Objekty – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Objekty – .NET – Fórum – Programujte.comObjekty – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Miro17010
Stálý člen
4. 5. 2009   #1
-
0
-

kus nechapem tym objektom, ale jak nastavit hodnoty jednotlivych objektov v tomto a este ked by som chcel zvetsit abc napr. na 5;

public class aaa

{
public int x;
public int y;
}

public class bbb
{
public int y;
}

static void Main()
{
object[] abc = new object[2];
abc[0] = new aaa();
abc[1] = new bbb();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
4. 5. 2009   #2
-
0
-

Zkus tohle:



((aaa)abc[0]).x = 5;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Miro17010
Stálý člen
4. 5. 2009   #3
-
0
-

To dannyk : diki to mi ide, ale este ked budem postupne zvecsovat abc[] a este vytvarat tam ine triedy tak ako dam zeby pre kazdu triedu napada ma to cez for(int i = 0; i < abc.Length; i++) a overenie aka je to trieda, a este je tu jedna vec, pocul som o nejakych destroyeroch, ale nevem ako sa volaju a ako sa overuje ci je alokovane v pameti ked neci z ???[] znicim a potom dam pre vsetky vykonat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
dannyk0
Věrný člen
4. 5. 2009   #4
-
0
-

1, Jak si napsal, tak tim cyklem to tak muzes udelat.

2, Destroyery prakticky v c# (.NET) nemusis resit. Je to managed a o vsechno se vicemene postara runtime. Resi se to hlavne, pokud se pouziva unmanaged kod.To je pak prakticky jako normalni C/C++.
A kdyz uz, tak se pouziva Dispose(); Mrkni se na msdn na IDisposable rozhrani, tam by melo byt o tom neco napsane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
rudolf_franek0
Stálý člen
4. 5. 2009   #5
-
0
-

take se da pouzit

Array.Resize<object>(ref abc, 5);
PS: nebylo by lepsi pouzit misto
object[] abc = new object[2];
toto:
aaa[] abc = new aaa[2];
?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
dannyk0
Věrný člen
5. 5. 2009   #6
-
0
-

To s tim arrayem mi nedoslo, sem nejak spatne pochopil, co chce.

A mozna to chce mit jako pole objektu, aby si tam daval, jake objekty potrebuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Miro17010
Stálý člen
5. 5. 2009   #7
-
0
-

To dannyk : presne tak, a potom keby trebalo tak nejaky znicil

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
dannyk0
Věrný člen
5. 5. 2009   #8
-
0
-

Ono by melo stacit, jak danou pozici v poli nastavis na null a Garbace Collector pak uklidi, co bude potreba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Miro17010
Stálý člen
5. 5. 2009   #9
-
0
-

To dannyk : cize jednoducho

obj[i] = null;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
dannyk0
Věrný člen
5. 5. 2009   #10
-
0
-

Presne tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
rudolf_franek0
Stálý člen
5. 5. 2009   #11
-
0
-

A co radsi ?

ArrayList abc = new ArrayList();
a pouzit metody Add a Remove ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
dannyk0
Věrný člen
5. 5. 2009   #12
-
0
-

Mohlo by byt taky. BTW nevyjde to nastejno jako toto?



List<object> abc = new List<object>();

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Objekty — založil Onsi

Objekty — založil allicce

Objekty — založil zmetek

Indexované objekty — založil Wabbit

Objekty - pojmy — založil Kolemjdoucí

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý