Ahoj potřeboval bych poradit nebo někoho kdo v accessu umí. Předem děkuju
úkol: Škola
-----
Návrh systému pro sledování akademických aktivit:
- nabídka kurzů
- kvalifikace předepsaná vyučujícím
- zápis do kurzu
- známkování studentů
1. Uživatelské pohledy:
Sestava studentů:
číslo studenta, jméno, adresa, telefon
Sestava kurzů:
kód kurzu, název, kredity, předpoklady, popis
Sestava vyučujících:
identifikace, jméno, adresa, telefon domů, telefon do zaměstnání, kurzy
Sestava sekcí:
rok, semestr, budova, místnost, den, čas
vyučující, kurz, kredity
identifikace studenta, jméno, známka
2. Aplikační pravidla:
a) Student - jedna adresa, jeden telefon
b) Kurz - pevně stanovený počet kreditů
c) Kurz - jeden nebo více kurzů jako předpoklad pro zápis
d) Vyučující - jedna adresa, jeden telefon
e) Vyučující - více kurzů
f) Kurz - vícekrát v roce nebo semestru
g) Studenti - zápis do kurzu, po absolvování - známka, pokud opakovaný zápis, zachována stará i nová známka
3. Návrh entity:
Sestava student:
------
ID Student Jméno Adresa Telefon
------
1 Karel Novák Horní 5, 123 45 Dolní 123456789
------
Sestava Kurzy:
------
ID Kurz Název Kredity Požadavky Popis
------
1 Základy VT 20 žádný jjhggouzghj
------
2 Databázové 100 1;5 jhljhlbgpoi
systémy
------
Sestava sekcí:
rok:2009 semestr: zimní budova: A1 místnost:123 den:UT čas:12-15
vyučující: Jan Medo kurz: DAS kredity:100
id studenta jméno známka
110 Karel Novák 1
125 Eliška Horská 3
rok:2009 semestr: zimní budova: A1 místnost:123 den:UT čas:15-18
vyučující: Ivan Hrozný kurz: PRG kredity:200
id studenta jméno známka
10 Pavel Nový 4
125 Eliška Horská 2
4. ERA diagram
Grafické zobrazení relací mezi jednotlivými entitami
toť vše
Fórum › Software
Access - potřebuju výpomoc
To Quiark : Ahoj no já v podstatě nemám nic. Ty začáteční tabulky bych i zvládl třeba ale nevím jestli by byl isrávně aby to pak fungovalo nejsem si jistej no. Já v tomhle jsm úplně mimo jestli teda bys pomhol moje ICQ: 413-245-513 je to lepší domluva přes něj díky moc předem myslím že ty tabulky na začátku mám zde připojím a koukni jestli je to správě aby si to viěl sám
Já nemám čas to s tebou nějak procházet, jen se tady občas mrknu na fórum. Určitě se začni snažit - udělej ty tabulky
Co se týče více informací, vygůglil jsem ti home.zcu.cz/~ruz/zs/pred_db1.doc čti od stránky 12 "Relační model dat".
To Quiark : Ahoj tak ted ti ke příspěvku přidám dokument. Tam jsem sepsal ty entity v tabulkách jestli teda budou ok. Ono nejlepší by bylo mít na tebe kontakt icq nebo skype. Moje ICQ: 413-245-513. Udělal jsem ty tabulky ted nevím přesně jak dál tak semnou stačí spojit j áse tu objevím mě vždycky přijde sms na mobil když je odpověd nebo jsem na icq díky předem za to že se mi pokoušíš pomoc moc si toho vážím
No a abys ty tabulky měl taky v tom accessu :)
Ten dokument co jsem dával link jsi četl?
Jinak dobrý, jen tam, kde je víc hodnot v jedné buňce je to potřeba udělat jinak. Konkrétně kurzy, tam může mít jeden kurz víc předpokladů, takže je potřeba udělat tabulku predpoklady, kde bude řádek pro každý předpoklad ke každému kurzu.
tabulka predpoklady:
kurz predpoklad
1 3
1 1
2 2
3 1
3 2
3 3
a podobně pro tu druhou tabulku (myslím rozvrh)
To Quiark : Ano mám ho u sebe čtu ho. Ok tak to jsem rád,že tam ěco mám správně a šlo by se semnou spojit na ICQ nebo skype. jestli neccheš zveřejnovat kontakty tady tak můj e-mail: mirasp88@atlas.cz . Nemusí to být ndeska ale jestli budeš mít čas zítra tak to můžeme nějak udělat . JIank děkuju mo za pomoc
Tak si to přečti, případně si zkus vygůglit nějakej jinej úvod do databází (jedno jakou, princip je stejný jako u accessu) a o databázové normalizaci (stačí myslím první 3 úrovně) takže určitě doporučuju něco nastudovat. Pak asi ještě budeš muset udělat tabulku pro aplikační pravidla f,g.
To Quiark : ok jdu si to všechno přečíst zkusím tomu nějak porozumět. V profilu mám na sebe kontakt, když bych něčemu nerozuměl tak sem napíšu. Když ty bys to věděl jak na to co tam zbývá udělat, já se to nejlépe učím když to vidím udělané pak si to spojím dohromady v hlavě, ale zkusím si to přečíst díky zkus si mě dát do kontaktů abych věděl kdy budeš online je to lepší ale ted jdu na to čtení
Já myslím, že tady na fóru to stačí a třeba se to pak bude hodit i někomu jinému. ICQ nikomu dávat nechci
Tady jsem vygůglil nějaké ukázkové datové modely, ze všelijakých oblastí:
http://www.databaseanswers.org/data_models/
tady ještě něco v češtině:
http://www.root.cz/clanky/modelovani-databazi/
http://interval.cz/clanky/databaze-a-jazyk-sql/
http://www.manualy.net/article.php?articleID=13
Ahoj tak ted jsem si to přečetl v podstatě to co tam je v obrázkách nějak chápu proč je to tak , ale v tom úkolu nevím co s čím. Vidím že se snažíš mi pomoc já si to vše čtu dopravdy není to tak že jsem línej. Já to vždyky pochopím když to vidím jak to vypadá Tak jestli by šlo mi to njěak udělat ty tabulky ty máš ale pak nevím co dál jestli by si to pro mě udělal nemusí to být dnes klidně zítra. Může to být ve wordu nebo v exelu jako návrh s toho bych pak měl pochopit co a jak v accessu. jestli by to teda šlo nějak předem děkuju moc jestli to pro mě uděláš budu vděčný moc. Aspon tento návrh pak se stím popasuju s toho to pochopím ted s i přečtu ještě ty linky co si mi napsal ted tak snad by to nějak šlo
No, předem ti řeknu, že ten úkol za tebe v žádném případě dělat nebudu, protože s něčím takovým nesouhlasím a ty by ses pak stejně nic nenaučil. Měl bys přestat fňukat, trochu se vzchopit a smířit se s tím, že to budeš muset udělat sám. Ale máš dost informačních zdrojů a s konkrétními problémy ti tady můžem pomoct.
Máš už hotové tabulky, do kterých se dají uložit všechny požadavky zadání? Chápeš jak se to dělá, když u jednoho záznamu v tabulce potřebuješ mít víc hodnot (třeba víc prerekvizit u jednoho kurzu)?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Brigáda MS Access, Access VBA — založil hejhula
Brigáda MS Access, Access VBA — založil hejhula
Vypomoc s glutem — založil GlutHelp
Výpomoc php s odměnou — založil Radim
Výpomoc na školním projektu v C# — založil Patrik