Použitie debuggeru pre cudziu app – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Použitie debuggeru pre cudziu app – .NET – Fórum – Programujte.comPoužitie debuggeru pre cudziu app – .NET – Fórum – Programujte.com

 

yterbium0
Stálý člen
7. 5. 2009   #1
-
0
-

zdravím,

mám nainštalované VS08EE... A je tam vstavaný debugger. ktorý samozrejme využívam pri svojích "app" , lepšie povedané pokusoch.

Ale dalo by sa napr. skúsiť takto sledovať už napísanú aplikáciu od niekoho, že čo robí, čo si vytvára a podobne?

Alebo niečo iné na takúto záležitosť mi viete odporučiť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.122.–
Quiark0
Věrný člen
7. 5. 2009   #2
-
0
-

No nejjednodušší, pokud to máš pro výukové účely, bude stáhnout si zdroják nějakého opensource programu napsaného v .NETu. Pak si ho zkompilovat a dělat si s ním co chceš.

Jinak pro aplikace bez zdrojáku se dá použít Reflector a najít si do něj doplněk na debugování (teď ti neřeknu jak se jmenuje nebo kde je, protože už si to nepamatuju).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
yterbium0
Stálý člen
7. 5. 2009   #3
-
0
-

To Quiark :

no mne sa jedná o to, že mám jednu aplikáciu,čo mi niečo spraví na pc (napr. dá sa zmeniť obrázok na ploche zmenou kľúča v registry...) , samozrejme , tá aplikácia robí niečo iné...

ale robí to presne zmenou kľúča v registroch, nie je to openSource, takže... A ja by som to chcel zahrnúť do svojej "app" len neviem zistiť , ktorý to je kľúč...

Preto som niečo také hľadal čo by to dokázalo odsledovať, toto vypadá celkovo fajn... A ešte ma zaujam Process Monitor, ak by nieto chcel. to je priamo od MS, a sleduje každý zápis na disk, a aj každú zmenu v registroch...

Celkovo fajn, ale ak náhodou ešte niekto pozná niečo podobné, rád vyskúšam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.122.–
dannyk0
Věrný člen
8. 5. 2009   #4
-
0
-

Pro debugovani cizi aplikace se primo VS debugger pouzit neda.Pro klasicky native aplikace je debuggeru dost, pro .NET jich moc neni, ale na .NET jsou vynikajici dekompilery, ktere ti ukazou temer 100% kod, ktery vyvojar pouzil.

Pro kontrolu, co se kde dela se da pouzit zminovany Process Monitor, pak je jeho odnoz Registry Monitor nebo File Monitor.
Spis by to chtelo presne rict, co potrebujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
8. 5. 2009   #5
-
0
-

pozui WinAPI funkciu SystemParametersInfo - http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms724947.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.7.–
rudolf_franek0
Stálý člen
8. 5. 2009   #6
-
0
-

Pokud mas Virtual PC a muzes si stahnout nejakou preview verzi Visual Studia 2010, tak v nem je "Standalone Debugger", ktery lze napojit na libovolnou aplikaci (at uz pred startem, nebo za behu). Bez zdrojaku debugovane aplikace ale muzes pouzit pouze na krokovani aplikace v "dissassembly" a eventuelne na vyzobnuti informaci z exceptien...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Quiark0
Věrný člen
8. 5. 2009   #7
-
0
-

Poskytuje ten standalone debugger něco navíc oproti tomu debuggeru co je ve VS normálně? Ten jde taky napojit na běžící aplikaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
dannyk0
Věrný člen
8. 5. 2009   #8
-
0
-

Jak sam rikas, dostane dissassembly a z toho by asi nebyl moc moudry.Proto sem rekl, ze ten debugger nema tu vlastnost mu ukazat zdrojovy kod.Jinak se s nim daji debuggovat normalni aplikace jako s kazdym jinym dissassemblerem/debuggerem,ale neni tak dobre udelany jako treba OllyDbg nebo IDA.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
yterbium0
Stálý člen
8. 5. 2009   #9
-
0
-

dobre, od príspevku mnn som sa stratil :-)

ale nevadí, zistil som to cez ten process monitor, presne mi to ukázal, len som si musel filitrovať všetko...

ale aj tak díky

ozaj a kedy má vyjsť oficiálny C# 4.0 a VS10?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.9.–
dannyk0
Věrný člen
9. 5. 2009   #10
-
0
-

V prvnim ctvrtleti 2010

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

C# Desktop app do Mobile app — založil kironet

Web app vs desktop app — založil Plui

Pouzitie IS vs == — založil qqqqq

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý