. 8.9.2006 bez nul. Potom pouzijem tu funkciu takto:
?


$datum_akcie="$rok_a"."$mesiac_a"."$den_a";//neviem ci to je dobre ale chcel som aby mi z toho vyslo napr.8.9.2006
if(time() > strtotime($datum_akcie)){
echo"Datum, ktory si zadal je uz minulostou:)";
}
...no a nejak mi to cele nefachci...
??:error:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
8. 9. 2006   #8
-
0
-



//Datum napriklad takhle zformatujem, klidne by slo $datum = $den_a.'.'.$mesiac_a.'.'.$rok_a;
$datum = $rok_a.'-'.$mesiac_a.'-'.$den_a;

if(time() > (strtotime($datum) + 60*60*24)) {
echo 'Datum už je minulost';
}
else {
echo 'Datum ještě platí';
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
9. 9. 2006   #9
-
0
-

nechapem kde je probem ale napisal som to ako ste mi poradili ale na kazdy datum mi to vypise ze je uz minulostou...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
9. 9. 2006   #10
-
0
-

Jestli tento kód funguje, tak bych chybu viděl někde na špatné sestavení datumu...



$datum = '2006-09-08';

if(time() > (strtotime($datum) + 60*60*24)) {
echo 'Datum 1 už je minulost';
}
else {
echo 'Datum 1 ještě platí';
}

$datum = '2006-09-12';

if(time() > (strtotime($datum) + 60*60*24)) {
echo 'Datum 2 už je minulost';
}
else {
echo 'Datum 2 ještě platí';
}
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
9. 9. 2006   #11
-
0
-

no v takomto formate mi to funguje.. (2006-9-9)...
=> datum nie je minulost => zaznam sa mi ulozi do db ale v tvare 9.9.2006. Po vypise zaznamov v inom php subore bude tento zaznam zajtra uz neplatny a chcem ho vymazat z db... lenze ked uz mam ten zaznam v danom formate (9.9.2006) ten isty prikaz uz nefunguje. no vyskusam sa s tym este pohrat..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
9. 9. 2006   #12
-
0
-

asi vlozim ten isty datum do db dvakrat?:))?raz vo formate 9.9.2006 a raz 2006-9-9 no ale radsej by som sa redundancii vyhol:)?:full:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
9. 9. 2006   #13
-
0
-

A co datum vložit ve standardním MySQL formátu DATE (více viz manulál) a potom ho jen dle potřeby formátovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
dalaman0
Věrný člen
9. 9. 2006   #14
-
0
-

A co tak vypisovat datum len od dnes do buducna? Nemusel by si potom kontrolovat ci je to minulost :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Porovnavanie hodnot — založil olgo

Porovnavanie čísel — založil Plui

Porovnávanie reťazcov — založil Kent

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý