Captcha – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Captcha – PHP – Fórum – Programujte.comCaptcha – PHP – Fórum – Programujte.com

 

7raul0
Návštěvník
30. 4. 2009   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 4. 2009   #2
-
0
-

To 7raul : Změň font, některé Ty písmena jsou špatně čitelné ... a někdy se ty zelené a žluté pomalu spojují, že to nejde poznat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
7raul0
Návštěvník
30. 4. 2009   #3
-
0
-

To Anonymní uživatel : tak, mne nejde o fonty, ten font je tam schvalne taky aby to nebolo take lahke....

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 4. 2009   #4
-
0
-

To 7raul : tak lehké, že to má problém přečíst i člověk? hmm, tak tím odradíš nejen roboty, ale i lidi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
7raul0
Návštěvník
30. 4. 2009   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : :D skusim to este prerobit.....na trochu krajsie pre oci :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 4. 2009   #6
-
0
-

To 7raul : Nejde o to, aby to bylo hezčí pro oči, ale čitelné pro lidi :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
dannyk0
Věrný člen
30. 4. 2009   #7
-
0
-

Me prijde ok, ale podle nazoru soudim, ze to je "blbuvzdorna" Captcha :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
marioff0
Expert
30. 4. 2009   #8
-
0
-

a mne nezobrazi ziadny obrazok...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
7raul0
Návštěvník
30. 4. 2009   #9
-
0
-

To dannyk : trochu som nepochopil.....
To marioff : tomu nechapem.....ako nezobrazi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
Jasper0
Věrný člen
30. 4. 2009   #10
-
0
-

Mi se taky ten obrázek s kódem vůbec nezobrazí (Opera).

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
dannyk0
Věrný člen
30. 4. 2009   #11
-
0
-

2 7raul: No je to myslene tak, ze se ti tam nedostanou jak roboti, tak i blbi lidi, kteri nezvladnou prekousat ten kod :D

Mi to prijde ok.Videl sem uz teda horsi kody.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
30. 4. 2009   #12
-
0
-

S CAPTCHA systémy mám nemalé zkušenosti a pokud to chceš dále rozvíjet, tak se opravdu zaměř na zlepšení fontu. Je dobré zajistit, aby tento prvek zatěžoval uživatele co nejméně a pokud je to možné, tak vůbec (možno řešit javascriptem). Stejně tak je dobré zajistit funkčnost, pokud někdo nemůže zobrazit obrázek (např. generování zvuku).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
pawlik0
Grafoman
30. 4. 2009   #13
-
0
-

kapču bych použil až jako poslední možný řešení, nejprve bych to začal řešit předvyplňováním polí javascriptem a podobně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
7raul0
Návštěvník
1. 5. 2009   #14
-
0
-

inak nechapem preco vam to niektorym nechce zobrazit...
tu je zdrojak:
Test.php

<iframe id="myframe" src="captcha.php" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" vspace="0" hspace="0" style="overflow:visible; width:100%; display:none" name="myframe"></iframe>

<a href="captcha.php" target="myframe">Refresh obrázka</a>
<br>Opíšte žltý text z obrázku.
<br><font color="red"><strong>POZOR:</strong></font>Text neobsahuje nulu!
<br>Systém je citlivý na veľkosť písmen!<br>
<form method="post" action="">
<input type="text" name="captcha">
<input type="submit" value="OK">
</form>
<?
session_start();
if (isset($_POST['captcha'])){
if ($_POST['captcha']==$_SESSION['captcha']){
echo "Váš kód bol správny";
}else {
echo "Váš kód nebol správny";
}
}
?>


Captcha.php
<?php

session_start();
header('Content-type: image/png');
$im = imagecreatetruecolor(340, 70);
$white = imagecolorallocate($im, 100, 100, 100);
$grey = imagecolorallocate($im, 155, 155, 155);
$grey1 = imagecolorallocate($im, 051, 204, 051);
$black = imagecolorallocate($im, 255, 255, 000);
imagefilledrectangle($im, 0, 0, 399, 70, $white);
function nahodny_text ()
{
$moznosti= array("1","2","3","4","5","6","7","8","9","a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m","n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z","A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","R","S","T","U","V","W","Y","Z");
$mista="8";
$heslo="";
for ($i=0 ;$i<=$mista-1 ;$i++)
{
$nahoda=rand(0, count($moznosti)-1);
$heslo.=$moznosti[$nahoda];
}
return $heslo;
}
$text = nahodny_text();
$_SESSION['captcha'] = $text;
$text_oklamanie = nahodny_text();
$text_oklamanie_2 = nahodny_text();
$font = 'pismo.ttf';
$font1 = 'pismo1.ttf';
imagettftext($im, 50, 10, 31, 35, $grey, $font, $text_oklamanie);
imagettftext($im, 50, -10, -31, 35, $grey1, $font, $text_oklamanie_2);
imagettftext($im, 50, 0, 10, 50, $black, $font1, $text);
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
marioff0
Expert
1. 5. 2009   #15
-
0
-

jj tiez mam Operu 9.5 , asi to robi iframe... nemam cas sa s tym hrat...

skus dat do style presnu vysku a sirku toho obrazka

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 5. 2009   #16
-
0
-

obrazek je citelny v poradku; ale vypni citlivost na velikost pismen a odstran znaky, ktere jdou lehce zamenit (nebo je povazuj za stejne) a to znaky i,l,1,0,O,...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
1. 5. 2009   #17
-
0
-

5 a S este....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
7raul0
Návštěvník
1. 5. 2009   #18
-
0
-

To hrach :
dakujem za komentare, tu upravu pismen spravim ale font asi necham tak ako je :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Podobná vlákna

Captcha a UTF-8 — založil liborb

Obijdete CAPTCHA pri formulari — založil dartanan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý