Dobry den. Chcem sa spytat ci je WPF vhodny na jednoduche 2D hry?
Fórum › .NET
C# a WPF
Na skutečně jednoduché hry ano (piškvorky, hledání min a podobné hry jsou v pohodě), na cokoliv složitějšího, kde se něco hýbe, bych spíš vzal XNA. Výhod je několik - je to dělané na hry a tutoriálu najdeš opravdu kvanta, zatímco pro 2D hry ve WPF skoro nic.
Jen pro zajímavost, nedávno jsem zaslechl zvěsti o možnosti vytvoření WPF UI v XNA hrách, to by byla božská kombinace :)
To Chrasty : Tak na piskorky je vhodne hoci co! Na XNA nemozem nic najst v CZ/Sk jazyku.
To Quiark : Taky pravda... ok, takže klidně i složitější hry:) Ale i tak, kdybych měl na výběr (což na desktopu máš), pořád bych si vybral XNA - krásná práce s vektory, texturami a "herní" grafikou obecně.
To Anonymní uživatel : O XNA najdeš pár článků i tady, mohou posloužit jako odrazový můstek http://programujte.com/index.php?rubrika=26&sekce=139&kategorie=365
To Chrasty : Este by som sa chcel spytat ako zapnem v WPF doublebuffering, lebo ked posuvam obrazok tak mi preblikava podobne ako vo WinForms.
Při svých hrátkách s WPF jsem to nikdy nepotřeboval, ale zkusil jsem se podívat i na Google a ten to potvrzuje - Double Buffering je zapnutý ve WPF už defaultně a ani není možné ho deaktivovat. Je to díky tomu, že tahle technologie běží nad DirectX. Žádné řešení se mi najít nepovedlo...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa

Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Dock ve WPF? — založil Anonymní uživatel
WPF UserControl — založil David Roško
WPF zdrojákoviště — založil Montezo
Moderátoři diskuze