TextBox :) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

TextBox :) – .NET – Fórum – Programujte.comTextBox :) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
15. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím po dlouhé době. :-) Potřebuju zjistit hodnotu třeba 3 znaku textu v TextBoxu, díky. Pole mi to prostě pomocí intellisence nevyhazuje. :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #2
-
0
-

V textboxu je objekt typu string (přístupný přes propertu Text) a ten už umožňuje číst x. písmeno, pomocí zápisu str[x]

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
RePRO0
Super člen
15. 4. 2009   #3
-
0
-

Fajn, takže jak ten zápis bude? Jak jsi to myslel? :-))

        void nejakaMetoda()

{
string[] veta = new string[textBox1.Text.Length];


for (int i = 1; i <= textBox1.Text.Length; i++)

{

veta[i] = textBox1.Text[i];

}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #4
-
0
-

Ne...



char pismeno = textBox1.Text[22];

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
RePRO0
Super člen
15. 4. 2009   #5
-
0
-

Aha, tak to jo -- díky draku. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
15. 4. 2009   #6
-
0
-

A naopak to nejde? Ohlásilo mi to chybičku..

textBox3.Text[i] = veta[i];


-- Property or indexer 'string.this[int]' cannot be assigned to -- it is read only

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Quiark0
Věrný člen
15. 4. 2009   #7
-
0
-

stringy jsou v .NETu neměnné. Musíš nějak vyrobit novej... zrovna teď nevím jak by to šlo nejlíp. Můžeš se podívat na statickou metodu String.Format anebo třídu StringBuilder.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
RePRO0
Super člen
15. 4. 2009   #8
-
0
-

Neříkej mi, že by to přes ty indexy nešlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 4. 2009   #9
-
0
-

To RePRO : Ne, fakt by to nešlo :) Jak už řekl Quiark, stringy jsou v .NET neměnné a nejlepší bude použít StringBuilder. Poslepuješ si nový string (metoda StringBuilder.Append() apod.) a tím pak přemažeš ten v textboxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
RePRO0
Super člen
15. 4. 2009   #10
-
0
-

Tu metodu append mi to vůbec nehází. ;-/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
rudolf_franek0
Stálý člen
20. 4. 2009   #11
-
0
-

StringBuilder builder = new StringBuilder();

builder.Append('a');
builder.Append('b');
builder.Insert(1, 'c');

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
RePRO0
Super člen
21. 4. 2009   #12
-
0
-

Jo, takhle. Fajn...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

TextBox — založil alois

TextBox — založil hejnallukas

TextBox — založil curro70

TextBox a čísla — založil anonym

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý