Problem s nacitanim zo suboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s nacitanim zo suboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s nacitanim zo suboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
chaser0
Newbie
11. 5. 2009   #1
-
0
-

Čauko, mám problém s načľtanim zo suboru, nechápem prečo mi nechce čítať reťazce ktore mam uložene v súbore, napr. program.txt, nepozrel by sa mi na to prosim niekto ? Všetko funguje ako má ale nečíta súbor.




void Nacitaj(const char *Nazov)
{ FILE *fp;
char *pom;
int i;

if((fp = fopen(Nazov,"r")) != NULL){
Pocet = 0;
fscanf(fp,"%d", &Pocet);
Polozka = (OBJEDNAVKA **)malloc(Pocet*sizeof(OBJEDNAVKA *));
for(i=0;i<Pocet;i++){
Polozka[Pocet] = (OBJEDNAVKA *)malloc(STRUCT_SIZE);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->ID);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->Datum);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->Adresa);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->Ulica_cislo);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->PSC_cislo);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->Krajina);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->Telefon);
fscanf (fp,"%s", Polozka[i]->Nazov);
fscanf (fp,"%s",Polozka[i]->Cena);
}
fclose(fp);
}
}

/

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.183.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
12. 5. 2009   #2
-
0
-

Skús zameniť riadky

scanf("%s", &fname);
za
scanf("%s", fname);
Keďže neviem ako vyzerá ten súbor program.txt tak to nemám ako testovať ale toto by malo pomôcť hádam ;-) Mimochodom
scanf("%s", fname);
je dosť na prt, pretože ti tam môžem kľudne napísať reťazec, ktorý má viac ako 5OO znakov a aj tak ti to padne. Dal by som tam toto napr.
scanf("%32s", fname);
a načíta to vždy len prvých 32 znakov ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
chaser0
Newbie
12. 5. 2009   #3
-
0
-

nepomohlo ani to, nazov suboru ****.txt si zadas sam, a uklada znaky pod seba

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.183.–
m->29+6
Super člen
12. 5. 2009   #4
-
0
-

Tak som sa s tým trochu ešte hral: skús zmeniť riadok

Polozka[Pocet] = (OBJEDNAVKA *)malloc(STRUCT_SIZE);
za
Polozka[i] = (OBJEDNAVKA *)malloc(STRUCT_SIZE);
;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
chaser0
Newbie
12. 5. 2009   #5
-
0
-

Veľmy veľká vďaka, už to ide ako má, toľko hodín som nad tou chybou presedel, vďaka ti fest :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 218 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý