Vytvorenie svojho .dll a použitie v daľšom programe – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vytvorenie svojho .dll a použitie v daľšom programe – .NET – Fórum – Programujte.comVytvorenie svojho .dll a použitie v daľšom programe – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
yterbium0
Stálý člen
20. 4. 2009   #1
-
0
-

čauko,

mám takýto problém, neviem ako to spraviť, ale som si istý že sa to dá :-)

vytvorím si nový projekt---class library a chcem aby mi napr. pre jednoduchosť obsahoval jednu metodu a s nou spočítal 2 čísla. Potom si to dám uložiť a build solution.... (a + b = c , return c...)

teraz tento projekt úplne zavriem.

A vytvorím si úplne nový projekt, v ktorom by som len chcel nejako zavolať túto .dll, ktorá je teraz uložená na disku a použiť jej metodu Spocitaj?


Ako na to? Mohli by ste mi hodiť oba zdrojáky + či treba pridať nejakú referenciu...
P.S. keď vytváarm to .dll, class alebo namespace musia byť public?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.156.–
Reklama
Reklama
20. 4. 2009   #2
-
0
-

To yterbium : Ano, to je přesně to, co potřebuješ. Přidat referenci (viz. solution explorer) :) Třída a metoda by měla být public, pokud má být tímto způsobem vidět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yterbium0
Stálý člen
21. 4. 2009   #3
-
0
-

To djanosik :

jo jasné, díky... už to beží...

Ale, čiže aj trieda aj metoda boli public... metoda static, aby som nemusel vytvárať instanciu..

ale keď som pridal referenciu + pridal using ClassLibrary, tak som musel písať Class1.MojaMetoda... Aj keď som si triedu pomenoval Trieda. Prečo to je takto?

A kebyže si nedám statickú metodu? Potom by som to ako musel volať? Netreba tam spraviť nejakú instanciu?

/sry ak používam zlé slová, učím sa to z angličtiny :-), a extra neprekladám, ale už som si zohnal cz knihu,t akže :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.156.–
Quiark0
Věrný člen
21. 4. 2009   #4
-
0
-

To máš asi špatně. Mělo by tam být to jméno, které jsi třídě dal. Je možné, že jsi jí změnil jméno až potom a zapomněl to znovu zkompilovat. Pokud ne, tak ukaž zdrojový kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
rudolf_franek0
Stálý člen
21. 4. 2009   #5
-
0
-

radsi si opravdu zkontroluj jestli jsi neprejmenoval treba jen soubor, nebo jestli jsi opravdu pridal referenci na aktualni dll.
Nebo ukaz kod - alespon v naznaku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
yterbium0
Stálý člen
21. 4. 2009   #6
-
0
-

no ono vlastne zatial to nie je žiadny kod, ja len potrebujem chápať logike ako to pracuje, do budúcnosti to isto budem potrebovať...

a mali ste pravdu, ja som len dal save all, a potom som zmenil meno, a zabudol som dať aj build solution... A potom som používal zo zložky /bin/moje.dll ale to čo bolo ešte predzmenením mena zostavené :-/ neva problém vyriešení...


a ešte teoretická otázka na uzrejmenie:

vlastne, ja keď teraz využívam hocijaký objekt .NETu, tak vlastne to pracuje presne na takomto princípe,nie? Že sú vytvorené tie knižnice (.dll) a ja ich takto volám..., však?

A prečo na ňe netreba pridávať referenciu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.156.–
Quiark0
Věrný člen
21. 4. 2009   #7
-
0
-

Je to tak. Na hlavní systémové knihovny se reference přidává automaticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
yterbium0
Stálý člen
21. 4. 2009   #8
-
0
-

čiže to je potom pekne l prepracované :-)

vlastne ak sa naučíš syntax C# + používaš MSDN online + naučiš sa logike rozkladania všetkého na objekty

tak by si mal vedieť naprogramovať hocičo, a keď nevieš , tak sa obrátiš na dobré forum, ako je toto tu, kde Ti ochotne pomôžu

Toto sa mi čím dalej viac páči... :D

Dakujem všetkým za rady zatial...:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.156.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Podobná vlákna

ComboBox v programe — založil kotlas6667

Rada v programe c++ — založil koral000

Rada v programe c++ — založil koral000

Zadrhel v programe — založil lacino88

Otvoriť v programe ... — založil mephi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý