Program do školy – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program do školy – Pascal – Fórum – Programujte.comProgram do školy – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Sue
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím všechny na tomto fóru. Potřebovala bych pomoci s vytvořením programu, vůbec si s ním nevím rady. Našel by se někdo, kdo programování umí a poradil by mi?

Moje zadání:
Dva hráči hrají hru, při které střídavě odebírají zápalky z hromádky. Na začátku hry je na hromádce předem známý počet (N) zápalek. V jednom tahu může hráč odebrat 1, 2 nebo 3 zápalky. Hra končí ve chvíli, kdy některý z hráčů již nemůže táhnout (na hromádce už není žádná zápalka). Tento hráč, který nemůže udělat tah, hru prohrál.
Určete, pro které počáteční hodnoty N má při správné hře zajištěnou výhru ten hráč, který hru zahajuje. Napište program tak, aby vždy zvítězil počítač.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
jadus.
~ Anonymní uživatel
99 příspěvků
16. 4. 2009   #2
-
0
-

v pascalu se moc nevyznam, ale jelikoz je to tvuj domaci ukol aspon ti napisu posloupnost.

N>-PC vybere nahodne cislo 1,2,3 a zapocne hru>podle zvoleneho cisla zvoli dalsi
\
Uzivatel si vybere jakekoli cislo>podle logiky vybere dalsi cislo

atd dokud neni prazdno. Aby vyhral pocitac tak by musel porad vybirat vhodna cisla pro uzivatele ktery by se chytl prilezitosti a v posledni chvily mu sebrat.

V pythonu bych vedel vic

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
o-lox0
Super člen
16. 4. 2009   #3
-
0
-

Navážu na jaduse jinak. *:D

Můžeš mít řádek s počtem zápalek.
Otestuješ jestli neni nula.
Vstup Readln(x); ktery načte číslo odebrání počtu
A zase se vrátíš v cyklu na počátek se zobrazenim počtu.

Když chceš aby vyhrálo PC, stačí ti podle toho kdo začíná
přehodit výherní N.

Druhý hráč vyhrává pro NN=(3+1)*x
x si určíš náhodné od 1 výše.
První hráč vyhrává pro N=NN-1, N=NN-2, N=NN-3

PC když chce vyhrát bere tak aby zůstalo NN na hromádce,
tudíž násobek 4. Pro poslední tah je to nula.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Honzc0
Stálý člen
17. 4. 2009   #4
-
0
-

Navážu na o-Iox.
Strategie je následující: aby první vyhrál musí vždy odebrat tolik zápalek, aby na soupeře zbylo číslo beze zbytku dělitelné 4.
Z toho také vyplývá, že nemůže vyhrát (pokud soupeř strategii zná), když na počátku bude na hromádce počet zápalek dělitelný 4.
V příloze posílám program včetně zdrojáku. (jsou tam i vysvětlivky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
o-lox0
Super člen
17. 4. 2009   #5
-
0
-

Ty Honzci stejně se mi nezdá ani trochu, to cos udělal, ty lidi se to nikdy pak nenaučí, děláš za ně domácí úkol, když se doma nudíš, místo šťourání v nose??
Ona myslim nežádala vypracování.
Pod nima podkopáváš leda zem, kam to pak sami dotáhnou .... gratuluju :smile13:
..Jestli takhle "svědomitě" kompenzuješ svou kdesi dřív zanedbanou pseudovýchovu :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Honzc0
Stálý člen
17. 4. 2009   #6
-
0
-

To o-Iox
Ty už mě ale opravdu nes...
Co si o sobě myslíš? Že jsi Bůh nebo vedoucí tajemník, že rozdáváš morální ponaučení na každém kroku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
o-lox0
Super člen
17. 4. 2009   #7
-
0
-

To Honzc :
Ale někdo se tu zdá velmi ale velmi vytočený, že by trefa do černého, ta bolí nejvíc že? :-))

Nebo naopak?, tvá chabá mysl neumí možná zauvažovat o dopadech tvých činů, lituju tě, ale co naplat s lidmi jako ty já nezatočím, vládne tomu admin.

Nemá asi cenu ti něco dál vysvětlovat, když máš preventivně zatemněnou-zaslepenou hlavu..
Doufám že nikdy nebudu mít tu čest potkat tvá rozmazlená děcka, jestli nedej bože existují...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Honzc0
Stálý člen
17. 4. 2009   #8
-
0
-

To o-Iox
Poslední odpověď, neboť s takovými jako ty nemíním ztrácet čas.
Ty si fakt o sobě musíš myslet, že jsi Bůh nebo ten vedoucí tajemník, že bys chtěl s každým zatočit.
Co sem pleteš moje "rozmazlená" děcka, názory si vyměňujeme ty a já.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
Quiark0
Věrný člen
17. 4. 2009   #9
-
0
-

jen do sebe chlapi!

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
o-lox0
Super člen
17. 4. 2009   #10
-
0
-

To Honzc :
Dobře smiluji se nad tebou, jsi naprosto ve všech ohledech zabedněná osoba. A kafemlýnek který omílá neustále -na rádoby obhajobu- to samé dokola.

Nejsem bůh, můžeš být klidný, v červa tě ještě dneska neproměnim, jenom si myslím a většina
uživatelů tohoto fóra to tu i pravidelně dává najevo, že dělat za někoho domácí úkoly
neni to pravé ořechové. Tečka.

Už nechceš odpovídat, škoda, mám pro tebe velmi jednoduchou otázku. Vypadá to, že děti snad máš,
potom když za tebou přišli s domácím úkolem, neváhal jsi a s radostí jim ho ihned pokaždé udělal?? Přece je nenecháš
chudáky samotné myslet? To byl tvůj přístup, jak měli jít připravení do života, nic sami neumět??
Nebo je ti to jedno až teď - nějaké cizí osoby, nemůžu se pořád dloubat v tom nose, tak jim to udělám, co mně je do nich viď :-((

Jediné jak ty umíš odpovídat je, jak píšu opakovat se a vyhýbat přemýšlení + byť jen kousku zodpovědnosti a to ti je přes padesát. Mně je o něco málo míň kamaráde a tohle mi prostě vrtá hlavou.

to Quiark: jak to myslíš :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Sue
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 4. 2009   #11
-
0
-

No, vidím že se tady strhla menší hádka. Btw moc děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 4. 2009   #12
-
0
-

Hele, o-loxi, nic proti tobe, programovat umis slusne, ale jestli si dobre pamatuju, zacal jsi s psanim ukolu za jine ty. A kdyz jsem ti rekl to same, co ty ted Honzcovi, pokousel ses me ohromit cizimi slovicky. Tak si prosim te vyber, na ktere strane stojis, a stuj tam. :smile20:

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
o-lox0
Super člen
21. 4. 2009   #13
-
0
-

to Mircosoft :
Můžeš mi laskavě objasnit co zrovna ty se do toho máš potřebu míchat??
S člověkem jménem Honzc mám nevyřízený účet, a pak to "hlavní"
buď od té ochoty a ukaž mi, kde jsem TAKTO OKATĚ JAKO ON ROZTRUŠOVAL
BEZPRACNĚ DOMÁCÍ ÚKOLY.
Čekal bych příště že se vyjádříš k oněm slovíčkum hned a ne až po půl roce. :D

Na jaké straně kdo je, si osvojuješ posuzovat ze zcela zcestných indicií chabého počtu
..a asi žádáš nějaké slovíčko.. snaže se tak - ze sebe - jistě vypudit svůj pondělní choletit.
Co dodat, ďáblík je roztomilej ..loučí se deterentní o-lox

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Balaam0
Návštěvník
21. 4. 2009   #14
-
0
-

To o-lox : Víš, sice souhlasím, že je špatné dávat vypracované úkoly ostatním na opsání (resp. v ostatních věcech se to dá většinou přehlédnout, ale zrovna u programování je to "průser"), ale naprosto nesouhlasím s tím, co děláš. Dal jsi radu i ty, dal sem radu i Honzc. Ten, kdo o to žádal si vybere sám, jakou cestou se vydá. Pokud je to ženská na gymplu s nějakým "tvrdým" profesorem, která chce jít na humanitní výšku, nemyslím, že jakkoliv uškodí jednička z úkolu a ušetřený čas. Na druhou stranu pokud je to člověk, který studuje průmyslovku a má takovéhle zadání s tím, že ho programování baví, dal sem svůj dotaz jako poslední vlásek naděje a samotný program použije až pokud tvou radu opravdu nepochopí (což rozhodně není nemožné).

Nemá smysl vyjíždět na ostatní, ani se s nimi hádat, lidé jsou jací jsou. Spíš jsi měl apelovat na zakladatele topicu a ne na člověka, který si dal tu práci a dal někomu jinému i další možnost, otevřel další cestu, byť jen jednorázovou a z dlouhodobého hlediska špatnou (pokud by to ten zakladatel topicu chtěl dělat).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
The lesbians next door bought me a rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
o-lox0
Super člen
21. 4. 2009   #15
-
0
-

A co mi tim chceš naznačit, že se má lavírovat mezi přemýšlením a demencí? Že
v obchodě můžeš ukrást malé lízátko, když zrovna nejsi z tohoto kraje, nebo co sakra?
Dokud se budu vyjadřovat se servítkama bez prasáren
a nezačnu nadávat do kurev tak se jednoduše
do rvaček mezi krapet jinou generací (tedy
mne a "shnilýho" Honzce :) budou VĚDOUCNĚ plést o dost mladší mimina.
Takže dalšího reagujícího už - ať to bude kdokoliv schladí píčovodopád.

Tím neshazuji dané téma, jen nejsem ten koho by bavilo o čemkoliv diskutovat, vynech mě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Balaam0
Návštěvník
21. 4. 2009   #16
-
0
-

To o-lox : Vyjádřil jsem jen svůj názor. Jestli jej zařadíš do kategorie "koš a ostatní harampádí" (slušně řečeno) je jen na tobě, nechtěl jsem být ani urážlivý, ani nic podobného (což jsme snad ani nebyl). Za mě již OT končím a mlčím, jen jsem chtěl uvést svůj post na pravou míru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
The lesbians next door bought me a rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
o-lox0
Super člen
21. 4. 2009   #17
-
0
-

Vyjádřil si vyjímky z vyjímek, kvůli kterejm pak - vyjímečně - nikdo nezůstává s čistým daňovým přiznáním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
joudicek0
Návštěvník
22. 4. 2009   #18
-
0
-

To o-lox : Nevidim nic spatnyho na tom ze ten ukol udelal, to jestli to ona odevzda jako svoje reseni nebo se tim jen inspiruje, to uz je jen a jen na ni...

Btw Kolik ti je, ze tu jsou ostatni mimina?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
o-lox0
Super člen
22. 4. 2009   #19
-
0
-

To joudicek : Vůbec jsi nepochopil o čem jsem v posledních několika komentech psal, nejen proto jsi potom VELKÁ PÍÍÍÍČA. Děte všichni doprdele more, plantáš se a snažíš se mi dát rozhřešení, o které se tu snažim psát - mi tolik nejde. Kdo další je dement, tak velký jako ty, prosím nechť se podepíše dole... :-)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
hehe
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 4. 2009   #20
-
0
-

:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.92.–
joudicek0
Návštěvník
22. 4. 2009   #21
-
0
-

To o-lox : Hehe, no podle toho posledniho co jsi napsal te tipuju na takovejch 12 - 13? Pokud ti je vic, tak sem dej cislo uctu, ja ti neco poslu aby sis mohl koupit vozejcek a osetrovatelku....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
o-lox0
Super člen
22. 4. 2009   #22
-
0
-

To joudicek : Baví se s tebou někdo KRETÉNE, tak KOLOSÁLNÍ PÍČU jsem neviděl :D
Když to potřebuješ vědět je mi 13 let 6 měsíců 4 dny 15 hodin 7 minut 12 sekund ......

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
joudicek0
Návštěvník
22. 4. 2009   #23
-
0
-

To o-lox : Tak to mas peska, kdyby si rek ze ti je vic, tak bych pustil chlup, takhle dostanes prd....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
o-lox0
Super člen
22. 4. 2009   #24
-
0
-

Sem se neovlád no, můžu to vzít zpět :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 4. 2009   #25
-
0
-

Lidi, co takhle kompromis?

- Honzc omezi psani programu za jine (v tom s o-loxem souhlasim),
- o-lox omezi svuj impozantni slovnik vulgarismu a napadani ostatnich clenu fora,
- ja prestanu spamovat v cizich vlaknech, kde nemam co rict,
- a nejaky moderator to tu zamkne a promaze, protoze puvodni ucel diskuse uz je davno vyreseny.

To je ode me vsechno, hezky den vsem ;-).

Howgh.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
joudicek0
Návštěvník
22. 4. 2009   #26
-
0
-

To o-lox : Prijde na to, v kterej casti diskuze vidis to neovladnuti... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Program do školy... — založil Mokky

Program do školy c++ — založil Adam

Program do školy c++ — založil ZeVrajProgramator

Program do školy — založil Pepi

Program do školy v c++ na VSB — založil danieldorda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý