Ahoj svete – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ahoj svete – C / C++ – Fórum – Programujte.comAhoj svete – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
8. 9. 2006   #1
-
0
-

Když spustím první program "Ahoj svete" jenom mi na obrazoce problikne černá tabulka. Co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
8. 9. 2006   #2
-
0
-

Už to má.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bbtrash0
Stálý člen
8. 9. 2006   #3
-
0
-

to je dobre na tohle se pta dost lidi takze ve foru by to melo byt :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Příspěvek nebyl psán Češtinou !
Marek0
Duch
10. 9. 2006   #4
-
0
-

Aj ja mam takyto problemik lenze som nasiel tu na furume starsie prispevky v ktorych sa toto preberalo : pisali tam ze treba dat pred return napr. :system("pause"); alebo cin... (volaco nezapametal som si) :D a tu je ten kamen urazu ked to tam dam (Dev-C++) tak mi vypise ze:

[i]Prekladač: Default compiler
Vykonávam g++.exe...
g++.exe "C:projectNepomenov?1.cpp" -o "C:projectNepomenov?1.exe" -I"C:Dev-Cpplibgccmingw323.4.2include" -I"C:Dev-Cppincludec++3.4.2backward" -I"C:Dev-Cppincludec++3.4.2mingw32" -I"C:Dev-Cppincludec++3.4.2" -I"C:Dev-Cppinclude" -L"C:Dev-Cpplib"
C:projectNepomenov?1.cpp: In function `int main()':
C:projectNepomenov?1.cpp:6: error: `system' undeclared (first use this function)
C:projectNepomenov?1.cpp:6: error: (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.)

Vykonávanie prerušení[/i]?

tu je kod co som tam napisal:

#include <stdio.h>

using namespace std;
int main(void) {
printf("Hallo world");
system("pause");
return 0;
}

moze to byt v tom ze toto je pisane v C a ten system(pause) je pre C++ ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
10. 9. 2006   #5
-
0
-

Ne, je to tím áe nemáš vloženou knihovnu stdlib.h, která je pro tuto fci potřeba.
Jinak NEDOPORUČUJU používat fci system, protože je závislá na systému, ve kterém se spouští. Mnohem lepší je použít fci cin.get();

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Duch
10. 9. 2006   #6
-
0
-

a este sa chcem opytat preco to tam v tutorialoch nenapisu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
10. 9. 2006   #7
-
0
-

dolar3 napsal:

a este sa chcem opytat preco to tam v tutorialoch nenapisu


Co nep??ou???? T?eba tady m? Curo v tutori?lech doslovn?


Mo?n? ?e se v?m v?sledn? exe soubor p?i spu?t?n? hned zav?e, ani? byste m?li mo?nost stihnout p?e??st text.

V takov?m p??pad? mus?te na konec souboru p?ipsat cin.get();


#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
cin.get(); /* n?kdy je t?eba pou??t 2x. cin.get(),
cin.get(); vy?k? na zm??knut? kl?vesy ENTER */
return 0;
}

!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Ahoj světe — založil antiku

Ahoj Peter — založil michall

Ahoj, jak se jmenuješ — založil Kuře

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý