Pruhlednost – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pruhlednost – .NET – Fórum – Programujte.comPruhlednost – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
wetty0
Newbie
27. 4. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, jak mám udělat průhledný obrázek.

Pomocí Color.Transparent se mi sice PictureBox udělá transparentní, ale zobrazí barvu (obrázek) co je na formuláři. Ale já potřebuji, aby se zobrazil obrázek (část obrázku), který je pod tímto obrázkem.

Díky Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Reklama
Reklama
27. 4. 2009   #2
-
0
-

To wetty : Teď ti teda vůbec nerozumím. Možná zkus PNG s alpha kanálem (průhledností).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
wetty0
Newbie
27. 4. 2009   #3
-
0
-

Mám GIF s průhledností. Tesnu PNG

Pokusím se vysvětlit jinak. Pomocí Labelu.

Založím nový formulář, na který vložím dva Labely. U obou dám AutoSize=false; Prvnímu změním BackColor=Yellow a zvětším ho. Druhému nastavím BackColor=Transparent a posunu ho přes ten první Label. No a ten transparentní label má stejné pozadí jako formulář a není žlutej ačkoli je ten žlutej Label pod ním. A já ale chci, aby část co je přes ten žlutý label byla žlutá a část co je přes formulář byla šedivá jako formulář.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
27. 4. 2009   #4
-
0
-

To wetty : Tak to nelze, barva Transparent neznamená, že bude vidět to, co je pod prvkem, ale že převezme barvu containeru. Snad to jde jen tím průhledným PNG, jestli si dobře vzpomínám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
wetty0
Newbie
27. 4. 2009   #5
-
0
-

Dík, ale bohužel ani PNG. :-(

Pokud tato funkce funguje, tak jak funguje, jak mám tedy udělat, když potřebuji ve svém programu mít na ploše formuláře několik posunovatelných objektů, které se mohou překrývat. A nechci je mít čtvercové.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.200.–
27. 4. 2009   #6
-
0
-

To wetty : Máš pravdu, spletl jsem se. Nejspíše to funguje jen na pozadí formuláře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
27. 4. 2009   #7
-
0
-

Nechceš to zkusit ve WPF? Tam se takovéhle hračičky s grafikou dělají celkem příjemně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
wetty0
Newbie
28. 4. 2009   #8
-
0
-

To Chrasty :
Taky jsem o tom uvažoval, ale právě přecházím z Borland Builder C++ na Visual Studio C# a jsem tedy "postižen klasikou". A windowsform se zdají být srovnatelné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
rudolf_franek0
Stálý člen
2. 5. 2009   #9
-
0
-

Transparent funguje opravdu pouze ve vztahu Controlu a jeho parent kontejneru
(takze dalsi kontrol ve stejnem kontejneru ktery je "vespod" nemusi vubec byt videt)
Pokud chces dosahnout efektu, aby se ruzne prekryvaly jednotlive Controly je treba jim nastavit vlastnost Region (to se da naprogramovat i napriklad podle alfa kanalu... *)
Nevyhoda bohuzel je, ze kazda Controla se v takovem pripade vykresluje sama a na prekryvech nelze pouzit antialiasing - protoze se kazda cast prekryvu kresli samostatne - na jine Controle. Proto je to vhodne pouze na pravouhle, nebo alespon "ostre" tvary..

*)nactu si objekt Bitmap; vytvorim objekt GraphicsPath;projdu pixely Bitmap.GetPixel(x,y) a kazdy "nepruhledny" pixel pridam do GraphicsPath objektu a nakonec Controle nastavim Region vytvoreny konstruktorem, kde jako parametr pouziji prave vytvoreny GraphicsPath. Ale tech konkretnich postupu je vice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Pruhlednost — založil BigBear

Průhlednost v IE — založil Pixtr

Průhlednost — založil hajnis

PHP GD a průhlednost — založil Míša

Průhlednost JFrame — založil Teo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý