Bitmapy do data súboru?... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bitmapy do data súboru?... – C / C++ – Fórum – Programujte.comBitmapy do data súboru?... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Mega.Lama0
Stálý člen
27. 4. 2009   #1
-
0
-

Keďže si vytváram easy project tak je mi zapotrebí Bitmap...problémom je že by som chcel natrepať obrázky do nejakého jedného dátového súboru z ktorého by som načítal obrázky napr. data.dat

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.227.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
dannyk0
Věrný člen
28. 4. 2009   #2
-
0
-

No muzes vyuzit bud resources, nebo treba klasicky zip archiv (jen by sis ho treba prejmenoval).
Popripade si muzes vytvorit vlastni format, kde si ulozis treba nazev souboru, jeho velikost, samotna data. A pak je sekvence nacitat.Pak uz neni problem si to nejak upravit pro ruzne optimalizace apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Mega.Lama0
Stálý člen
28. 4. 2009   #3
-
0
-



<resources>
<images>
<image id="1" name="img1.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="2" name="img2.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="3" name="img3.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="4" name="img4.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="5" name="img5.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="6" name="img6.bmp" type="image/bitemap"> </image>

</images>
<language>
<language id="01" name="A" library="En.dll" language="default"/>
</language>
</resources>


XML - a medzi tim <image> a </image> by bola Bitmapa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
dannyk0
Věrný člen
28. 4. 2009   #4
-
0
-

To bych nedoporucoval.Xml je textovy format a ukladat v nem binarni format je docela problem, protoze ti to muze kurvit kodovani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Mega.Lama0
Stálý člen
28. 4. 2009   #5
-
0
-

aha...mno tak fakt už len nejaký data súbor...neviem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
dannyk0
Věrný člen
29. 4. 2009   #6
-
0
-

Tak ono to neni tezky.Muzes treba vyuzit ten XML soubor taky.V tom xml muzes mit treba neco takoveho:

<image adresa="0" velikost="512" jmeno="textura.jpg" />

No a pak bys mel nejaky datovy soubor, ze ktereho by sis precetl 512 bytu od 0 pozice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
AdamHlavatovic0
Stálý člen
29. 4. 2009   #7
-
0
-

> ... by som chcel natrepať obrázky do nejakého jedného dátového súboru z ktorého by som načítal obrázky napr. data.dat

Skuste pouzit kniznicu zlib, tzn. ten dat subor bude implementovany ako napr. nekomprimovany zip, v ktorom mozte mat obrazkou a konfiguracnych suborov kolko len chcete. A ako bonus mozte v pripade potreby pouzit aj komprimaciu, navyse kniznica zlib ma len niekolko desiatok kb, takze je mensia nez vacsina xml parserov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 4. 2009   #8
-
0
-

Hm...nj,,,ale ako použiť?..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.239.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
29. 4. 2009   #9
-
0
-

Stiahnite si kniznicu s ich stranky http://www.zlib.net/, rozbalte do lubovolneho adresara a v ./zlib123/examples su priklady pouzitia kniznice a nieco ako dokumentacia pod nazvom zlib_how.html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 4. 2009   #10
-
0
-

a jak to spustit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.239.–
dannyk0
Věrný člen
29. 4. 2009   #11
-
0
-

Zkompilovat, dat zlib knihovnu k programu a nemel by bejt problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 4. 2009   #12
-
0
-

mno je tu toho dosť...=D...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.239.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý