Problem s testovanim na IS – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s testovanim na IS – Delphi – Fórum – Programujte.comProblem s testovanim na IS – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

gully0
Newbie
20. 4. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,

pisu objekt, ktery bude jazykove lokalizovat jiny objekt. Delam to pomoci metody (procedury), ktere predam TComponent v parametru a podle jejiho typu volam prislusnou proceduru, ktera provede dal jeji lokalizaci.

procedure TLokalizator.LokalizujComponent(AForm: TForm; 

AComponent: TComponent);
begin
if AComponent is TForm then
LokalizujForm(AComponent as TForm)
else
if AComponent is TApplication then
LokalizujApplication(AComponent as TApplication)
else
if AComponent is TLabel then
LokalizujLabel(AForm, AComponent as TLabel)
else
if AComponent is TButton then
LokalizujButton(AForm, AComponent as TButton)
else
if AComponent is TComboBox then
LokalizujComboBox(AForm, AComponent as TComboBox)
else
if AComponent is TPageControl then
LokalizujPageControl(AForm, AComponent as TPageControl)
end;

Pro vsechny doposud potrebne typy komponent to funguje dobre, problem nastal az s typem TPageControl, ktery testovanim na is nevyhovi podmince a tudiz se nezavola procedura LokalizujPageControl.

Muze mi nekdo poradit, co delam spatne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.188.–
Off-line verze seriálu o programování v C#: http://poznavame-c-msnet.wz.cz/ [br] Off-line verze seriálu o programování v Delphi: http://umime-to-s-delphi.wz.cz/
o-lox0
Super člen
21. 4. 2009   #2
-
0
-

Asi máš ten AComponent jako TPageControl špatně inicializován, nevytvořil se apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
gully0
Newbie
23. 4. 2009   #3
-
0
-

Tak chybu jsem uz nasel. Byl to "hloupy" preklep v definici uses.
uses
Windows, Forms, IniFiles, Classes, StdCtrls, QComCtrls;

Napsal jsem pred jednotku ComCtrls jednotku pismenoQ, cimz jsem definoval jednotku QComCtrls, ktera existuje pro linux. Zadnou chybu to nevyhodilo, takze jsem tu chybu musel najit "rucne".

Omlouvam se tedy za tento planny poplach, zpusobeny moji blbosti :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.188.–
Off-line verze seriálu o programování v C#: http://poznavame-c-msnet.wz.cz/ [br] Off-line verze seriálu o programování v Delphi: http://umime-to-s-delphi.wz.cz/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Problem — založil jurec

Problém v C — založil Robin

Problem — založil roonill

Problem s < a > — založil 7raul

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý