C# this – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# this – .NET – Fórum – Programujte.comC# this – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dusan
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
5. 5. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,

existuje v C# zpusob, jak v metode tridy zmenit objekt ("this") za jiny ?

this = Trida.vratobekt();


nefunguje, pise mi, ze this je read only.

Pocitam, ze takovy zpusob asi neni, prece jenom by to vyzadovalo nejak zmenit vsechny odkazy ktere na nej vedou, ale pro jistotu se ptam, hodne by mi to pomohlo.

DIky Dusan

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.196.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 5. 2009   #2
-
0
-

To rozhodně nepůjde, this odkazuje vždy na aktuálně používanou instanci nějaké třídy. V C# můžeš do this přiřazovat jen pokud používáš strukturu, kde pak funguje něco takovéhleho (to jen tak pro zajímavost, úplně to nesouvisí s výše uvedeným problémem):

public struct MojeStruktura

{
public int Id;
public void Swap(ref MojeStruktura x)
{
MojeStruktura temp = this;
this = x;
x = temp;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Quiark0
Věrný člen
5. 5. 2009   #3
-
0
-

Zajímavé, k čemu to potřebuješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
dannyk0
Věrný člen
5. 5. 2009   #4
-
0
-

Taky by me zajimalo.Nenapada me nejake smysluplne vyuziti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Dusan
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
6. 5. 2009   #5
-
0
-

Programuju delete na vyhledavacich stromech. Mam ho napsany rekurzivne.
V hlavnim programu pak napisu rekneme neco jako:



BVS tree = new BVS(10, new BVS(5, new BVS(20, null, null), null), new BVS(50, null, null));
tree.delete(5, null);


Do druheho parametru si pak pri rekurzivnim prochazeni stromem predavam "ukazatel" na otce. Problem nastane, pokud chci smazat koren.
Reseni me napadlo nekolik, z toho asi nejlepsi je toto: Pri volani metody delete si vytvorim "prapredka", ktery bude ukazovat na koren a po provedeni delete jednoduse porovnam koren se synem prapredka, a pokud se lisi, tak koren zmenim.

Nakonec jsem si naprogramoval statickou metodu delete, ktere predam koren a klic. V ni vytvorim prapredka, zavolam skutecny rekurzivni delete a nakonec porovnam koren vuci prapredkovi.

Dusan

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý