Budoucnost web designu – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Budoucnost web designu – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comBudoucnost web designu – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

9. 9. 2006   #1
-
0
-

Jak ji vidíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Smokie0
Expert
9. 9. 2006   #2
-
0
-

Cierne...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
9. 9. 2006   #3
-
0
-

POdla mna budu zamnikat 'vycackane' dizajny a budu vznikat stranky z velkymi objektami a dizjnom prisposobenom uzivatelom este viac. Tak aby bolo vsetko prehladne a nic nebolo naviac

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
bbtrash0
Stálý člen
9. 9. 2006   #4
-
0
-

webdesing bych videl mno ted to neumim presne popsat ale urcite volitelne barevne schema a taky aby si uzivatel mohl na strance zobrazovat presne to co chce a jak to chce naprosto dynamickej web ktery si uzivatel muze menit k obrazu svemu a jinak to co ted na webu vidime se podle me nebude prilis menit asi tak 5 let pak uvidime je to muj nazor pokud ma nekdo nazor jinej taky s nim souhlasim :D
btw:
Dobry by bylo kdyby se vsechny stranky presunuly pod jeden portal ale to je hudba budoucnosti :((
pr.: pc.com - vlezete tam zvolite jazyk a uz nakupujete jine online prodejny neexistuji.
portal by samozrjeme provozovali ruzne firmy kvuli momopolu.
melo by to vyhodu ze by nebyl pretizenej google :)) hh kazdej by vedel adresu pc.com
ale to asi nikdy nestane :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Příspěvek nebyl psán Češtinou !
Tom0
Stálý člen
9. 9. 2006   #5
-
0
-

Podle mě velice dynamické a sci-fi, s hodně animacemi...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 9. 2006   #6
-
0
-

bbtrash napsal:
Dobry by bylo kdyby se vsechny stranky presunuly pod jeden portal ale to je hudba budoucnosti :((
pr.: pc.com - vlezete tam zvolite jazyk a uz nakupujete jine online prodejny neexistuji.
portal by samozrjeme provozovali ruzne firmy kvuli momopolu.
melo by to vyhodu ze by nebyl pretizenej google :)) hh kazdej by vedel adresu pc.com
ale to asi nikdy nestane :((


No nev?m, ale tvoje p?edstava odpov?d? tv?mu v?ku a neznalosti reality.

P??e? tady o slou?en? firem prod?v?j?c?ch pc pod jeden monopol a p?itom ani nev?? co p??e?! Jsem student ekonomie a konstatuji, ?e jsi opravdu vedle. Skoro to vypad?, ?e si monopol plete? s pl?novanou p?tiletkou p?ed 89-t?m. A ani tehdy by to nebylo re?ln? a te? vůbec nemluv?m o tom, ?e nebyl internet, ale o logice takov?ho projektu.

Co se t??e tvoj? p?edstavy o volitelnosti barevn?ch sch?mat a absolutn? personalizace zam??en? na u?ivatele, tak m?? pravdu, to u? se pomalu projevuje na Seznamu, Atlasu i Centru. Kdov? t?eba se toho n?kdy do?k?me i tady na Programujte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
10. 9. 2006   #7
-
0
-

Tukan napsal:

podle mě velice dynamické a sci-fi, s hodně animacemi...



Hodně animací. Jo bohužel se asi více prosadí flash. Příkladem je dnes třeba rozcestník na homepage cz.o2.com nebo na využití flashe na webu reality-show Trosečník. To dynamické můžeš myslet všeljak, jestli tak jak myslím já, tak si přečti druhou větu příspěvku výše.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
10. 9. 2006   #8
-
0
-

dalaman napsal:

POdla mna budu zamnikat 'vycackane' dizajny a budu vznikat stranky z velkymi objektami a dizjnom prisposobenom uzivatelom este viac. Tak aby bolo vsetko prehladne a nic nebolo naviac


To co tady píšeš mi připomíná definice Web 2.0 o které se s články roztrhl pytel.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
dalaman0
Věrný člen
10. 9. 2006   #9
-
0
-

Ano mas pravdu.... Ale moj nazor by to bol taky aj bez toho.....
Skoro kazdy namakany template je neprehladny na prvy pohlad.... :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
pitr0
Duch
10. 9. 2006   #10
-
0
-

Hodně se bude, hlavně na osobních stránkách, prosazovat Flash. Na druhou stranu stránky e-shopů a podobně budou používat jednoduchý, ale účelný layout.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 9. 2006   #11
-
0
-

Já si myslím, že Flash je fajn, ale na stránky bych ho nikdy nepoužil.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Martin ?0
Stálý člen
12. 9. 2006   #12
-
0
-

J? to vid?m tak, ?e vzniknou dva hlavn? t?bory. Jeden bude ?arovat s t?mi va?imi h?bac?mi a klikac?mi nesmysly, web bude p?ekypovat flashem a animacemi a ze zdroj?ku se nic nedozv?m, proto?e uvid?m pouze img, object, embed a div.
Ten druh? t?bor se vr?t? k n?zor?m lid? ze star? ?koly, tud?? se budou v?ce soust?edit na s?mantiku webu. Budou se sna?it pou??vat v?echno, co jim jazyk poskytuje.
V podstat? je to tak u? dnes. Za??naj?c? kod??i se za??naj? p?ikl?n?t k jedn? nebo druh? stran?. Aspo? mi to tak p?ipad

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
12. 9. 2006   #13
-
0
-

A pak tu je a vzdy bude skupina lidi, kteri ovladaji z HTML tak 10 tagu a stale delaji a budou delat stranky na urovni roku 1995 :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jakub0
Super člen
13. 9. 2006   #14
-
0
-

CommanderZ napsal:

A pak tu je a vzdy bude skupina lidi, kteri ovladaji z HTML tak 10 tagu a stale delaji a budou delat stranky na urovni roku 1995 :))



Pak se najde další skupina co dělá ve WYSIWYG editorech nebo nedejbože ve wordu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Tom0
Stálý člen
13. 9. 2006   #15
-
0
-

CommanderZ napsal:

A pak tu je a vzdy bude skupina lidi, kteri ovladaji z HTML tak 10 tagu a stale delaji a budou delat stranky na urovni roku 1995 :))


v delani webu jsem postoupil na rok 1996 :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 9. 2006   #16
-
0
-

Zacal jsi pridavat obrazky? :?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
c5x83x0
Duch
7. 11. 2006   #17
-
0
-

CommanderZ píše:#
# A pak tu je a vzdy bude skupina lidi, kteri ovladaji z HTML tak 10 tagu a stale delaji a budou delat stranky na urovni roku 1995 :))


V jednoduchosti je sila :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Josef Vítů0
Super člen
17. 11. 2006   #18
-
0
-

D1ce píše:#
# Pak se najde další skupina co dělá ve WYSIWYG editorech nebo nedejbože ve wordu :D


S tím souhlasím, na Internetu se najde docela dost FrontPage nebo Word výtvorů (nebo dokonce i směsice, kdy autor něco udělá ve FP a pak to ještě upravuje Wordem:ms_0002:).

Flash na webu rád moc nemám. Nebo takhle - nevadí mi, pokud je tím udělán nějaký méně významný prvek, ale aby byl dělán celý web pouze Flashem je blbost. Nebo je dobrý tah dát uživateli na výběr, což ovšem skoro nikdo nedělá. Prostě buď a nebo. Hodně se také setkávám s Flashovým menu. Pokud není uživateli dána možnost se po stránkách pohybovat i jinak, tak si autor poněkud moc věří:ms_0007:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Holms1
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
6. 12. 2006   #19
-
0
-

chtel bych se zeptat jestli de v programu GIMP 2 upravit graficky text

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Klus0
Newbie
6. 12. 2006   #20
-
0
-

Já bych se taky přiklonil k tomu, že web začne být více a více dynamický. Osobně mám raději jednodušší s velkým využitím zvoleného jazyka. Nepotřebuji web, na kterém na mě začnou vyskakovat miliony animací, ale web který je naučný. Nemám rád lidi, co vytvoří stránku ve FrontPage sice pěknou, ale absolutně k ničemu a pak si myslí o sobě, že jsou velcí mistři.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–

Petr Pilař0
Super člen
6. 12. 2006   #21
-
0
-

To Holms1: Ano lze. Pokud vyčkáš, mám v plánu psát seriál o gimpu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift and that is why it's called the present.
olgo0
Věrný člen
13. 12. 2006   #22
-
0
-

mam dojem otazka bola o nazore a nie o sne (medzi tim je nekedi rozdel) podla mna bude cim dalej viac blikajucih blbosti viac reklami pup-up a podobneho humusu. ale dufam ze nevimre satara skola (teraz nemislim tu z roku '95(ani '96)).
co sa flasku tika vsetko z mierou.
http://www.axn.com/
pri pokuse o ziskanie aktualneho tv programu na pomalsom pripojeni mozte lahko presvihnot aj samotne visielanie

btw: na ten gimp sa tesim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
13. 12. 2006   #23
-
0
-

O tomto tématu jsem dlouho přemýšlel. Všeobecně vzato, jdou novinky k nám, komunismem postihnutým středoevropanům z USA, tedy z Ameriky. Jak vypadá americký web .. Podle mě by americký web mohla prezentovat reklama na USA. Tedy: .. www.usa1234.com . Tato stránka je řekl bych průměrná. Mezi lepší můžeme řadit stránky Microsoftu, které jistě známe všichni. Avšak objevují se i webové stránky, které jaksi desing postrádají a řekl bych, že drtivá většina jde opravdu z USA. http://www.fg-a.com/gifs.html.

Jaká bude budoucnost? Objeví se více Flashe, více programů, ve kterých bude snadné naklikat si stránku, více blog-makerů (jak je nazývým), jako www.blog.cz , www.estranky.cz atd. Z čehož vyplývá, že spousta mladých lidí, bude více a více používat tyto služby a vytvářet tak nekvalitní weby. Pak vyjde dreamweawer 10x 300 Pro něco něco atd. (však víte co chci říci), někdo ho stáhne na černo, crackne a začne nabízet Super desing, za velké peníze. Toto však funguje i dnes (bohužel). A tak nezbývá než říci, budoucnost desingu je nejistá. Co se php a jiných technologií týče, budou se zjednodušovat, aby je pochopil skoro každý, pak zjedodušovat, aby je pochopil téměř každý. Servery budou těmito systémy zatíženy, jeklikož např.: nějaká Super Easy php version extra Easy for idiots, bude script automaticky ošetřovat od chyb a upravovat je, následně vše zkompiluje do použitelného kódu a dále ještě jednou zkompiluje, aby tomu rozuměl chudák počítač. A tak se koupí silnější servery s procesoty Intel pentium Dual-core s několika GigaHz, jen aby to šplapalo. Vše bude extra komerční a Linux povede dále vyčerpávající válku proti přebohatlému Microsoftu, protože všechno bude komerčnější, než vlastně je.

Děkuji. To je můj názor :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šmarda0
Návštěvník
13. 12. 2006   #24
-
0
-

To Enspancio: Mysl?m,?e sito trefil. Na PHP m? ?tve, ?e je to vlastn? C++, ale nechutn? zjednodu?en?. V?e, co m? v C++ smysl, PHP postr?d?. JavaScript je taky dost zjednodu?enej. A bude h??, protoe v?t?ina lid? je l?n? a pou??v? wysiwyg editory (a neb, jak se na webu zrodil sprasenej k?d)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je pes, a pes je nejlepš přítel člověka!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý