Ověřování výskytu textového řetězce v html stránce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ověřování výskytu textového řetězce v html stránce – PHP – Fórum – Programujte.comOvěřování výskytu textového řetězce v html stránce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
24. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,

potřebuji zajistit tuto věc:

Pomocí PHP skriptu potřebuji na určité stránce ověřovat výskyt textového řetězce (v mém případě označení třídy). Bylo mi řečeno že by to muselo být v .txt souboru. Lze něják HTML stránku převést pomocí PHP převést na TXT? Popřípadě se to musí udělat jinak?

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 4. 2009   #2
-
0
-

Není nutné nic převádět, HTML je obyčejný textový soubor. Akorát si při vyhledávání musíš dát bacha na tagy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
24. 4. 2009   #3
-
0
-

A bylo by mi možno poradit skript? Já si ho kdyžtak dál rozšířím

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
marioff0
Expert
24. 4. 2009   #4
-
0
-

iba výskyt nejakeho stringu v subore??

$data = file_get_contents("prehladavana_stranka.htm"); // prehladavany subor

$hladanystring = "nazov-triedy"; // string ktory ma najst

$pozicia = strpos($data, $hladanystring);


if ($pozicia === false) {
echo "Subor dany string neobsahuje";
} else {
echo "Nasiel sa na pozicii ".$pozicia;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
24. 4. 2009   #5
-
0
-

Tak jsem to PHPčko udělal takhle:



<?php
$data = file_get_contents("http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplov.htm"); // prehladavany subor

$hladanystring = "1.A"; // string ktory ma najst



$pozicia = strpos($data, $hladanystring);





if ($pozicia === false) {

echo "Nemáme žádné suplování";

} else {

echo "Máme suplování. Koukněte se na http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplov.htm ;

}

?>


Uložil jsem to jako něco.htm a když jsem to spustil tak mi to nic nevypsalo (bílá stránka). Je to uložené na Spolužácích v Dokumentech

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 4. 2009   #6
-
0
-

Pokud to máš uložené jako html, tak ti to php nepojede. Musí to být v souboru s koncovkou php nebo musíš říct web serveru, aby i html soubory tlačil přes php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
24. 4. 2009   #7
-
0
-

Píše mi to tuto chybu:


Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/wu.cz/t/tvorba-webu/root/www/suplovani.php on line 25

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
marioff0
Expert
24. 4. 2009   #8
-
0
-

chybaju ti uvodzovky na konci:

echo "Máme suplování. Koukněte se na http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplov.htm";

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 4. 2009   #9
-
0
-

<?php

$data = file_get_contents("http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplov.htm"); // prehladavany subor

$hladanystring = "1.A"; // string ktory ma najst



$pozicia = strpos($data, $hladanystring);





if ($pozicia === false) {

echo "Nemáme žádné suplování";

} else {

echo "Máme suplování. Koukněte se na http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplov.htm";

}
?>


Mám problém. Píše mi to, že nemáme suplování i když webové stránce je naše třída uvedena (viz. http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplov.htm ). Bylo by mi možno poradit co s tím mám dělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
marioff0
Expert
27. 4. 2009   #10
-
0
-

lebo je stranka v ramcoch...

musis zmenit zdrojovu adresu na http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplobec.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Změna kódování textového řetězce — založil Marek Štafl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý