Generování náhodných čísel v poli a matici – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Generování náhodných čísel v poli a matici – Delphi – Fórum – Programujte.comGenerování náhodných čísel v poli a matici – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

xy30000
Newbie
6. 5. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, mohl by mě někdo napsat jednoduchý kód jak generovat náhodná čísla v poli a matici. Zkouším snad všecko ale vůbec mě to nejede. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
joudicek0
Návštěvník
7. 5. 2009   #2
-
0
-



const MaxPrvku = 10;
const MaxCislo = 100;

var pole:array[1..MaxPrvku] of integer;
i:integer;
begin
randomize;

for i:= 1 to MaxPrvku do
begin
pole[i] := random(MaxCislo + 1); {melo by generovat 0 - maxcislo}
end;
end;




Muzou v tom byt chybky... Pro matici to snad psat nemusim....je to stejny, jen je dvourozmerny pole a jeden cykl navic...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Honzc0
Stálý člen
7. 5. 2009   #3
-
0
-

To Joudicek:
To ti spadne, protože cyklus nemůže jít od 1 do MaxPrvku+1, ale pouze do MaxPrvku

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
joudicek0
Návštěvník
7. 5. 2009   #4
-
0
-

To Honzc : Nezkousel jsem to, ale proc by to melo spadnout?Nejak nevidim duvod...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Honzc0
Stálý člen
7. 5. 2009   #5
-
0
-

No protože pole má pouze počet prvků MaxPrvku a ty chceš v cyklu naplnit prvek, který už tam není tj. MaxPrvku+1
a teď jsem si ještě všiml, že pole se deklaruje jinak a to: var pole:array[1..MaxPrvku] of integer;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.57.–
joudicek0
Návštěvník
7. 5. 2009   #6
-
0
-

To Honzc : jo, je to tak... deklarace je chybne a v tom cyklu je teda taky chyba, opravim to....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Generovaní náhodných čísel v C — založil slaby_ucen46

Generovani nahodnych cisel — založil jouda

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý