Pořd stejná adresa v poli adresy prohlížeče – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pořd stejná adresa v poli adresy prohlížeče – PHP – Fórum – Programujte.comPořd stejná adresa v poli adresy prohlížeče – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pidgin0
Návštěvník
20. 4. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
nejsem si jistý, že to skutečně spadá do PHP, ale říkám si, že mě když tak odážete někam jinam.
Nevíte jak udělat stránky tak abych měl pořád v poli adresa prohlížeče jen základní doménu, http://www.neco.cz, ať jsem na kterékoliv stránce webu? A ne aby jsem tam měl http://www.neco.cz/hlavnistranka.php ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
Reklama
Reklama
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
20. 4. 2009   #2
-
0
-

Dej tu webovou stránku do rámce. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.186.–
pidgin0
Návštěvník
20. 4. 2009   #3
-
0
-

To Petr : To by fungovalo, ale já to chci mít bez rámců, kvůli vyhledávačům

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
marioff0
Expert
20. 4. 2009   #4
-
0
-

bez ramcov si to neviem ani predtavit ako by to fungovalo... ale najak zadefinovat do robots co ma byt indexovane by sa malo dat...


pocuj a naco to potrebujes (ta moja zvedavost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
20. 4. 2009   #5
-
0
-

A co mod rewrite?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
marioff0
Expert
20. 4. 2009   #6
-
0
-

To Kobi : urcite nie... ako by si sa presuval po stranke keby bola neustale rovnaka poziadavka??

jedine este ak tak normalne odkazy, kliknes a potom Header("Location.... a nasledne precitanie referera ,ale to by bola prasacina na druhu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
20. 4. 2009   #7
-
0
-

nebo posilat pozici pomoci POST pozadavku...
ale kazdopadne je to podle me nesmysl..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lordest0
Super člen
20. 4. 2009   #8
-
0
-

KIIV napsal:
nebo posilat pozici pomoci POST pozadavku...
ale kazdopadne je to podle me nesmysl..



asi tak..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
20. 4. 2009   #9
-
0
-

Lze pomocí mod rewrite, ale je to blbost.
Rámce: lze je použít a vyhledávače s tím problém nemají. Je to starší řešení, ale je použito i u samotných Google služeb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jasper0
Věrný člen
20. 4. 2009   #10
-
0
-

pidgin napsal:
To Petr : To by fungovalo, ale já to chci mít bez rámců, kvůli vyhledávačům


A myslíš, že vyhledávače ocení, když budeš mít všechny stránky se stejnou URL? Myslím že budou ještě rády za ty rámce :D
Jinak nevím k čemu to chceš, ale má to dost nevýhod. Třeba nemůžeš odkazovat na nějakou konkrétní stránku, ale vždy se na ní budeš muset proklikat z hlavní stránky (ale možná to je to, co chceš)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
21. 4. 2009   #11
-
0
-

ramce je nepouzitlne reseni, ne pro vyhledavace, ale pro uzivatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pidgin0
Návštěvník
21. 4. 2009   #12
-
0
-

To KIIV : Moc Vám děkuji za rady. Nejlepší ze všech mi připadá nějak využít předání hodnoty POST, vím že to jde s GET, to vím moc dobře, většina stránek vyhledávačů to tak dělá, ale pak je za adresou nesmyslný řetězec. Nevěděl by někdo jak to pomocí POST udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
KIIV+42
God of flame
21. 4. 2009   #13
-
0
-

no jeden ze zpusobu je pokazde hodit formular ...

<form action="/" method="POST" ><input type="hidden" name="kam" value="akce"> <input type="submit" value="..."></form>


nebo jde udelat jen jeden formular a pomoci js po kliknuti na odkaz nastavit akci a zavolat na formular submit

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
21. 4. 2009   #14
-
0
-

<p>hrach: Nesouhlasím. Rámce pro uživatele nepředstavují žádná omezení (ani jedno!), záleží na webdesignerovi, jak a kde rámce použije (a ano, pak je může použít zcela nesmyslně nebo naopak - zcela geniálně).</p><p>Myslím, že uživatelům nijak nevadí reklamy AdSense, které jsou v rámech. Stejně tak nikomu nevadí v phpMyAdminovi nebo v dokumentacích.</p><p>Mnohem větší problém vidím u výše zmíněných věcí při použití ajaxu (nemožnost odkazovat, "čekající" stav, nemožnost otevřít do nového okna...).</p>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
21. 4. 2009   #15
-
0
-

PHPmyAdmin: Nepoužívám už několik let. Mimo jiných důvodu také proto, že když dám CTRL + R, tak mě to hodilo na home. Ne, děkuji, to nechci. Rámce jsou v dnešní době velmi nepoužitelné. Ano, v dokumentaci ještě více, něž kdekoliv jinde. Já právě potřebuji odkazovat na konkrétní stránku dokumentace (API), na konkrétní řádek. Typický příklad: http://api.rubyonrails.org/ Jak se mám odkázat na .... Ne, rámce ne.

Pokud jde o inline rámce - iframe, tam je situace trochu jiná. Jedno z největších využití jsou WISIWYG editory. Ano, iframe se dají použít velmi efektivně.

Ohledně AJAXU - nemůžu odsoudit technologii kvůli tomu, že ji někdo používá tak, jak nebyla zamýšlena. To se v poslední době stává hodně často :) Mj. je připravována podpora pro vrácení kroku (tlačítko zpět) provedeného JS/AJAXEM. Ano, nemám rád aplikace postavené na Ajaxu. S jednou musím pracovat téměř denně... Ale jako okrašlovátka, tunítko, a zpohodlňovátko se to velmi hodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
23. 4. 2009   #16
-
0
-

<blockquote><p>nemůžu odsoudit technologii kvůli tomu, že ji někdo používá tak, jak nebyla zamýšlena. To se v poslední době stává hodně často :)</p></blockquote><p>Stejně jako rámce :)</p>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
23. 4. 2009   #17
-
0
-

To Curo : jo, ale řekni příklad, kdy se rámce používají, a je to plus pro uživatele. (ne iframe)
edit: v rámci jedné aplikace. Pokud potřebuji propojit dvě aplikace, kdy jedna k tomu není udělaná, pak nic jiného nezbývá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 4. 2009   #18
-
0
-

Ještě by si mohl použít AJAX ... při kliknutí na odkaz jej zpracovat pomocí JavaScriptu a mít někde generátor obsahu, který by Ti potom vrátil obsah hlavní části stránky a taky menu... sice krkolomné a hodně nepraktické, ale funkční :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
pawlik0
Grafoman
28. 4. 2009   #19
-
0
-

Téma jsem celé nečetl, ale použil bych AJAX. Samozřejmě počítám, že jde o nějakou aplikaci, nikoliv o obsahový web, a proto by nevadila indexace jen homepage.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý