CMD a špatné znaky diakritických písmen. – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

CMD a špatné znaky diakritických písmen. – OS - Windows – Fórum – Programujte.comCMD a špatné znaky diakritických písmen. – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 4. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, název topic-u mluví za vše. V konzoli, či konzolové aplikaci mám chyby ve vypisování znaků s diakritikou. Poradil by jste mi někdo jak to opravit?, děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
7. 5. 2009   #2
-
0
-

Konzola používa iné kódovanie ako celé prostredie. LATIN2 vs. WIN1250. Už je to tak a urobíš s tým asi prt :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
Santas0
Věrný člen
7. 5. 2009   #3
-
0
-

Stačí pohľadať. Riešilo sa to tu už niekoľkokrát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
KIIV+42
God of flame
7. 5. 2009   #4
-
0
-

existujou funkce winapi pro konzoli na zjisteni kodovy sady a taky i na nastaveni...
napriklad toto:

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>
#include <windows.h>

int main(int argc, char *argv[])
{

SetConsoleCP(1250);
SetConsoleOutputCP(1250);

printf("%d %d ěščřžýžýáííéééůú\n", GetConsoleCP(),GetConsoleOutputCP());


system("PAUSE");
return 0;
}


akorat se jeste musi nastavit font konzole na Lucida.. jinak to zobrazi zase paznaky

EDIT: pro jistotu - je to jen C nikoliv C++ :D

taky se to da nastavit v registrech

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
20. 5. 2009   #5
-
0
-

Santas napsal:
Stačí pohľadať. Riešilo sa to tu už niekoľkokrát.

No ja som hľadal a nič som nenašiel a tiež by ma celkom zaujímala taká diskusia. Keby ma trochu popostrčíš tak by som ti bol vďačný ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Převod písmen — založil pazdy

Detransformace písmen — založil Mamut008

Počítání písmen — založil MadKing

CMD pls help — založil Grant

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý