Poradte s Procedurami – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Poradte s Procedurami – Pascal – Fórum – Programujte.comPoradte s Procedurami – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sylfas0
Duch
26. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravim mam trochu úproblem s timto zadanim ukoly.. nabudu tajit ze to je do skoly.. program jsem nejak napsal ale nefunguje tak jak ma.. dekuju za jakoukoli radu na proceduru jsem prisel a vcemene vse kolem ale nevim sio rady s vyskrtnitim toho jednoho prvku ktery je jiz po prvnim vypsani zbytecny
zadani: Sestavte proceduru, která v dané n-prvkové posloupnosti najde nejmenší prvek a jeho index, a
použijte ji pro řešení následující úlohy: je dáno k celých čísel, vytiskněte je v pořadí od
nejmenšího do největšího a to tak, že nejprve najdete nejmenší číslo, ze zbytku opět nejmenší,
atd. až do posledního.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.7.–
Reklama
Reklama
joudicek0
Návštěvník
27. 4. 2009   #2
-
0
-

By to sem chtelo dat ten kod......



type TPolozka = record
value:integer;
index:integer;
end;


{procedura nalezne v poli nejmensi prvek a vrati jeho index a hodnotu}
function getItem(pocetPolozek:integer,pole:array[1..10] of integer):TPolozka;
var min:TPolozka;
i:integer;
begin
min.value := pole[1];
min.index := 1;

for i:= 2 to pocetPolozek do begin
if min.value < pole[i] then
begin
min.value := pole[i];
min.index := i;
end;
end;

getItem := min;
end;


{procedura vyskrtne z pole prvek, jehoz index je zadan jako parametr}
procedure vyskrtni(index:integer;var pocetPolozek:integer; var pole:array[1..10] of integer);
var tempPole:array[1..10] of integer;
i,j:integer;
begin
j:= 1;
{vynechani zadaneho indexu }
for i := 1 to pocetPolozek do begin
if index <> i do begin
tempPole[j] := pole[i];
j ;= j +1;
end;
end;

pocetPolozek := pocetPolozek - 1; {snizi pocet prvku o 1}
{prekopirovani platnych hodnot zpet do puvodniho pole}
for i := 1 to pocetPolozek do begin
if index <> i do begin
pole[i]:=tempPole[j];
j ;= j +1;
end;
end;
end;


Chybi tam nektera osetreni...Muzou v tom byt chyby, je to psany z hlavy... urcite je i jednodussi a rychlejsi zpusob jak to vyskrtnout.....treba najit ten prvek a prepsat ho treba poslednim prvkem v poli...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Program s procedurami v Pascale — založil martinko18

Poradte — založil dalaman

VŠ- poradte — založil fixxa

Poradte — založil Jonxix

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý