Problem s odstranenim diakritiky – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s odstranenim diakritiky – .NET – Fórum – Programujte.comProblem s odstranenim diakritiky – .NET – Fórum – Programujte.com

 

JiriVavru0
Návštěvník
22. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, mám probém s volanou metodou pro odstraneni diakritiky

v udalosti:

   private void zkomprimovatToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)

{
Methods trida_metody = new Methods();
trida_metody.Odstran_diakritiku(textBox2.Text);
}


Vytvářím instanci na metodu ve trídě s názvem Methods.
Pté volám metodu s jedním paramterem tj.textBox2.Text

Bohužel když se metodu snažím použít, nic se neprovede..
Netuší někdo prosím, v čem by mohl být problém?

PS:
Samotná metoda vypadá takto(možná, že prblém bude v její hlavičce?)


//START Odstraneni diakritiky z Txtboxu

public string Odstran_diakritiku(String s)
{
// oddělení znaků od modifikátorů (háčků, čárek, atd.)
s = s.Normalize(System.Text.NormalizationForm.FormD);
System.Text.StringBuilder sb = new System.Text.StringBuilder();

for (int i = 0; i < s.Length; i++)
{
// do řetězce přidá všechny znaky kromě modifikátorů
if (System.Globalization.CharUnicodeInfo.GetUnicodeCategory(s[i]) != System.Globalization.UnicodeCategory.NonSpacingMark)
{
sb.Append(s[i]);
}
}

// vrátí řetězec bez diakritiky
return sb.ToString();
}
//STOP Odstraneni diakritiky z Txtboxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
kdoasi0
Duch
22. 4. 2009   #2
-
0
-

Měl bys to podle definice volat takto (jelikoz vysledek vracis pomoci return):

string konvertovany = trida_metody.Odstran_diakritiku(textBox2.Text);

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
JiriVavru0
Návštěvník
22. 4. 2009   #3
-
0
-

Ano máš pravdu, díky za radu..nyní je to v pořádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Odstranenie diakritiky — založil HowIDied

Odhalení diakritiky — založil gruv

? místo diakritiky — založil A

Odstranění diakritiky — založil gengar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý