Kreslení v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kreslení v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comKreslení v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Sunmay0
Věrný člen
25. 4. 2009   #1
-
0
-

.NET C++/CLI
Visual studio 2008

Měl bych dotaz, jak kreslit, nejlépe do pictureboxu ... ale pokud to bude na formulář tak to vadit nebude.
Zajímalo by mě jak nastavit barvu, tloušťku kreslené čáry
Jak kreslit body, úsečky

snažil jsem se použít něco z nápovědy jako třeba:

Graphics::DrawLine(SystemPens::Highlight,10,10,20,20);

ale moc se tomu nechce fungovat.
Díky moc za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Sunmay0
Věrný člen
28. 4. 2009   #2
-
0
-

Stále se hledá rádce ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
dannyk0
Věrný člen
29. 4. 2009   #3
-
0
-

Mas to v OnPaint?? To by mozna mohlo byt ono.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Quiark0
Věrný člen
29. 4. 2009   #4
-
0
-

Do handleru události Paint:



void OnPaintHandler( PaintEventArgs^ e )
{
// Draw image to screen.
e->Graphics->Draw<nějaká metoda>
}


tloušťka, barva, ... čáry se nastavuje tak, že vytvoříš objekt Pen s požadovanými vlastnostmi a předáš ho tomu DrawLine. Když se podíváš do MSDN na dokumentaci k objektům Pen, Graphics a spol. tak tam jsou i příklady.

Jinak tohle patří do sekce .NET

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Sunmay0
Věrný člen
29. 4. 2009   #5
-
0
-

No to asi nemám ... zkusím na to mrknout kdyžtak bych strašně ocenil ... kousicek kodu ... jedna přimka stiskem buttonu do paintboxu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Quiark0
Věrný člen
29. 4. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Sunmay0
Věrný člen
29. 4. 2009   #7
-
0
-

Ne myslel jsme, že to nemám v OnPaint ...
Ale kousíček už sem vyřešil ... ted jen to udělat tak , abych to mohl dělat pomocí tlačítek ... a bude to ...
Jinak díky moc ... mě to MSDN přijde takové nepřehledné ... ale asi je to jen nezvykem ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Quiark0
Věrný člen
30. 4. 2009   #8
-
0
-

Ono v podstatě je asi potřeba to mít v OnPaint. Jinak to třeba přetažením jiného okna přes tvoje okno smažeš. No a na MSDN by sis měl pomalu zvykat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Sunmay0
Věrný člen
30. 4. 2009   #9
-
0
-

No ... zvykat ... asi už nebude třeba ... ještě zápočtový program a zápočtový test ... a vrátím se ke starému dobrému assembleru pro mikrokontrolery.
Ale jako rozhraní se v tom budou psát dobře ... má to i komponentu komunikace přes COMport, a vypadá to fajně :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Kreslení — založil Novacek

Průhledné kreslení — založil Bub

Kresleni objektu — založil javaman

QT a plynulost kreslení — založil Seph

Kreslení ve VB 2005 — založil amater

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý