PHP nechce spracovat funkcny Select – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP nechce spracovat funkcny Select – PHP – Fórum – Programujte.comPHP nechce spracovat funkcny Select – PHP – Fórum – Programujte.com

 

kecinko
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,

mam nasledujuci dotaz:

SELECT typ_tovaru.nazov AS "nazov",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 1, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Slovinsko",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 2, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "UK",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 3, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Ceska Republika",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 4, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Ceska Republika",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 5, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Ceska Republika",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 6, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Holandsko",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 7, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Ceska Republika",
SUM(IF(tovar.ID_typu = 8, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "USA",
SUM(faktura.mnozstvo * tovar.cena) AS "celkove prijmy"
FROM faktura INNER JOIN tovar ON faktura.ID_tovaru = tovar.ID_tovaru INNER JOIN typ_tovaru ON typ_tovaru.ID_typu = tovar.ID_typu INNER JOIN vyrobcovia ON vyrobcovia.ID_vyrobcu = tovar.ID_vyrobcu
GROUP BY typ_tovaru.nazov;

Ked ho vlozim cez phpMyAdmin tak vsetko prebehne bez problemov. Ked ulozim SELECT do premennej $finalselect a spustim dotaz v PHP kode:
$result = @mysql_query($finalselect);
if (!$result) {
exit( mysql_error() . '</p>');
}
tak vyhodi chybu:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '
SUM(IF(tovar.ID_typu = 1, faktura.mnozstvo * tovar.cena, 0)) AS "Slovinsko' at line 1

vobec neviem co moze byt zle a uz som zufaly. Dakujem za pomoc smiling smiley

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.233.–
Amoniak
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
5. 5. 2009   #2
-
0
-

Nemá být
$result = @mysql_query($finalselect);
spíš
$result = @mysql_query('$finalselect');
Jestli se pletu, tak se omlouvám předem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.176.–
Lordest0
Super člen
5. 5. 2009   #3
-
0
-

Amoniak napsal:
Nemá být
$result = @mysql_query($finalselect);
spíš
$result = @mysql_query('$finalselect');
Jestli se pletu, tak se omlouvám předem.



vypisuje SQL chybu, teda v PHP to urcite chyba nebude. ;)
podla mna bude chyba v uvodzovkach.. ten sql prikaz mas v uvodzovkach co? preco tam potom davas uvodzovky? jasne ze to zblbne.. skus dat apostrofy.. inak ti fakt neviem poradit :D tam moze byt chyba hocikde

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý