Aktivní objekt po otevření formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aktivní objekt po otevření formuláře – .NET – Fórum – Programujte.comAktivní objekt po otevření formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
bear.king0
Newbie
21. 4. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
je to asi triviálnost, ale nemohu přijít na to, jak definovat výchozí aktivní objekt.

Vytvořil jsem formulář s různými comboBoxy, textBoxy atd. a potřeboval bych, aby jeden z nich byl po otevření toho okna aktivní. (on jeden aktivní je, ale nevím proč :-)
Jak řeknu nějakému např. textBoxu, aby byl aktivní hned po spuštění formuláře?
Myslel jsem, že pomůže textBox.Focus(), ale ten mi nezapeče.
Dík. BK

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.3.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
21. 4. 2009   #2
-
0
-

Zkus dat ten textBox.Focus(); do eventu Shown daneho formulare.
Melo by to pomoct.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
tanned880
Super člen
21. 4. 2009   #3
-
0
-

Spíš bych doporučil Event Form_Load

private void Form_Load(object sender, EventArgs e)
{
textBox.Focus();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.14.–
dannyk0
Věrný člen
21. 4. 2009   #4
-
0
-

To je taky moznost.Osobne bych to tam taky dal, ale myslel sem, ze to uz zkusil, nejak sem si neuvedomil, ze asi ne :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
bear.king0
Newbie
22. 4. 2009   #5
-
0
-

díky, kupodivu mi nezapekla událost Load, ale Shown ano.
Stále si musím dokola uvědomovat, že v obj. programování jde o událostmi řízený algoritmus... Stále některé věci někam cpu jen tak "jako další v pořadí" a pak se divím, že to nejde...
bk

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.207.–
Láďa
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
28. 12. 2012   #6
-
0
-

#1 bear.king
zkus místo focus() použít select()

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý