Vlastní games aneb prosím přečtětě si tento článek děkuji. – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vlastní games aneb prosím přečtětě si tento článek děkuji. – Hry – Fórum – Programujte.comVlastní games aneb prosím přečtětě si tento článek děkuji. – Hry – Fórum – Programujte.com

 

Frozen-iu0
Newbie
14. 4. 2009   #1
-
0
-

zdravím,

Již je tomu pár hodin,možná den co mi můj kamarád řekl že by nebylo na škodu si vytvořit vlastní hru.
První reakce byla asi taková "super, ale máme šanci konkurovat velkým firmám" odpověď byla již jednoduchá "Ano i ne nezáleží na tom jak rychle hra bude,jaká grafika v ní bude ale jaká hratelnost hry bude" tak jsem jen přikývl a řek "ok".
Po pár minutách co jsem se vzpamatoval jsme se začali bavit o teamu a hlavně času každý si představuje aspoň ten kdo o tom nic neví že to je práce na pár dnů ale tomu tak není.A team lidí?No je to jednoduché důležité je aby v teamu panovala radost a nálada již jsme se bavili s kamarádem že to bude těžké vše vést,sehnat lidi a dalši věci ale bez toho to jinak asi nejde.
Pro ty co se ptají proč jsme nezačali de nám o to aby jsme se celý team jak grafici,kodeři prostě všichni dohodli jestli hra bude komerční nebo free,jaký žánr hra bude a další věci.

Mnozí z vás si říkají dva mladí blázni co si myslí že trhnou byznys her.Ale proč jinak tedy žijeme?Aby jsme měli bláznivé nápady a zkoušeli bláznivé věci.

No a proč vám to zde vše píši?
Prostřednictvím tohoto portálu o programováni jsme se rozhodli sehnat lidi do teamu vím že to asi nebude zrovna hned jednoduché ale zkusit se musí vše.
No co by jsme za lidi v teamu očekávali a potřebovali?

1)Scenáristy -Team lidi kteří budou psát scénář hry,různé nápovědy do hry a vše kolem textu.
2)Fantasy lidi-Team lidi kteří budou ochotni vymýšlet a pomáhat svýma nápady a díly které by nám poslali.
2)Grafiky-Team lidi kteří se budou starat o grafiku tedy jak web tak samotnou hru.
4)Kodeři-Samotná hlava všeho je především kod takže požadovali by jsme znalost kodu pro vývoj her.
5)Zvukař-Ozvučení hry,vlastní soundratck, a další audio.
6)Animation studio-Animace,videa,intra a vše co má společného s videem.

No jestli jste si článek dočetli až jsme a jste ochotni se k nám přidat a pomoci tak neváhejte a napište prosím do tohoto topicu něco o sobě a co umíte.Vím že je to bláznovství tento nápad ale jak jsem již říkal viz výše vše se musí zkusit tak prosím zkuste to s námi.

A na konec jen děkuji že jste si přečetli tento článek a dali zrovna nám tu šanci.

Tak Na slyšenou
S pozdravem David Šeďa



Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
mno
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 4. 2009   #2
-
0
-

v jakom jazyku to chcete programovat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.38.–
Frozen-iu0
Newbie
14. 4. 2009   #3
-
0
-

mno napsal:
v jakom jazyku to chcete programovat ?



První sháním team lidi a ti se domluví víš..měl by jsi zájem jsem rád za každého.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Quiark0
Věrný člen
14. 4. 2009   #4
-
0
-

1. Takovýchto lidi, co si řeknou, seženem tým a uděláme hru je do roka tak 50 (jen v ČR samozřejmě). Předchozí pokus je tady http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=11989-namet-na-hru-the-lost
2. Nepokoušejte se udělat nic megavelkého (DOOM 4, World of Warcraft, nemáte šanci samozřejmě). Mnohem větší šanci máte s dobrým nápadem na hratelnost a hezkým zpracováním.
3. Nečekejte, že na tom vyděláte - konkurence je obrovská.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
14. 4. 2009   #5
-
0
-

To Frozen-iu : A máte danou hru, nebo chcete nějakou vytvořit?
Chcete pracovat na hře, nebo jen vést lidi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #6
-
0
-

Chceme vést lidi ale také se sami na onen hře pracovat.
Víme že nemůžeme udělat něco velkého ale přece jen něco být může když budou nato lidi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
joudicek0
Návštěvník
15. 4. 2009   #7
-
0
-

Co to ma bejt za hru? Kolik mate lidi? Jaky jazyk?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #8
-
0
-

Frozen-iu napsal:
Víme že nemůžeme udělat něco velkého ale přece jen něco být může když budou nato lidi.



Jo, když jsou lidi, tak to jde. Teď jen jak ty lidi udržet pracovat ;) Ono jaksi vývoj hry není pořád jen zábava a sranda, je to práce jako každá jiná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #9
-
0
-

joudicek napsal:
Co to ma bejt za hru? Kolik mate lidi? Jaky jazyk?



No hra, divej nechci se rozhodovat sám tedy já a druhý admín chci aby každý v teamu kdo bude řekl svůj názor a nápad, a s toho se vybere.Kolik máme lidi no jelikož mí známi by šli do toho také přesné číslo udávat nebudu ale už někdo je.Jazyk no jelikož já sám o programování her a kodu nemám moc zkušeností tak o tom bych se poradil až z lidmi v teamu co budou programovat.


Quiark napsal:

Frozen-iu napsal:
Víme že nemůžeme udělat něco velkého ale přece jen něco být může když budou nato lidi.



Jo, když jsou lidi, tak to jde. Teď jen jak ty lidi udržet pracovat ;) Ono jaksi vývoj hry není pořád jen zábava a sranda, je to práce jako každá jiná.



Musím s tebou více než souhlasit, právě proto jsem chtěl prostřednictvím tohoto fórum najít lidi kteří mají chuť a odhodláni a neseknou s tím po prvních pár dnech o to mi jde ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Gobik0
Návštěvník
15. 4. 2009   #10
-
0
-

Dokud ani nevíš v jakém jazyce hra bude vyvíjena, šance, že se ti ozve nějaký ochotný programátor je hodně malá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.244.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #11
-
0
-

Aha, hm asi máš pravdu

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
joudicek0
Návštěvník
15. 4. 2009   #12
-
0
-

To Frozen-iu : Podle me jeste pred jazykem by mela byt docela jasna predstava co to bude za hru....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #13
-
0
-

joudicek napsal:
To Frozen-iu : Podle me jeste pred jazykem by mela byt docela jasna predstava co to bude za hru....



Jistě představa je, ale tak nechci aby to bylo jen to co chi já a druhý admin

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 4. 2009   #14
-
0
-

Serte na hledání lidí. Udělejte nejdříve celý koncept hry, pojměte to jako krapet větší slohovou maturitní práci z Češtiny. Pište své nápady, mažte je, vylepšujte, přidávejte. V potaz samozřejmě vzít i čas vývoje, investování financí, počet lidí, co všechno JE NEZBYTNÉ a co se dá případně vyškrtnout (čas sem, čas tam, do toho ještě HW náročnost, programátorské zkušenosti...).

Jo a udělejte free hru. Je jedno, co to bude zač. Důraz klaďte na hratelnost. Když budete mít skvělou zábavnou freeware hru v referencích, jejíž vývoj vám zabere třebas jen půl roku, máte mnohem větší šance někoho dalšího sehnat.

Btw: Uvědomte si, koho SKUTEČNĚ potřebujete. Známí...hm...to je sice hezký, ale co budou dělat? Koukat? Dirigovat? To asi né. Nápady do hry mohou příspět i když nejsou v týmu.

A nezapomeňte - vývoj hry je běh na sakra dlouhou trať (příkladem může být libovolná komerční hra, kde vývojáři na hře pracuji každý den, mají za to plat a stejně jim to trvá několik let).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #15
-
0
-

Máš pravdu takto jsme to chtěli také ale chtěli jsme sehnat první team lidi každopádně děkuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 4. 2009   #16
-
0
-

To Frozen-iu : Jo a pojem admin. Admin je správce, udržovatel (...) na webovém serveru. Ve vývoji je to CEO, nepletu-li se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #17
-
0
-

jo díky, ;-) já mám zafixovaný tento pojem a přidal by se někdo z vás borců k nám ;-) .děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #18
-
0
-

no, CEO je šéf firmy, neboli Chief Executive Officer. No a už se vám někdo přihlásil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #19
-
0
-

bohužel se v tomto topicu pouze spekuluje a nic více, u nás v teamu je dá se říci 6-10lidi, jsou to lidé na scénář,grafika a kod webu atd...ale zatím s této branže nikdo :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #20
-
0
-

Jestli nebudete mít lepší se připojit k existujícímu týmu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #21
-
0
-

ty víš o nějakém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
joudicek0
Návštěvník
15. 4. 2009   #22
-
0
-

Jak se ti ma nekdo "z branze" prihlasit, kdyz nevi v cem se to bude delat.....abys vedel v cem se to bude delat tak je asi potreba vedet co to bude za typ hry..... ale to uz vicemene opakujem to co bylo napsany vyse....

Jinak jsem zaslech pro vedouciho tymu neco jako Team leader, ale nevim jestli to je presne to pravy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #23
-
0
-

Stačí trochu pogůglit po českém webu, klíčové slovo "game development". No a pak na http://www.ceske-hry.cz/forum/index.php v sekci "Projekty (hned pod Popelnicí)" jsou prezentace nějakých projektů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #24
-
0
-

joudicek napsal:
Jak se ti ma nekdo "z branze" prihlasit, kdyz nevi v cem se to bude delat.....abys vedel v cem se to bude delat tak je asi potreba vedet co to bude za typ hry..... ale to uz vicemene opakujem to co bylo napsany vyse....

Jinak jsem zaslech pro vedouciho tymu neco jako Team leader, ale nevim jestli to je presne to pravy :)



Dobře typ hry MNORPG,strategie ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #25
-
0
-

co to je MNORPG?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
15. 4. 2009   #26
-
0
-

MMORPG a strategie jako dohromady??? :-D asi si to nějak neumím představit.

a jestli myslíš, že uděláš hru typu World of Warcraft, tak to ani nezkoušej/te, protože takových nadšenců už bylo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 4. 2009   #27
-
0
-

Ani s nějakým primitivním MMORPG bych to do začátku moc neviděl, ona síťová komunikace není jenom to, že zavoláš client.Connect(). Začít s normálním RPG nebo strategií, proč ne. Ale tak jak říkali ostatní - nejspíš si na tom nic nevyděláte a soustřeďte se na hratelnost a originalitu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Earl Cash0
Věrný člen
15. 4. 2009   #28
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #29
-
0
-

Pro ty co si do teď mysleli že to možná stroskotá tak ne, již jsme sehnali jak programátory tak grafiky a scenáristy postupně budu informovat o průběhu ale hned to nebude ;-) takže si joo počkáte ale jak říkám kdo by měl zájem se přidat dveře jsou otevřené grafiky a programátory C++ uvítáme s otevřenou náručí

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #30
-
0
-

A co je to MNORPG? Myslíš jako World of Warcraft a tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Frozen-iu0
Newbie
15. 4. 2009   #31
-
0
-

Quiark napsal:
A co je to MNORPG? Myslíš jako World of Warcraft a tak?



World of Warcraft dá se využít jako příklad ano je to online hra kde hraješ s více lidmi na jednom nebo více planetách,světech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Earl Cash0
Věrný člen
15. 4. 2009   #32
-
0
-

To Quiark : nejspis preklep...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #33
-
0
-

LOL oni chtějí dělat MMORPG :DD

EDIT: Ono se to někdy musí říct důrazně. Chápu, že nemáte odhad a netušíte, co tvorba hry obnáší, ale dělat MMORPG je absolutně nad vaše síly. Je to asi jako byste chtěli postavit raketu a letět na Měsíc (blbost, co?). Tvorba hry dá hrozně moc práce. Kdyby ti někdo ukázal, kolik práce dá i malá hra, třeba blbej kulečník (http://www.billiardsimulator.com/), koukal bys na něj jako puk a nevěřil. Ale je to tak a dokud si to člověk nezkusí, dokud se opravdu nepiplá 4 hodiny s každou blbostí, dokud před sebou nemá nekonečnou frontu objektů, které musí někdo nakreslit a naanimovat, netuší, co to obnáší. Určitě vás od záměru udělat si vlastní hru nechci odrazovat, je to cíl ušlechtilý. Člověk se na tom spoustu věcí naučí (a to i jiné věci než že je to xakru těžký) a to je rozhodně nejdůležitější.

Dalším cílem pro hodně lidí je i možnost pochlubit se svým výtvorem a to většinou vrstevníkům, spolužákům. A tady je kámen úrazu. Lidé mimo branži si nedokážou představit, kolik za tím je práce. Když jim ukážete jednoduchou hru, třeba tetris, spíš se vám vysmějou s tím, že doma právě hrajou Far Cry 4 a že to má teda o dost lepší grafiku než ten blbej tetris. Na první pohled nikoho nenapadne rozdíl mezi vámi, amatéry pracujícími po nocích zadarmo a týmem 30 vysoce zkušených lidí, kteří dělají několik let za opravdovou mzdu a na full time. Teda spíš na přesčasy. Běžný člověk kouká jen na to, co vidí na obrazovce a porovnává to s tím, co hrál doteď. Asi i proto každý chce dělat MMORPG nebo co je zrovna v módě. Jenže s takovým cílem se vám nikdy uznání nedostane, protože tak velké sousto nemáte šanci dodělat (viz ten Měsíc). Oproti tomu s malou, pěkně provedenou hrou se sice taky nezavděčíte spolužákům (leda že by někdo z nich byl nadměrně inteligentní), ale budete mít něco hotové. A zkus si představit rozdíl mezi zklamáním ze selhání na megaprojektu a radostí z dokončení pěkné malé hry. A navíc - zkušenější lidé, kteří jsou třeba na fóru ceske-hry.cz vědí, co to dá udělat hru, takže aspoň někdo to ocení :)

Jsem se trochu rozepsal, ale stejně nemam co dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
15. 4. 2009   #34
-
0
-

To Quiark : :-D

btw takových jsou mraky , kteří seženou tým lidí s počátečním nadšením ( které časem opadne ( a že toho času budete potřebovat )), ale zatím všichni bez úspěchu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
15. 4. 2009   #35
-
0
-

Kvalitní hra zabere několik měsíců nebo let vývoje. A nemyslím komerční titul.

Je třeba opravdu koncept. Já mám v plánu jednu webovku, ale nikoho nehledám, protože vím, že si vše dokážu udělat sám. Tím neříkám, že případné zájemce odmítnu, ale nepotřebuji je :). Ale kdyby někdo přeci jen měl zájem se několik let podílet postupně na vývoji, nechť se ozve :)

Takové plány, to jsou krásné plány. Sice, jak většina zdejších trefně uvádí, vše skončí hned na začátku, ale nápady být musí :). Já vás odrazovat nebudu, jen do toho, ale chce to už něco malinko umět a dle toho se zaměřit co na čem dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
joudicek0
Návštěvník
16. 4. 2009   #36
-
0
-

To Quiark & Curo: Amen. :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Frozen-iu0
Newbie
16. 4. 2009   #37
-
0
-

Quirak děkuji ti již jsem se bavil ze Spiritem a došli jsme k tomu že by trvalo ne dlouho tu hru takto udělat ale jen to už vymyslet jak se to bude hrát online ten vlastní emulátor a vše ten žánr hry se opravdu musí ještě prodiskutovat ale již mi Spirit psal že lidi do teamu přibývá tak doufám že se chytne ještě někdo ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
16. 4. 2009   #38
-
0
-

To Frozen-iu : Pro začátek - doporučoval bych se naučit psát správně jazyk náš krásný milovaný. Písmo a slovo totiž člověka velmi reprezentují. Jasně, každý občas udělá chybu, ale tohle je strašné :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Frozen-iu0
Newbie
16. 4. 2009   #39
-
0
-

survik1 napsal:
To Frozen-iu : Pro začátek - doporučoval bych se naučit psát správně jazyk náš krásný milovaný. Písmo a slovo totiž člověka velmi reprezentují. Jasně, každý občas udělá chybu, ale tohle je strašné :)



Na mou češtinu naráží každý jo vím ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Quiark0
Věrný člen
16. 4. 2009   #40
-
0
-

To survik1 : Tady na fóru najdeš i horší případy. Nejhorší je ten slovní průjem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
16. 4. 2009   #41
-
0
-

To Quiark : "Slovní průjem", naprosto geniální termín :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Frozen-iu0
Newbie
16. 4. 2009   #42
-
0
-

No ale zpátky k tématu ;-)

Již jsme nabrali pár lidi to známe asi toto:
5grafiku
3scenaristi
2vedouci
3programatoři

a dalši již se možná připojí jeden stály team nedělá zatím hru chce to rozjet u nás takže +další lidé v tom teamu je momentálně cca 15lidi...

Jinak jsem rádi za každého který aspoň poradí nápadem ovšem hlavně programátory chceme ale toto vše jsou již zkušení lidé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.39.–
Santas0
Věrný člen
16. 4. 2009   #43
-
0
-

A uz ste sa aspon zamysleli co chcete robit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
forstec0
Návštěvník
16. 4. 2009   #44
-
0
-

Frozen-iu napsal:

survik1 napsal:
To Frozen-iu : Pro začátek - doporučoval bych se naučit psát správně jazyk náš krásný milovaný. Písmo a slovo totiž člověka velmi reprezentují. Jasně, každý občas udělá chybu, ale tohle je strašné :)



Na mou češtinu naráží každý jo vím ;-)



Pravopis hodně vypovídá o člověku. Divím se, že se Vám vůbec někdo ozval, když takhle prezentuješ svůj projekt. Přece jenom, co si mám myslet o člověku, který mě, coby potenciálního uchazeče, chce oslovit pro práci na projektu, kterému budu muset věnovat spoustu svého volného času, ale on není ani schopen napsat kloudně větu, kašle na to? A to se bavíme jenom o pravopise. Bude k projektu přistupovat stejně? Nejspíše ano. Úspěch je v detailech...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.98.–
forstec
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
17. 4. 2009   #45
-
0
-

Když už tu je toto téma, přihřeju si také polévečku ;)

Měl by někdo zájem spolupracovat na webové hře z prostředí fantasy? Podrobnosti popisuju na podpoře http://podpora.lukaschury.cz/?s=0&projekt=3.

Nehledám nikoho konkrétního, protože vše si dokážu udělat sám. Spíše jde o spolupráci na úrovni komunikace či přiučení se něčemu novému.

btw: hra nebude hotová do roka, je to běh na dlouhou trať.
Pokud ano, tak uveďte důvody, proč, co umíte a v čem byste rádi spolupracovali.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
milkomax
~ Anonymní uživatel
51 příspěvků
28. 7. 2009   #46
-
0
-

To Quiark : LOOL aspon niekto tu rozmisla triezvo to sa mi paci ties som patril do takich timou co mali velke plani a skoncilo to a nie kvoli tomu ze to je tak taske ale kvôli spolahlivim osobam ktori sa na to vykašlali a nerobili to co mali ja som bol hlavni grafik a delil som prace inim grafikum a ani jeden ma nepocuvol a robili si svoje ako machri a delali huste modeli ale naco mi to bolo ked som nemal primityvne modeli ako je bezni kontajne alebo plechovku. viem je to smiesne ale treba robit aj kravini co nikoho nebavia a vo visledku dodaju ten spravni smrnc.A radim na zaciatok pre Frozen-iu urobte si nejake technicke demo kde sa ukaze kvalita enginu a modelou osvetlnia a animacie a ked to potom budete prezentovat mate veciu sancu zohnat viac skusenich ludi na pracu z enginom a tak veciu sancu dosiahnut uspech.A nevravim o reklame aku si spravite ked budete mat vlastni engine. Sorry za literarni sloch

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.107.–
milkomax
~ Anonymní uživatel
51 příspěvků
28. 7. 2009   #47
-
0
-

To forstec : Inak taki ludia ako si ty nemate sajnu o tom ze co je dobre, Zato ze nevie napisat nieco spravne neznamena ze je nejak zli ved naco je gramatika umelcovi a pritom nakresli obras za milion babiek a nik sa nestara do toho ci vie pisat alebo naco je matematikovi gramatika ked naraba s cislami a za par sekund ti virata priklad co bi ini neviratal ani z kalkulackou a naco je programatorovi gramatika ked musi logicki uvazovat od zaciatku as do konca a ty vies co take uzasne ze sa mozes chvastat gramatikou ???? A mas zle skusenosti z tvorivimi ludmi co nevedia gramatiku ????? Ja nie ja teis neviem gramatiku ale mam nato aspon papier a mam dizgrafiu a dizortografiu a stavim sa ze si o tom vzivote nepocul a pritom ver mi mam viac skusenosti a znamosti a viac sanc ziskat robotu ako ty za celi zivot a nie kvoli tomu ze ovladam pisat ale kvoli cinom co robim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.107.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
28. 7. 2009   #48
-
0
-

To milkomax : Malíř neumějící gramatiku nikomu nevadí, pokud nic nepíše. Problém u lidí, kteří chtějí něco vyjádřit psanou formou a neumí gramatiku, nepoužívají interpunkci, apod., je ten, že ostatní to musí číst a to je pro ně utrpení, nesmíš pak být překvapený jejich reakcemi.

Matematik neumějící gramatiku je na tom hned stejně jako umělec, jakmile se chce písemně vyjádřit. Programátor taky tak. Nezávisí to na povolání, je jedno, jestli je člověk uklízečka, fyzik, astronaut nebo programátor. Také se rozhodně nedá říct, že by gramatika byla programátorovi k ničemu - jakmile chceš napsat jen jeden jediný řádek, tak ti k něčemu je.

Abych to shrnul - pokud má někdo sloh, který svou strukturou připomíná vyzvracený oběd, je to přinejmenším na zamyšlenou, jestli by s tím onen jedinec nechtěl něco dělat.

Nic z toho, co jsem napsal, se netýká lidí postižených nějakou dysfunkcí! Ti za to samozřejmě nemůžou, i když mi v poslední době připadá, jako kdyby nějakou dysfunkci mělo podle jejich vyjadřování 90% lidí na internetu. :-)

EDIT: 1100. příspěvěk:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mega.Lama0
Stálý člen
28. 7. 2009   #49
-
0
-

Ešte jedná otázka:
Máte už engine ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
A-dy0
Návštěvník
30. 7. 2009   #50
-
0
-

Curo napsal:
Když už tu je toto téma, přihřeju si také polévečku ;)

Měl by někdo zájem spolupracovat na webové hře z prostředí fantasy? Podrobnosti popisuju na podpoře http://podpora.lukaschury.cz/?s=0&projekt=3.

Nehledám nikoho konkrétního, protože vše si dokážu udělat sám. Spíše jde o spolupráci na úrovni komunikace či přiučení se něčemu novému.

btw: hra nebude hotová do roka, je to běh na dlouhou trať.
Pokud ano, tak uveďte důvody, proč, co umíte a v čem byste rádi spolupracovali.



Ja by som sa rad priucil . Najviac sa dozvem ked len pozeram ako to robite . Zatial neovladam nic len niake tie zaklady s CSS,(X)HTML a C++ . Ale to fakt toho vela neviem . Snazimsa niekde dostat aby som len videl ak to vsetko robite . Mozem len napady hovorit ale programovanie bohuzial nie .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.109.–
gatuso0
Stálý člen
9. 8. 2009   #51
-
0
-

Ahoj mam zajem pripojit se do tveho tymu ... sice zacinam ale myslim si ze muzu pomoct tak proc ne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.9.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
A-dy0
Návštěvník
10. 8. 2009   #52
-
0
-

A nespravili by sme si my dvaja nieco ? Len primitivnu bbosticku . Ak chces tak daj ICQ napisem ti tam :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.152.–
gatuso0
Stálý člen
10. 8. 2009   #53
-
0
-

A-dy napsal:
A nespravili by sme si my dvaja nieco ? Len primitivnu bbosticku . Ak chces tak daj ICQ napisem ti tam :-)

444-325-191 ozvy se ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.18.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
A-dy0
Návštěvník
10. 8. 2009   #54
-
0
-

Uz som ti napisal :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.152.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
10. 8. 2009   #55
-
0
-

A-dy napsal:
A nespravili by sme si my dvaja nieco ? Len primitivnu bbosticku . Ak chces tak daj ICQ napisem ti tam :-)


Doufám, že to zůstane u primitivní blbůstky =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Miranu0
Duch
30. 6. 2010   #56
-
0
-

celkem jednoduchej engine je truvision 3d skoro jakykoliv programovací jazyk (např. hra space merchants, která vyhrála becherovku)
studio pro vytvareni her je Unity 3d (potřebuje javu a c++)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.243.–
Quiark0
Věrný člen
2. 7. 2010   #57
-
0
-

To milkomax : No takhle. přečetl jsem jen tvůj první příspěvek. Na druhý už jsem neměl energii. Takže jsi ho dost možná psal zbytečně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý