Vypis z DB podle výšky divu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypis z DB podle výšky divu – PHP – Fórum – Programujte.comVypis z DB podle výšky divu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #1
-
0
-

Ahoj mám takový problém se kterým si nevím rady. Vypisuji data z db do divu, který má omezenou výšku. Já předem nevím kolik ten jeden záznam bude mít řádků, takže nevím jak nastavit limit. Jde to nějak udělat aby byl limit podle velikosti toho divu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
netman920
Super člen
19. 4. 2009   #2
-
0
-

pomocou js zistit velkost divu a potom ajax..
alebo nejako "manualne"

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Lordest0
Super člen
19. 4. 2009   #3
-
0
-

ak je div spravne nastaveny, podla mna automaticky usekne tvoj vypis.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #4
-
0
-

Koukam ze to nebude nic jednoducheho. No s tim useknutim to staci nastavit overflow: hidden , ale jak by to potom bylo se strankovanim???

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 4. 2009   #5
-
0
-

To Figa : Jedině ajax, ale to je špatné řešení. Prostě musíš omezovat buď velikost výpisu z DB nebo výšku DIVu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #6
-
0
-

To Curo : No ale jak to omezim. Ten div ma absolutni velikost a musi ji mit, ale kazdy komentar ma jiny pocet radku. Jde to tedy nejak udelat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
netman920
Super člen
19. 4. 2009   #7
-
0
-

To Figa :
ta absolutna velkost sa nejako pocas behu aplikacie meni?
alebo je pevne zadana v css?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #8
-
0
-

Pevne zadana v CSS

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
netman920
Super člen
19. 4. 2009   #9
-
0
-

ok takze ked mas vysu divu povedzme 300px a vysku pisma 15px
tak 300 / 15 = 20
takze napises LIMIT 0, 20;
alebo si to nejako manualne odsleduj..

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #10
-
0
-

No ale ja nemam jenom tento komentar:

Tohle je jednoradkovy komentar = 15px;

,ale i neco takoveho:

Tohle je
dvouradkovy komentar = 30px;

a netusim ja zjistit pocet radku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
netman920
Super člen
19. 4. 2009   #11
-
0
-

To Figa :
tak na toto ti nepomoze ani ajax...
nastav maly limit a radsej tam nechaj rezervu..
alebo daj ten div dinamicky ak sati da...
bolo by to najzrozumitelnejsie

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 4. 2009   #12
-
0
-

To Figa : nepotřebuješ počet řádků, ale omezíš každý komentář na počet znaků (což +- lze vypočítat počet řádků).

if(strlen($komentar)>30):

$komentar = substr($komentar,0,30)."…"; // zkrátí komentář na 30 zn.
endif;

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #13
-
0
-

No ale ja ho chci zobrazit cely a ne zkraceny to bych potom mohl rovnou mit na jeden radek predmet komentare a rozklikavat

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Mega.Lama0
Stálý člen
19. 4. 2009   #14
-
0
-

css

#div{height: auto;}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.241.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 4. 2009   #15
-
0
-

<p>Mega.Lama: Pokud dobře rozumím, výška divu je omezená.</p><p>Figa: Tak ale pak chceš nereálné řešení, když nechceš změnit výšku divu, nechceš zkrátit komentáře a nemůžeš ovlivňovat délku komentáře, s čím ti máme pomoci?</p>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Mega.Lama0
Stálý člen
19. 4. 2009   #16
-
0
-

No tak potom je to kravina...buď sa bude meniť výška/šírka alebo zmenšiť písmo a natrepať tam nejaký úvodný text resp. odkukať koľko sa tam do toho divu vtrepe.
Inak si myslím že height: auto je oveľa lepšia voľba ako skript cez php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.241.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #17
-
0
-

Ten div proste musi mit jedny rozmery pres to vlak nejede. MYslel jsme to nejak takhle: Zjistim pocet znaku komentare. Vim kolk znaku se vejde na radek spocitam radky ze vsech komentaru a ty co se vejdou vypisi s tim ze vim kolik sem jich vypsal kvuli strankovani. Pokud to tedy nejde budu muset udelat rozklikavaci komentare.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
7raul
~ Anonymní uživatel
155 příspěvků
19. 4. 2009   #18
-
0
-

To Figa :
mam, mozno hlupy, ale predsa napad,
co keby si vybral z db napr. len 10 komentarov aby sa zobrazili a keby ich tam bolo viac ako desat, tak by sa dalo odkliknut. aby sa zobrazili vsetky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #19
-
0
-

No ono to neni tak spatne,a le dnes uz se nenosi aby mel uzivatel nejakou praci s behem stranky

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
19. 4. 2009   #20
-
0
-

Takovéhle problémy jsem měl sice jen omezeně, avšak myslím, že s troškou důvtipu se dá udělat vzorec:

width = (((delka_retezce_zaznamu_n/vyrazu na radku)*vyska_radku)^pocet_retezcu)+(pocet_radku*bonus)


Jednoduše sečteš delků všech znaků (strlen), vydělíš ji odhadovaným max. počtem znaků na řádek (k tomuto výrazu bych doporučoval zaokrouhlit) a to následně vynásobíš šířkou řádku (cca by mělo odpovídat hodnotě height, ale tím si teď nejsem jist) a to opakuješ dokud nebudeš na konci řady. Pak k tomu přičteš bonus vynásobený počtem záznamů (např. 2px na řádek kvůli odsazením či příp. nepřesnostem v počítaní (i a w mají různou délku).

Píšu to teď z rukávu, takže se to určitě dá vylepšit. Nad tím bych ovšem musel přemýšlet a po Eurorebusu mám přemýšlení dost xD

Edit: n je pořadí řetězce ($fetch[$n])

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #21
-
0
-

No dobre takze dostanu vysku zaznamu pokud to dobre chapu. Dam to do cyklu a budu odecitat vysky zaznamu z vysky az se nedostanu k nule nebo k zapornemu cislu. Podle toho kolikrat se cyklus provede udelam znova vyber jiz s limitem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
19. 4. 2009   #22
-
0
-

To Figa : Není potřeba. Můžeš to testovat bez limitu už při výpisu, jen pak hodíš break a cyklus přerušíš (=>tím i výpis)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #23
-
0
-

dik to vypada nadejne uz jsem to chtel dnes vecer prepisovat na jiny system ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
netman920
Super člen
19. 4. 2009   #24
-
0
-

asi by si mal toto je prinajmensiom divné

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Figa0
Super člen
19. 4. 2009   #25
-
0
-

Proc jde nam o to vyresit problem a toto je reseni. Uznavam takove krkolomne, ale je. Navic tam neni nic vykonove narocneho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
20. 4. 2009   #26
-
0
-

<p>Tak snad vyřešeno ku spokojenosti :).</p>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý