Dobrý den,
do školy musím programovat v Qt a sám bych se to chtěl naučit, takže jsem se rozhodl, že si to nainstaluji do svého PC. AVŠAK, tato knihovna si usmyslela, že s ní nemůžu kompilovat věci normálně, ale pomocí jakéhosi "qmake". Takovéhle výmysly nemám rád (vlastně je nenávidím), protože používám povícero knihoven (mj. třeba SDL, irrlicht, ...) a každá si vymýšlí svoje nesmysly. Proto si je přizpůsobím (většinou i s překompilováním) tak, že stačí nastavit cesty (k include a lib), stačí nalinkovat nějaké knihovny a k výslednému exe (ano, pracuji ve Windows) připojím nějaké *.dll soubory.
Tak jsem to i udělal u Qt - nastavil jsem cesty kompilátoru k include, ke knihovnám, dal jsem kód překompilovat (zatím jen zkouším QtOpenGl example) a k projektu jsem dal přilinkovat všechny Qt knihovny. Avšak při kompilování se objevují 2 chyby:
jedna je "QtValidLicenseForActiveQtModule' does not name a type" na řádku s "QT_MODULE(ActiveQt) ". Když jej zakomentuji (Google), dokompiluje se to, ale pak to hodí chybu "undefined reference to 'vtable for GLObjectWindow'" a další. GLObjectWindow je třída projektu, dědí od QWidget a je v ní definován jen konstruktor. Podle hlášky vím, že je někde problém s třídou s virtuálními funkcemi (v mých projektech se objevovala pokud jsem definoval destruktor jako 'virtual ~Trida() = 0;', což nechápu proč, ale to už je jiná záležitost). Zároveň se objevují chyby jako "undefined reference to 'QAxFactory::isServer()'" což už ovšem vypadá jako nenalinkované knihovny. Avšak, jak jsem psal výše, linkuji všechny a navíc i "mingw32", "glu32" a "opengl32" v tomto pořadí před knihovnami Qt.
Takže bych se chtěl zeptat, v čem asi tak může být problém a jak to opravit. Na netu jsem se dočetl, že by tomu měl pomoct soubor "moc", ale nebyl jsem schopen vygooglit co to je a hlavně jak jej získat.
IDE: Code::Blocks (v tomhle dělám vlastně všechno, včetně rekompilací knihoven včetně těch, které nemají nějaký soubor s projektem, který by dokázal Code::Blocks otevřít. S příkazovou řádkou Windows si moc nerozumím, to už zvládám víc tu Linuxáckou (ne že bych měl bash rád, ale v Linuxu jsem již ze zdrojů kompiloval... trošku) )
kompilátor: mingw
Systém: Windows XP, 32 bit, SP 2
Qt: 4.5, LGPL
Fórum › C / C++
Qt linkování, C++
Skús im poslať Feedback.
Ja mám tiež s ním trochu problémy pri linkovaní mi linker vypíše že príkaz -lphonnom neexistuje.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů
Podobná vlákna
Linkování tabulek — založil Toka
Cx_Freeze a statické linkování — založil Raada
Statické linkování knihoven se statickým linkováním — založil Lukáš
Visual Studio statické linkování Visual C++ Redistributable dllček — založil Doomista
Eclipse CDT a QT4 ve WIN XP — založil eclipse
Moderátoři diskuze