Prohlížeč obrázků :o( – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prohlížeč obrázků   :o( – Python – Fórum – Programujte.comProhlížeč obrázků :o( – Python – Fórum – Programujte.com

 

Honza0
Duch
10. 9. 2006   #1
-
0
-

Ahoj v?ichni...
proch?zen? soubor? a v?pis n?zvu do ?adku je OK, ale nevim co mi chyb? aby se zobrazil... n?jak jsem se do toho zamotal :((


# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
import os, sys
from PIL import Image, ImageTk

def vyberSouboru():
import tkFileDialog
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
vstup.insert(0, nazev) # Zap??e do 'vstup' cestu

root=Tk()
root.title('Pokus')

class Kontejner:
pass

def jedna():
kontejner.pocet=10

def dva():
kontejner.pocet= kontejner.pocet * 2

kontejner=Kontejner()
jedna()
dva()
print kontejner.pocet

# vytiskne 20

w = Label(root, text="Prohlizec - pokus")
w.pack()

def vykresleniOkna():

kontejner.platno=Canvas(width=640, height=480)
kontejner.platno.pack(expand=1, fill=BOTH)

r1=Frame(root)
r1.pack(fill=X)

# ----zde budou v?echny funkce----------------

kontejner=Kontejner()
formaty=[".gif",".jpg",".bmp"]
vykresleniOkna()

ramecek1=Frame(root)
ramecek1.pack()

vstup=Entry(ramecek1)
vstup.pack(side=LEFT)

prochazej=Button(ramecek1, text='...', command=vyberSouboru)
prochazej.pack()

vypis=Button(root, text='OK')
vypis.pack()

w = Label(root, text="A nevim co dal :-(")
w.pack()

mainloop()?



d?ky za rady i kritiku ?:??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 9. 2006   #2
-
0
-

hmm, není to nic těžkého:
tady máš řešení:



# -*- coding: utf-8 -*-
from Tkinter import *
import os, sys
from PIL import Image, ImageTk

def vyberSouboru():
import tkFileDialog
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
if nazev:
vstup.insert(0, nazev) # Zap??e do 'vstup' cestu
image=ImageTk.PhotoImage(Image.open(nazev))
kontejner.platno.create_image(int(kontejner.platno.cget('width'))/2,int(kontejner.platno.cget('height'))/2,image=image)
root.image=image
root=Tk()
root.title('Pokus')

class Kontejner:
pass



kontejner=Kontejner()


w = Label(root, text="Prohlizec - pokus")
w.pack()

def vykresleniOkna():

kontejner.platno=Canvas(width=640, height=480)
kontejner.platno.pack(expand=1, fill=BOTH)

r1=Frame(root)
r1.pack(fill=X)

# ----zde budou v?echny funkce----------------

kontejner=Kontejner()
formaty=[".gif",".jpg",".bmp"]
vykresleniOkna()

ramecek1=Frame(root)
ramecek1.pack()

vstup=Entry(ramecek1)
vstup.pack(side=LEFT)

prochazej=Button(ramecek1, text='...', command=vyberSouboru)
prochazej.pack()

vypis=Button(root, text='OK')
vypis.pack()

mainloop()

ale myslím že todle není nic těžkého, stačí pořádně přečíst geonův kurz...
:ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
10. 9. 2006   #3
-
0
-

zdá se mi, že jsi splácal dohormady všechny ukázky kodu, co jsem použil ve 22. lekci, bez ladu, skladu a pochopení. Tudy tedy cesta nevede ... Jinak odpověd na tvoji otázku leží ve 23. lekci, ovšem pokud s ní uděláš to stejné co s 22., nečekej, že ti to někdy bude fungovat ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Honza0
Duch
10. 9. 2006   #4
-
0
-

Popravdě jsem včera viděl python poprvé v životě :)) je pro mě lepší vidět třeba ukázku hotového scriptu a sám si v ní najít návaznosti. Na uspořádání a nějaký sled prosím nekoukej... je to čistě pracovní verze, jak jsem se v tom tak vrtal... script bych na konci samozřejmě srovnal, tak jak má být. Mám nějaké základy v pascalu, tak jsem se podíval o pár latěk výš :?

nějak jsem se ztratil v té návaznosti co k čemu patří..

Díky za ukázání, jak to má být správně :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
10. 9. 2006   #5
-
0
-

Johny_Mnemonic napsal:

Popravd? jsem v?era vid?l python poprv? v ?ivot? :)) je pro m? lep?? vid?t t?eba uk?zku hotov?ho scriptu a s?m si v n? naj?t n?vaznosti. .............


koukni do V?pisu ?kol?, ale nejsem si jist?, ?e tam zrovna tenhle najde?, ale uk?zky hotov?ch script? s mo?nost? porovn?vat ?e?en? - na to je to sq?l?!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý