Neváhejte s ptejte se. Odpovím na vše a co nebudu vědět, tak rád najdu.
Fórum › Photoshop
Poradna pro začtečníky
proc pouzivat photoshop?:P
Omg to sou otázky:
1) protože je to asi nej. program pro web, fotografie, grafiku
2) Photoshop vyrabí Adobe proto, že na něj přišlo jako první
3) na Al to je fakt hloupá otázka
No to máš jedno... ale tyhle otázky asi zakladatel tohohle topicu nechtěl.
JMM napsal:
no to máš jedno... ale tyhle otázky asi zakladatel tohohle topicu nechtěl
No proč myslíš, že jsem ani jednou nereagoval!!!
??:mno:?tesim se na odpoved:
Vsichni vychvaluj? Photoshop v oblasti WWW disainu, grafick? program super, ale nemohu naj?t, jak vlo?it do grafiky TEXT aby pri exportu zustal textem a abych v n?m mohl pou??t Hypertexty...
Pokud to tam d?m po exportu, budu to muset d?lat v?dy po aktualizaci a to se mi nezd?...
Porad? mi n?kdo?
jiri.vohralik@seznam.cz
:O Druhy dotaz
mužete mi někdo poradit, jak vytvořit dynamickou velikost stránky, dle nastavení monitoru, aby mé stránky nazíraly jen nepatrný prostor obrazovky a nebo aby nepřetékal někam za roh?
Když jsem psal klasický html. ...bylo to poho,
když jsem se pokusil udělat stránky v Photoshopu ... nevím jak.
Za odpověď předem děkuji
PS neni editor www stranek. Odkazy ani plovouci layout v nem neudelas. Ono to je otom vytvorit v PS grafiku a pak si splacat CSS layout v nejakem textovem editoru ;)
Muže mi nekdo rict jak si v tom mam udelat grafiku na web ale mam jen demo tak nevim a jeste otazka kuknetee prosim na www.goauldweb.wz.cz a prosim pomozte jak mam udělat ty strankytak at nak vypadaj a ne tak prosím a jestli to de v photoshopu tak jak a kdyztak mi prosím napište na e-mail a nebo přímo tam na strankach e-mail mam Goauldweb@seznam.cz
dik vsem za pomoc :ms_0009: :ms_0049:
A jak to ukladas? Co to pise?
Ahoj všem,
tak webovou grafiku se dá říct jsem si vypiloval,problém je v tom co stím dál abych to mohl implementovat na WEB . Vím že mají grafiky rozřezat ( což jsem moc nepochopil ) a dále pomocí css rozhýbat. Ale je možné taky stránky rozhýbat ve Flashy nebo co mi doporučíté aby to nebylo nic závratně těžkého.
Díky moc za odpověď
lucanito85 píše:#
# Ahoj všem,#
##
# tak webovou grafiku se dá říct jsem si vypiloval,problém je v tom co stím dál abych to mohl implementovat na WEB . Vím že mají grafiky rozřezat ( což jsem moc nepochopil ) a dále pomocí css rozhýbat. Ale je možné taky stránky rozhýbat ve Flashy nebo co mi doporučíté aby to nebylo nic závratně těžkého.#
# Díky moc za odpověď
Nevím co na toto říci. Chápu, že jsi amatér. Proboha. Než se začneš učit dělat grafiku třeba v Photoshopu, tak se nejdřív nauč HTML. Tady na Programujte je kurz.
O no jo....nemá tohle forúm název "poradna pro začátečníky" ? přišel jsem sem pro radu. HTML celkem ovládám takže o to nejde ,ale nemyslíš si že kdybych někde chtěl poslouchat takový věci tak si zajdu na Xchat nebo tak.... Takže poradíš mi čím nejlépe rozhejbat web z PS ?
To lucanito85: Prepni do Adobe image ready. Na jednotlivých rezoch môžeš vytvoriť viacero rollover efektov. Ak budeš chcieť vytvorí ti aj hotovú htm stránku podopretú javascriptom, len rozloženie bude tabuľkové a nie úplne najlepšie. Preto je lepšie tie rollover obrázky použiť vo vlastnom rozložení a na rozhýbanie použiť CSS.
Napiš si HTML layout a efekty udělej pomocí CSS.
Nejdřív se nauč napsat layout (HTML a CSS) a pak si hraj ve photoshopu, když chceš i kódovat svoje designy. Nemyslel jsem to špatně.
niki píše:#
# On to totiž neví, tak Ti nemůáe poradit.Zastírá to pár naučenými frázemi a zesměšňováním
1) neurážím ho!
2) poradil jsem mu!
3) opravdu jsem nikdy v Image Ready nepracoval, ale vím, že to jde udělat. Ale v životě by mně nenapadlo to použít na rozhýbání stránek. Poněkud zcestné mít to samý Javacript - to se dělalo v období Web 1.0
To Lukáš Chadraba:
No neřekl jsi mi žádnou novinku,kterou bych nevěděl. HTML layout už mám hotovej dávno ale nevím jak tam do to ho nacpat ty vyřezané obrázky z PS. Tak aby jsem měl dobře funkční menu a tak. Stačí napsat že se to chová jako obrázek a hotovo. ALe je fakt to že kdo hledá najde a když umíte anglicky tak tohle je opravdu super
link : http://www.tutorialized.com/tutorial/Slice-and-code-a-layout/22025
To si myslím že je skvěle napsanej tutorial
To lucanito85: Tak teraz neviem, ale niekde sa stala chyba. Buď si nám jasne nepovedal čo potrebuješ, alebo sme ťa nepochopili.
To Lukáš Chadraba: Jasne, používať JavaScript na rollover je blbosť. Image ready, je dobrý v tom, že ti zachová všetky vlastnosti vrstvy vo všetkých možných polohách. Niekedy to používam aj na porovnanie jemných variácií na jednu tému...
Ahooj všichni, potřeboval bych poradit,začínám s Adobe Photoshopem a zkouším virtual tuning.Bohužel při změně barvy auta v (Rychlá maska) tak mi štětec nekreslí barvu, ale při přepnutí zpátky je místo označené velice špatně poznám co sem již označil a co ne.Prosím poraďte už sem se do toho zamotal.Dík .Pošlete mi radu na mail: jintom(zavináč)seznam(tečka)cz
Jsem co se photoshopu týče úplný začátečník a potřeboval bych poradit jakým způsobem bych měl do nové vrstvy nakopírovat obrázek. Pokud se tu najde někdo, kdo mi bude ochoten poradit, tak to může napsat přímo sem a nebo klidně i na ICQ 347-067-865.
To Imba: no vytvoř si novou vrstvu (CTRL+SHIFT+N) a do ní ten obrázek nakopíruj
To JMM: mě je jasné, jak si udělám novou vrstvu, ale zkusím to trošku lépe nastínit..chci si například vytvořit nějaké logo ---> všechno si nastavím podle potřeby a třeba někam vpravo má ještě přijít nějaký obrázek, který mám uložený dejme tomu na ploše ---> nemám vůbec potuchy, jak bych nakopíroval obrázek z plochy do té nové vrstvy, kterou jsem si vytvořil(něco jako ctrl + c a následně ctrl + v mi nefunguje ---> možná kdybych klikl na něco jiného, tak by to fungovalo, ale to právě nevím..)..to by mohl být ve stručnosti můj problém..
Ahoj, potřeboval bych nějaký plug in, který umí to co již předdefinovaná fce ve photoshopu, ale trochu lépe. Např i s ukládáním a dalšima volbama. Jedná se o fci, která z obrázku umí rozpoznat a ořezat dané prvky, dokonce je i otočí, a pak je vloží do dalšího okna. Hodně se to používá po nascanování analogových fotek.
Je to horší, než jsem předpokládal. Např. čára z 5 černých a 5 bílých pixelů při FreeTransform/Scale na dvojnásobek nedá 10č.+10b. bodů, ale na krajích a na rozhraní PhSh "vyrábí" nové odstíny. Asi se vrátím k Malování, tam to funguje normálně.
Pouzij indexovanou paletu. Interpolace je v photoshopu normalnim chovanim.
Udělal jsem akci, která z výběru udělá PATTERN, vytvoří novou vrstvu a vyplní ji tímto vzorkem.
Někde je ale chyba - při každém použití se aplikuje stále stejný vzorek (ten z výběru, který byl použitý jako první).
Můj postup:
Action: APLIKUJ
Make pattern <=> EDIT>DEFINE PATTERN
(Using: Selection for current document
Name: ForAPLIKUJ)
Make layer <=> CREATE a NEW LAYER
Set Selection (To: none) <=> DESELECT
Fill <=> EDIT>FILL
(Using: pattern
Pattern: pattern
Name: ForAPLIKUJ
Pattern ID: "xxxxxxx"
Opacity: 100%
Mode: normal)
help PLS
-----------------------------------------------------------------------------------
Už to funguje... Vzorek se po vytvoření + použití musí smazat: Delete pattern 24
Nepříjemné je, že akce nepracují s názvy Patternů ale jejich pořadovým číslem v zásobníku.
Takže pro akce používající vytváření vzorků by se hodil nějaký příkaz, který umístí do zásobníku vždy stejný počet Patternů. Jeho provedení na začátku akce by vše vyřešilo. Jen nevím jestli nějaký takový existuje....
Při duplikování kanálu v RGB (např. Red -> R=207) dostávám odchylku (Red copy -> R=217).
Nezkreslené jsou pouze hodnoty 0 a 255.
Nerozumím tomu...přitom pokud kopii přesunu zpět (copy/paste) dostanu původní hodnotu.
Zjistil jsem že R/G/B=128 se převede na hodnotu149, což je v paletě šedých odstínů označeno jako Gray 50%.
Takže to tipuju na nějakou konverzi
---------------------
Mám to. Stačí nastavit v Color settings pro GRAY hodnotu sGray a ke konverzi nedochází...
Často potřebuji do vrstvy tvaru přidat/odebrat útvar, který mám uložený jako cestu.
Zatím jsem přišel jen na způsob převést cestu na Custom shape, který přidám do palety tvarů, použiju tak že tvar nakreslím v režimu sjednot/odečet/průnik a pak vymažu.
Zdá se mi to zbytečně složité, navíc je tu problém že je třeba "utrefit" původní rozměry.
Poradíte?
---------------------
Kupodivu přes schránku jde kombinací dvou (i více) cest získat novou cestu (bez použití vrstvy tvaru):
postup = nastavit správné polarity u cest, provést operaci a spojit cesty do jedné:
Otevřít paletu: Paths a nástroj: Path Selection Tool
Path3 = DUPLICATE Path2
Alt+click Path1 -> [+ nebo -] -> Ctrl-C
Alt+click Path3 -> [+ nebo -] -> Ctrl-V
[ add | substract | intersect | exclude ]
Alt+click Path3 -> Combine
P.S.
Nejmenší velikost náhledu neumožňuje detailní vizualní kontrolu.
Někdy ani největší - nejsnadnější je po nastavení 1 ze 4 operací použít:
Ctrl+ENTER -> Q -> viz.kontrola -> zpět (history) -> jiná operace (...opakovat)
>> Výběr ze světlosti vrstvy/kanálu <<
(např. pro vytvoření masky při vložení vrstvy úprav apod)
Pokud je vrstva nejsvrchnější viditelnou (OKO) vrstvou , tak stačí v kanálech Ctrl+click na RGB/R/G/B kanál
(nebo snadněji klávesovýma zkratkama Ctrl+Alt+~ / Ctrl+Alt+1 / Ctrl+Alt+2 / Ctrl+Alt+3 ...netřeba otevírat channels)
Problém: jde-li o níže umístěnou vrstvu (...mnoho vrstev...některé skryté)
(A) Zjistil jsem, že Alt+click na OKO zhasne ostatní viditelné vrstvy . Totéž (po vytvoření výběru) vrátí viditelnost vrstev do původního stavu.
(B) Pro světlost složeného RGB mě napadl způsob:
Vybrat vrstvu: Ctrl-A -> Ctrl-C -> Q -> Ctrl-V -> Q
(pro barevný kanál stačí před vložením do schránky použít Ctrl+1/Ctrl+2/Ctrl+3 )
--------------------------------
Momentálně zkouším úpravy kanálů masek (úrovně,prolnutí,výběr fill b/w...atd).
Zajímalo by mě, jestli je možné,aby PhShop zobrazoval křivkový graf (stejný jaký je uvnitř Curves=pro všech 256 odstínů)
a po každé další aplikované úpravě aktualizoval výsledek
....příklad: jaký bude průběh křivky po 5x za sebou režimem Násobit?
To petroff => Způsob (B) Ctrl-A -> Ctrl-C -> Q -> Ctrl-V -> Q :
Použití schránky má jednu záludnost kt. se snadno přehlédne: selže pokud je vybraná WorkPath (či jiná cesta).
Používám clipboard vždy je-li to výhodné ( např. Ctrl-J zničí výběr narozdíl od Ctrl-C Ctrl-V Ctrl-Sh-D )
ale slyšel jsem že ubírá volnou paměť. Nevíte jak hodně ???
------------------------
Dotaz:
domníval jsem se, že v režimu difference je výsledkem při prolnutí totožných barev 0=černá.
Vyplnil jsem obrázek přechodem ze žluté do průhledné, zduplikoval vrstvu a nastavil režim difference.
Měla by tam být pouze černá ale není. Důvod ???
Hojky! Hledám nějaký ten kurz pro začátečníky Photoshopu, ale jaksi tady v té diskuzi jsem zatím nepochopila ani slovo. O čem že se to bavíte? :smile14: Ne fakt sorry, ale potřebuji rady pro naprosté začátečníky a nechci vás tu otravovat. Poradíte mi nějakou stránku..cokoliv? :smile1:
No chci se zabývat digitálníma fotkama. Vědět ty vychytávky programu, abych věděla co vše s tou fotkou dokážu udělat i neudělat. Naštěstí je v češtině a tak si v něm všechno možné zkouším, ale nějaký opravdu ty triky asi sama neobjevím :smile14:
Co se týká zdrojů v češtině - o PhS vyšla přeložená spousta knih (i těch zaměřených specialně na digi foto). Celá řada je věnovaná začátečníkům - stačí si vybrat nějakou přehlednou, obsahující co nejvíc příkladů (s přiloženými zdroji na CD či webu)
Po zvládnutí základů najdeš více:
[Manuál] Ben Willmore: Velká kniha k Adobe PHS CS2 (oblíbený autor; stejně tak Scott Kelby)
[Kouzla s fotkami] Katrin Eismannová: Photoshop výběry masky a montáž (vychytávky,finty a užitečné postupy, vše user-friendly)
Na závěr bomba (nejen)pro fotografy (ne začátečníky ve PhS):
Dan Margulis: Photoshop barevný režim LAB
Pokud někdo zná v češtině qalitní tutorial/výuku/tipy na webu tak sem s ním.
To Peťka : já bych doporučil knihy od Scotta Kelbyho, podle mě jedny z nejlepších. Jinak snad již brzy se dokopu k psaní článků na téma Photoshop a digitální fotografie.
mozna by nebylo spatne uvest take Photoshop Creative Magazine.Jedna se sice o anglicky psany casopis, ale techniky v nem uvedene se nekdy mohou hodit.Bohuzel temer vsechna starsi cisla jsou vyprodana, ale cisla 13-36 se daji koupit jako 2 DVD, kazde za cca 600 kc, coz je dle meho vyborna cena vzhledem k tomu, ze jednotlive stoji kazde cislo cca 180 kc.
http://www.pshopcreative.co.uk/index.php
Zdravim,
asi to nepujde, ale co kdyby... mam jeden obrazek, na nem je udelano nekolik mensich nepruhlednych cernych ctvercu [asi v MS paint]. Nesly by tyhle veci nejakym zpusobem odstranit? A ne, o vodoznaku tu nemluvim...
Diky =)
S trochou trpelivosti a cviku se da s pomoci razitka odstranit temer cokoliv. Staci trochu zkusenosti a zadny vodoznak ti nebude prekazkou :)
Mne se jednou podarilo odstranit auto pres 1/4 fotky stojici pred nejakou stredovekou vezi :D
Ahoj všichni, potřebuju poradit .... V photoshopu se mi nezobrazují možnosti pro nastavení stopy štětce. zobrazí se pouze paleta štětců s malými náhledy, ale možnosti nastavení, které jsou na obrázku vlevo, se mi nezobrazují.
Potřebuju zjistit, jak se tato funkce zapíná, nebo jestli je dostupná jen u některých verzí programu.V přiloženém souboru je vyfocena moje paleta štětců. Děkuji
Na to je pokrocile okno. V AJ je to v menu Window -> Brushes. V Cj to bude nejspis Okno -> Stetce
Po otevření nabídky (příloha 1) se mi zobrazí štětce pouze jako na obrázku z půovdního dotazu. potřebuju vědět, jak zapnout rozšířené možnosti štětců, nebo nějaký přesnější popis, jak se do tohoto speciálního okna dostanu....
Děkuji
Uz tomam - klikni na tu sipecku dolu co je pod zaviracim krizeckem v tom okynku. Tam se ti vybali menu a hned prvni polozka je Extended view.
To CommanderZ :
děkuju, tohohle jsem si nevšiml. Díky za pomoc, ulehčil jsi mi práci ;-) Vytvářím si nový štětec a potřebuju ho trochu nadefinovat. Ještě jednou díky
Na programujte se dekuje registraci :)
To CommanderZ :
OK
Windows Vista wallpaper background....kto je taký silný a spravil by toto: http://i12.tinypic.com/33lnsoz.jpg vo photoshope...Mrkvosofťáci to robili v Blende...
Takovych grafik je treba na DeviantArtu bezpocet. A najdou se tam i tutorialy jak se to dela. Abys ale udelal takovy obrazek, tak musis mit hlavne cit pro barvy a kompozici.
Jak urobiť vo všeobecnosti Písané písmo na Vista Wallpaperi...videl som x prípadov že pozadie bolo transparentné ale na webe nwm ako to zobraziť...proste sa mi nezobrazuje,čím to môže byť?...cesta k obrázku i ostatné kravinky sú ok...
Zdravím, mám takový problém...
Pokud dám kopírovat styl vrstvy z jednoho dokumentu a vložím ho v dokumentu dalším, mnoho atribut stylu se zvětší. Například velikost vytažení se zvětší z 1 na 8 a podobně. Stejný problém je například i když přenáším velikost písma. Číselná hodnota se nezmění, ale písmo je ve skutečnosti mnohem větší. Není způsob jak se s tím vypořádat?
#66 Sue
Za normálních okolností Toto vzniká při nočním focení, kdy máš v pozadí spoustu různobarevných světelných zdrojů a ty je vyfotíš, přičemž máš zaostřené na co nejkratší vzdálenost ("rozmazanému" (neostrému) pozadí či popředí se říká bokeh). Můžeš více těchto obrázků ve vrstvách naskládat přes sebe (se sníženou průhledností), ať těch světelných zdrojů máš více.
Ovšem nejjednodušší je si takové textury stáhnout z internetu - je tam toho zadarmo habakuk :)
Dobry den,
chtel bych se zeptat, ve photoshopu cs5 pracuji kratce a mozna bych si i dovolil rict, ze nejaky ty zaklady umim. Zpet k tomu co potrebuji ... Chtel bych pro kamose udelat neco takovedleho , ale nevim si s tim rady (http://spf-lyrics.webs.com/…Crosby-1.jpg) asi by mi nekdo mohl poradit nebo treba si dat i praci a jen textovej tutorial napsat byl bych mu moc vdecny kdyztak zaslete na e-mail morphiq@centrum.cz .. Děkuji
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Poradna pro začátečníky — založil Tommy
Hledam programatora pro vyreseni problemu se systemem pro eshop. Pri… — založil kostitras777
Vlastní anotace pro metody pro spuštění ve vlastním vlákně — založil ingiraxo
Jak nastavit rozdílnou hodnotu left:NNpx pro IE/pro FF ??? — založil Petroff
Práce pro .NET vývojáře - juniory, vhodné pro studenty — založil falzu
Moderátoři diskuze