Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli je možné v České republice najít pracovní uplatnění,
pokud bych se nějak "víc" zajímal o HW.
thx
Fórum › Hardware
Uplatnění "hardwaristy"
Já myslel jako přímo návrhář systémů, nebo něco náročnějšího.
Poraďte mi, je mi více jak 50 let, celý život jsem dělal ekonoma, nyní je ovšem přeekonomováno a nemohu najít nikde práci. Kdysi jsem se učil foxpro, mám k programování vztah, poraďte, když bych se naučil C++ mám šanci na uplatnění? Nejsem už starej, odepsanej i v tomto oboru?
z pohledu místních teenagerů, kteří programují pouze hry, jsi naprostou OUT. Vzhledem k tomu, že jim podobní teenageři pracvují v 90% firem na pozicích personalistů, tak nemáš šanci najít práci. Toto je osobní zkušenost. Na druhou stranu, když uvážíš, že teenageři de facto nic neumějí (a oni za to nemohou, to je dáno zaostalým českým školstvím), tak když umíš navrhovat elektronické systémy, znáš analogovou a číslicovou techniku, naučíš se třeba Verilog a VHDL, tak hravě najdeš práci pro zahraniční firmy. Je pouze třeba obejít české teenagery na pozicích personalistů, protože oni jsou taková česká barikáda. Musíš se obrátit se přímo na firmy do Německa nebo do Anglie - podle toho jaký znáš jazyk. Samozřejmě, anglina a němčina je nezbytná.
Další možností je založit si vlastní firmu. Ideální je registrace firmy v Anglii (klidně můžeš sedět v Česku) a dělat zakázky pro Západ. Tak tohle všechno jsem už prošel. Koukni, jeden příklad, zakladatel KFC byl před penzí, propuštěnej z armády (byl starej a OUT) a nepodělal se z toho a založil KFC. Já byl podle českých teenagerů - personalistů před 13 roky dávno OUT, tak jsem založil v Anglii vlastní firmu přes elektroniku a dneska dělám jen pro Západ. Když budeš potřebovat vědět víc, tak mi napiš.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
"roztahovací" vs. "pevné" weby — založil Psychosomatic
Moderátoři diskuze