Problém s vyhľadávaním – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s vyhľadávaním – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s vyhľadávaním – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jozo00250
Návštěvník
30. 4. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, chcem urobiť jednoduché vyhľadávanie, zbúchal som to nejak takto:

void automobily::vyhladaj()

{
automobily temp[30];
int i, najdene;
i=0;
najdene=0;
char slovo[30];
printf("Zadajte klucove slovo pre vyhladavanie: ");
scanf("%s", slovo);
for(i=1; i<PocetAutomobilov; i++)
{
if(strcmp(pole[i].znacka, slovo)==0)
{
temp[i]=pole[i];
najdene++;
}
}
printf("Najdene %d" ,najdene);
printf("\n");
for(i=1; i<najdene; i++)
{
printf("%d",i);
printf(".");
printf("ZNACKA: %s ", temp[i].znacka);
printf("MODEL: %s ", temp[i].model);
printf("KAROSERIA: %s ", temp[i].TypKaroserie);
printf("ROK VYROBY: %d ", temp[i].RokVyroby);
printf("KM: %d", temp[i].NajazdenychKm);
printf("\n");
}
}


funguje to tak, že sa len jednoducho overuje či kľúčové slovo je zhodné s tým čo je v poli, ak áno tak sa inkrementuje počet nájdených a skopíruje sa ten záznam v poli do pomocného poľa, ktoré reprezentuje nájdené záznamy. Problém je ale v tom, že v tom poli temp je úplny bordel keď ho vypíšem (dlhý rad znakov=== a pod.). V čom bude chyba? dík za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.240.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
30. 4. 2009   #2
-
0
-

Zkus si vycistit na zacatku to temp pole prikazem memset( destination , 00, pocet bytu na vynulovani).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
jozo00250
Návštěvník
30. 4. 2009   #3
-
0
-

už som to vyriešil tak, že nepoužijem tam to pomocné pole, ale nastal ďalší problém, kľúčové slovo pre vyhľadávanie načítavam ako string ale potrebujem vyhľadať aj hodnoty typu int a pretypovanie nejak takto nefunguje:

(strcmp(char(pole[i].RokVyroby), slovo)==0)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.240.–
dannyk0
Věrný člen
30. 4. 2009   #4
-
0
-

Pro prevod z int na char musis pouzit fci itoa nebo z charu na int atoi.Vyber si :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
jozo00250
Návštěvník
30. 4. 2009   #5
-
0
-

To dannyk : díky, už to ide :smile18:

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 86 hostů

Podobná vlákna

Problém — založil pali6

Problém v C — založil Robin

Problém v C++ — založil Anonim

Problem — založil roonill

Problem s LIKE — založil Lordest

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý