Komunita kolem programujte.com a asi nejen zde – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komunita kolem programujte.com a asi nejen zde – Offtopic – Fórum – Programujte.comKomunita kolem programujte.com a asi nejen zde – Offtopic – Fórum – Programujte.com

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #1
-
0
-

Už nějakou dobu chodím na tento portál a poslední dobou se mi zdá, že komunita zde pomalu upadá. Spíše se zdá, že se komunita dělí do čtyř skupin.

1.) Lidé, kteří opravdu umí a mají věcné názory
Jsou to lidé, kteří mají velké znalosti a opravdu umí poradit a najdou si ten čas na lidi. Jsou to lidé, kteří mi vždycky zpříjemní čas trávený tady na fóru, protože je radost číst jejich příspěvky. Těmto lidem se zaslouží poděkovat, protože drží aspoň oni nějakou tu serióznost tohoto portálu. Nebudu jmenovat, protože vím, že bych na někoho zapomněl, nebo bych zde jmenoval někoho, kdo sem nepatří.

2.) Lidé, kteří se považují za "pány programátory" a musí za každou cenu reagovat
Tyto lidi vesměs nechápu. Proč musí za každou cenu reagovat, i když jejich příspěvek je naprosto zcestný a bez nějakého přínosu do debaty. Většinou tím jenom vznikne nějaký flame, kdy se jedna strana hádá s druhou. Jeden příklad za všechny: Jakmile zde přijde někdo, že by chtěl založit nekomerční projekt a že hledá zájemce o spolupráci. Hned se někteří jedinci vytasí s tím, že oni zadarmo nědělají. No a co? Koho to zajímá, že někdo zadarmo nedělá? Nikoho! Téma bylo úplně někde jinde, téma bylo: "Spolupráce na nekomerčním projektu". Kdo nemá zájem, tak nereáguje. Proč zbytečně zakládat flame? Sáhněte si vy všichni takoví do svědomí, copak vy jste nikdy nedělali nějaký nekomerční projekt? Něco, na čem byste mohli nabrat zkušenosti? Něco, na čem byste se mohli učit? Nevykládejte mi, že jste hnedka první dílo prodali za nehorázné prachy! A takhle je to se vším. Člověk příjde, že by chtěl založit nějaký portál, hru, atd. A pomalu jediné, čeho se tady dočká je naprosté odsouzení, že nemá dos zkušeností... ale kde teda má člověk nabrat ty zkušenosti? Kde se má naučit spolupráci na projektech? A nebo mátetakový strach, že by se z něj časem mohla vyklubat velká konkurence? Že by měl více zkušeností? Že by vám "pánům programátorům" později dal nafrak?

3.) Začátečníci, kteří mají snahu se učit a pokládají dotazy opravdu až ve chvíli, kdy se jedná o nějaký závažnější problém
Rád vidím nějakého začátečníka, který má opravdu snahu se učit a zeptá se na něco, co mu dělá problém. V tom případě je radost tomuto člověku pomoct, protože má opravdu snahu a neklade zbytečné otázky.

4.) Lamy, kteří ani nejsou schopni otevřít si stránku Googlu a něco tam najít
Jeden příklad za všechny, člověk, který "vytvářel" portál tím způsobem, že mu každou komponentu napsali zkušenější tady na fóru. Že mu není hanba vydávat to za svou práci, když pomalu každou část kódu vytvořil někdo tady na fóru. Místo toho, aby nejdříve trávil nějaký čas učením a zkoušením, tak raději hodne dotaz na fóru, šak on to někdo napíše za něj. Ony ají existují vyhledavače jako
http://www.google.com
http://www.seznam.cz
http://www.atlas.cz
http://www.centrum.cz

A pokud neumíte používat tyhle, tak ještě existuje:
http://www.googleforidiots.com

Omlouvám se za gramatické chyby. Toto je subjektivní názor autora, ale přesto počítám, že se do mě hodně lidí pustí, hold, potrefená husa se vždycky ozve, že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #2
-
0
-

Ještě jedna věc:
Nikdy jsem na fóru nenapsal nic o tom, že bych chtěl založit nekomerční projekt, ani nic podobného. Ani nejsem žádná oběť vylévání si zlosti "pánů programátorů", jsem jen někdo, komu toto chování vadí.

Nahlásit jako SPAM
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2009   #3
-
0
-

Vždy to tak bude, tyto skupiny budou vždy existovat. Zpočátku to zde tak nebylo, ale to bylo díky poměrně uzavřené skupině uživatelů...

To lze částečně řešit pouze moderováním, ale není celkově rozhodlé, jak s tím na internetu zacházet - mazat-li, nebo nechat být. Většinou jdou weby cestou nejmenšího odporu, krom Novinky.cz :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #4
-
0
-

To Curo : Já vím, že to tak už asi bude vždycky, ale potom aby měl člověk strach říct, že je programátor, protože díky takovým je pohled na odbornou IT společnost poněkud zkreslený (namyšlení frajírci, kteří neumí nic jiného než urážet). Neříkám, že se považuji za programátora, PHP dělám teprve 3 roky a u VB .NET teprve začínám, ale když se na to podívám, tak se vesměs lidi škatulkují:

Linuxák
Windowsák
PHP-kář
atd.

A když se zeptám kohokoliv na něco z jeho "profese", tak se jako prvním dozvím, že zbytek je na nic, že jen to jeho je nejlepší. Pomalu začínámpřemýšlet, jestli jsem si vybral dobře, když jsem se začal učit programovat... protože v takové komunitě je to chvílemi až nepříjemné.

Nahlásit jako SPAM
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2009   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : Máš kolem sebe jen špatné lidi. Ty, které znám osobně, takové věci neříkají.
Samozřejmě, že programátor PHP a ASP.NET jsou jakousi vzájemnou "konkurencí", ale to spíše pro vývojáře pracující v týmech u větších společností.

Není třeba si tedy kazit cokoliv tím, že někdo na fóru obhajuje pouze to svoje, je to většinou ještě mladý a nezkušený student, který obhajuje svoje první rozhodnutí - platformu, případně jazyk.

Nahlásit jako SPAM
deedx
~ Korektor
+2
Stálý člen
12. 5. 2009   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : Nejsi v tom sám. Ač tu trávím minimum času, skupina #2 mě dokázala naštvat důkladně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.33.56.–
Zdejší chybolovec.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #7
-
0
-

To Curo : Já tím jen chci říct, že člověk má dobrou náladu, přijde na fórum, že se podívá, jestli tady nepíše někdo něco zajímavého, nebo jestli tady někdo neřeší něco, co by ho zajímalo, s čím by mohl pomoct a... náhle narazí na někoho, kdo mu fórum dokáže na pěkných pár hodin pěkně znechutit.

Je jasné, že to nejsou všichni, že to jsou asi jen puberťáci, kteří si myslí, jak jsou středem vesmíru, nebo začátečníci, kteří ještě nemají dost rozumu na to, aby pochopili, že volba platformy a jazyka je odpovídající dané situaci... a na druhou stranu jsou zde lidi, jejichž názory jsou opravdu na úrovni a je radost číst jejich příspěvky. Jsou to lidi, kterých si člověk může vážit.

Bohužel, ale já osobně se mezi programátory pohybuji pouze zde na fórech, v mém okolí neznám žádného programátora. Ale zase na druhou stranumohu říct, že většina lidí se stejně chová jinakv realitě a jinak na internetu, schovávají se za anonimitu internetu.

Nahlásit jako SPAM
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #8
-
0
-

*anonymitu - ach ta gramatika:-)

Nahlásit jako SPAM
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2009   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel : Tak tak. Já většinu rádoby programátorů ignoruju, reaguji na ně až tehdy, píšou-li opravdové bludy.

Nahlásit jako SPAM
marioff0
Expert
12. 5. 2009   #10
-
0
-

To Anonymní uživatel :

k bodu 2.: Pokial sa clovek ukaze ze nieco vie a na svojom napade uz zapracoval a vie na nom dalej zapracovat, nikto ho tu rozhodne neuraza (odkaz ma na nejaku diskusiu, ak taku najdes). Pokial tu len kyda svoje napady (ktorych ma kazdy niekolko denne), realne prd vie, a hlada tu len "otrokov", tak taky si ani nic ine nezasluzi..

Zober to aj z druhej stranky. Koho zaujima ze niekto chce zalozit nekomercny projekt, ale v podstate nic nema? Myslim si ze nikoho. Keby tu mali chodit len taky co furt nieco chcu od komunity, ale nie su schopny jej nic dat... tak by to bolo slusne povedane, o nicom.

Priznam sa ze som mozno ten tvoj "pan programator", pokial sa clovek uz prvym prispevkom vyprofiluje tak ako som popisal vyssie, a nehambim sa zato, vzdy lepsie ako byt lepic a zobrak! A verim ze nie som sam... Myslim ze taka nas je vacsina. Ja napr. pomozem ked viem skoro komukolvek, ale s urcitymi hranicami, pokial vidim ze sa aj on snazi. Dokonca aj na ICQ, cez svoj volny cas.

> schovávají se za anonimitu internetu.

a ty co? :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #11
-
0
-

To deedx : Jo, oni dokážou pěkně naštvat a znepříjemnit zábavu. Někdy mi to příjde, že se tím dokonce baví.

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
12. 5. 2009   #12
-
0
-

Hmm...v PHP dělám 7 let(8?) a musím říct, že se řadím mezi první i druhou skupinu. Rád poradím, ale také odsuzuji projekty typu "tak založíme online hru, vy to uděláte a já shrábnu zisk a slávu". Prostě mě tohle NEBAVÍ číst, nebaví mě to sledovat, rovnou bych to mazal. Až někdo přijde s dobrým nápadem, opravdu dobrým, který tu ještě nebyl, pak pochopím i založení takovéto diskuze od mírně pokročilého. Ale že si přijde někdo z venční, to už mě vytáčí. Každou chvíli to tu je... A nováček se pak přidá k této skupině (nazval bych to takovými internetovými kampeličkami), po čase se projekt rozpadá a nováček znechucen. A pak se toto třeba i opakuje. Samozřejmě od seriozního programátora, co má již určitou část kódu hotovou, má hotovou alespoň ukázkovou analýzu... to je věc jiná.

Příklady:
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=12673-projetk-potrebuju-nekoho-kdo-umi-php-mysql-html
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=11989-namet-na-hru-the-lost
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=12393-vlastni-games-aneb-prosim-prectete-si-tento-clanek-dekuji-

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #13
-
0
-

To marioff :

k bodu 2.: Pokial sa clovek ukaze ze nieco vie a na svojom napade uz zapracoval a vie na nom dalej zapracovat, nikto ho tu rozhodne neuraza (odkaz ma na nejaku diskusiu, ak taku najdes). Pokial tu len kyda svoje napady (ktorych ma kazdy niekolko denne), realne prd vie, a hlada tu len "otrokov", tak taky si ani nic ine nezasluzi..

Ano, s tím naprosto souhlasím. Pokud člověk ukáže, že něco ví a má to již promyšlené, tak potom se většina rozhodne mu nějakým způsobem vyjít vstříc, ale i tak se stejně najde někdo, kdo ho "odpálkuje". Samozřejmě je jasné, že pokud to je někdo, kdo se zde již předvedl a prokázal, že nemá ani ponětí, jak se pomalu píše syntaxe jazyka, kterým by chtěl tento projekt dělat, tak není jiná možnost, než ho odkázat na tutoriály a ať se nejdříve naučí jazyk. Ale zase na druhou stranu, pokud má nápad, i když třeba nedomyšlený úplně do konce, tak proč ho hnedka "topit"? Ale mně se třeba jednalo o to, že tady někdy padají výrazy typu: "Na to nemáš dost zkušeností". A moje otázka tedy byla logická, kde získat tyto zkušenosti? Ano, mohu získat zkušenosti se samotným programovacím jazykem, prostředím či platformou, ale kde se mám naučit, co všechno obnáší práce v týmu?

Zober to aj z druhej stranky. Koho zaujima ze niekto chce zalozit nekomercny projekt, ale v podstate nic nema? Myslim si ze nikoho.

To jsem již trochu rozvedl před chvilkou. Pokud mu jde jen o to, že chce založit projekt (ať už komerční, či nekomerční), ale nemá vůbec žádnou představu, co by to mělo být, tak je zřejmé, že by pro něj bylo lepší se spíše k nějakému projektu přidat, aspoň do chvíle, než si ujasní své představy o vlastním projektu.

Keby tu mali chodit len taky co furt nieco chcu od komunity, ale nie su schopny jej nic dat... tak by to bolo slusne povedane, o nicom.

I takový se zde najdou, viz bod 4 v úvodním příspěvku.

Priznam sa ze som mozno ten tvoj "pan programator", pokial sa clovek uz prvym prispevkom vyprofiluje tak ako som popisal vyssie, a nehambim sa zato, vzdy lepsie ako byt lepic a zobrak! A verim ze nie som sam... Myslim ze taka nas je vacsina. Ja napr. pomozem ked viem skoro komukolvek, ale s urcitymi hranicami, pokial vidim ze sa aj on snazi. Dokonca aj na ICQ, cez svoj volny cas.

Tím "panem programátorem" jsme občas každý, jsme prostě jen lidi, kteří mají své nálady, své problémy a trápení. A i když to tak třeba nemyslíme, stejně se někdy chováme jako ti "páni programátoři", ale jsou takový, kteří se tak chovají pořád. Já beru, že každý může mít blbý den, něco se nedaří, atd.... v takovém případě jsem i já protivný, ale proč bych měl být takový pořád? Chápeš, jak jsem to myslel?

> schovávají se za anonimitu internetu.

Já se snažím poukázat na některé paradoxy :smile3:

Nahlásit jako SPAM
Nemo_0010
Newbie
12. 5. 2009   #14
-
0
-

marioff napsal:
To Anonymní uživatel : >schovávají se za anonimitu internetu.

Já myslím že to byl spíše odkaz na druhé pravidlo netiquette http://www.albion.com/netiquette/corerules.html

Jinak plně souhlasím s anonymem. Kontroluji RSS jestli na programujte neni novy prispevek/clanek co 5 min, takze se da rict ze na programujte travim vsechen svu volny cas :-) To jak se tu nekteri z kategorie chovaji a obzvlaste posledni dobou je na povazenou. Spíš bych řekl že to je trapné a nechápu jak se někdo tak inteligentní (hodnoceno podle jiných příspěvků) se může tak sám zesměšnit. To že má někdo nesmyslný plány na počátku svého cesty (a nejde jen o programování) je naprosto normální a od toho jsou autority aby ho usměrnily. Bohužel někdo na to být autoritou nemá a třeba ani nikdy mít nebude. A o tom to je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.151.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #15
-
0
-

To survik1 : Bohužel, ale když jsem zakládal toto vlákno, zapřisáhl jsem se, že nebudu nikoho jmenovat, ale taky si všímám, kolik zde chodí lidí, kteří chtějí "vařit z vody" a to ještě bez toho, aniž by znaly aspoň něco. Samozřejmě, že jsem tím nechtěl říct, že by se nováčci měli ihned vrhnout na 3D hry a práci s fyzikálními modely. To je ta největší blbost.

Ale mě se třeba nyní osvědčilo, když jsem se začínal učit VB .NET, že jsem se to učil přímo na programu. Prostě jsem si řekl, že zkusím napsat nějaký funkční program, který bude dělat tohle, tamto a toto. A povedlo se, sice je pravda, že já již pomalu 4 roky dělám PHP a JavaScript, takže tonebyl zas tak velký šok, když jsem se to začínal učit.

Nahlásit jako SPAM
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #16
-
0
-

Akorát jedna prosba... nechtěl jsem zde vyvolat flame, ani nechci. Ani nechci, aby zde byl někdo konkrétně jmenován... rád bych, kdyby to neustále zůstalo v takové obecné rovině.

Teda, pokud to půjde.

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
12. 5. 2009   #17
-
0
-

To Anonymní uživatel : To já si pamatuji své začátky se stránku na pozadí obrázek a přes to nečitelný text. Ale udělal jsem to sám. Další pak klanový stránky s nějakým tím PHP (tenkrát ještě se standartem register_globals on =)). Ale nikdy jsem na počátku nechtěl dělat megalomanský projekt, nebo dokonce aby někdo dělal vše za mě. Ať se tu na mě někdo nezlobí, ale když tu přijde někdo s projektem "udělejte to za mě", pochopení odemě nedostane.

Nahlásit jako SPAM
Earl Cash0
Věrný člen
12. 5. 2009   #18
-
0
-

gratuluji, momentalne jsi zalozil dalsi nesmyslne vlakno, ktere nic neresi a ani nevyresi...

btw taky se vam zda, ze se tu posledni dobou objevuji sama nostalgicka ohlednuti, hodnoceni komunity a podobne nesmysly? kde jsou ty casy, kdy denne lide zadali o vypracovani domaciho ukolu, upravu nenaformatovaneho zdrojaku o delce 4 rulek hajzlpapiru...ronim slzy, kdykoliv si vzpomenu na problemy s chybejicim

system("pause");
... a hergot, zase to nostalgicke ohlednuti...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #19
-
0
-

To survik1 : NO, tak to já si vzpomínám, že první stránky byly o mé spisovatelské tvorbě a tehdy jsem byl hrdý na to, že jsem sám přišel na způsob, jak přepsat stránku pomocí javascriptu a funkce innerHTML :smile4: No, a pak jsem poznával PHP, to byly týdny, kdy jsem pomalu celé dny seděl u kompu a zkoušel jsem různé funkce. Málokdy jsem se na něco ptal na fóru, spíše jsem experimentoval a hledal chyby, atd. Několikrát jsem zacyklil server :smile10: ale za to jsemse to opravdu naučil.

Taky nechápu přístup některých jedinců, kteří opravdu mají tu drzost si na fóru postupně vyžádat celý funkční portál.

Samozřejmě je rozdíl přijít s tím, že by někdo chtěl vytvořit nekomerční projekt, kde by se i on značnou částí podílel na vývoji a je rozdíl situace, kdy někdo přijde, že chce vytvořit celý portál zadarmo. Ano, jsou i projekty, které se mi třeba líbí a kde dělám vývoj za"dobré slovo a pochvalu", ale to je spíše o tom, že jsem se sám zeptal, jestli bych jim nemohl pomoct, i když zadarmo - ale to šlo jen o dílčí úpravy ve funkčnosti a úpravy některých modulů.

Nahlásit jako SPAM
marioff0
Expert
12. 5. 2009   #20
-
0
-

To survik1 : naj max absolutny suhlas :smile7:

To Anonymní uživatel & To Nemo_001 : myslim si ze sa rozumieme.. je mi jasne ze spamovanie nejakej ziadosti o spolupracu nie je to prave orechove, ale niekedy je proste NEMOZNE NEREAGOVAT na prispevky typu "urob to za mna" vid. survikove priklady. Ak to daneho cloveka odradi je to mozno len pre neho dobre.. pretoze na take veci treba aj viac ako chciet..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Balaam0
Návštěvník
12. 5. 2009   #21
-
0
-

To Earl Cash : +1

Ačkoliv tady nejsem příliš dlouho (i když jsem tady už prostřídal 3 nicky, vždy se mi po nějaké době nejde přihlásit) a doby, kdy lidi jen žádali o vypracování úkolů si nepamatuji (i když sám jsem s pár věcmi do školy pár lidem pomáhal - zajímavé, jak hodně dělá lidem problém cyklus for), s první částí tvého odkazu mohu naprosto souhlasit.

To survik1 : Taky jsem si všiml, že je to poslední dobou velmi probírané téma...Všichni chtějí mít svou vlastní hru, kde by byli oni pány, která by vydělávala jim atd... Na druhou stranu aspoň se pak můžu pousmát nad tím, jak s hořkostí a zklamáním zjistí, že jim nikdo nepomůže. A což o to, když někdo chce vytvořit svojí webovku, ale poslední dobou jsou i lidi, co chtějí vytvořit své vlastní WoWko, to už je pak vrchol :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
The lesbians next door bought me a rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #22
-
0
-

To Earl Cash : Ano, kde jsou ty časy, kdy se na fórech řešili opravdové programátorské problémy? Proč se nyní často vzpomíná s nostalgií? Proč vznikají právě takovéto témata?

Právě proto, že dříve se na fórech řešilo opravdu to, co stálo za řešení. A i kdyby to změnilo pohled jednoho z těch lidí, o kteřých je řeč, tak si myslím, že to má cenu.

A když se nad tím zamyslíš, tak celé toto vlákno je jeden velký paradox. Kdokoliv by tady mohl napsat, že pokud se mi tady na fóru nelíbí, tak můžu jít pryč, můžu jít jinam. Ale zatím, co jsem si všiml, se lidi spíše zapojují do této debaty, i když třeba některým příjde nesmyslná a zbytečná. Hmm?

Kdo ví, třeba si ho čtou i ti, o kterých je řeč a třeba se nad tím zamyslí. A nebo nad tím třeba mávnou rukou a budou se dále setkávat s takovými reakcemi na jejich dotazy.

Nahlásit jako SPAM
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2009   #23
-
0
-

To Earl Cash : +1 +1 +1 Moc jsem se zasmál :D:D

já se rád zapojuju, protože vzpomínám (chystá se i vzpomínkové video ! :) ) a pak proto, že si z toho něco vezmu s budu se to snažit zlepšit.

Nahlásit jako SPAM
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2009   #24
-
0
-

To marioff : Ano, ale upřímně, kdyby si založil takové vlákno, co Tě naštve více? Že Ti to zkritizuje někdo, o kom si později řekneš, že je to (s prominutím) pěkný debil? A nebo to, že Tvoje otázka zůstane bez reakce a zapadne hluboko do archívu fóra?

Mě by teda asi více naštvalo to druhé, protože dokud se ve vláknu diskutuje, je zobrazováno na prvních místech a tím pádem je šance, že si toho všimne někdo, kdo bude mít zájem. Ale to je čistě filozofická otázka, protože opravdu jsouzde příspěvky, které nenechají chladným nikoho.

Nahlásit jako SPAM
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2009   #25
-
0
-

Dříve tu byly příspěvky, kdy chybělo ono zmíněné system("pause") nebo cin.get() (bo tak nějak) ;), pak tu byly úkoly ze škol a dnes tu jsou hry a jak na ně. lidé kooperují, místo singlů.

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
12. 5. 2009   #26
-
0
-

To Curo : A ještě předtím soutěže, diskuze, vtipy... To byla má oblíbenější část =) (viz staré fórum, já nezapomínám... xD)

Nahlásit jako SPAM
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2009   #27
-
0
-

To survik1 : Tak to už je fakt opravdová nostalgie :D:D

Nahlásit jako SPAM
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 5. 2009   #28
-
0
-

no, nemam prilis casu cist diskuzi, ale jedna pripominka za moderatora php:
casto mazu cela vlakna.. bohuzel, nekdyd se objevi uzasni lidi, kteri tomu blbcovi odpovi... a ucty k nim mi je blbe ty hovadiny mazat... bohuzel nemam cas to prochazet porad, abych to odstranil v pocatku... jinak se snazim o silne moderovani, aby doslo k vecnym diskuzim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pawlik0
Grafoman
13. 5. 2009   #29
-
0
-

Je to smutné, ale nesouhlasím se všemi. Jako většina uživatelů mám vybraných jen cca 30% sledovaných témat, které mě zajímají. Všichni už asi umí programovat. Ano, bohužel. V tématech jako například HTML, ty jednoduše spí. Mám stejný pocit, že sem už tolik lidí nechodí? Pamatuju si mou dobu registrace, bylo to moje první fórum, které jsem navštěvoval. Dvanáct let, mnoho času a každých 60s nový příspěvek. Byla tady docela slušná komunita. Ale teď sem přijdu jednou za 3 dny a vidím, že jsem nic nezameškal. Proto si myslím, že je každá skupina důležitá.

Pamatuju si toho tady dost, a mám pocit, že je to tu opravdu jiné. Ale kdo se tady změnil, já nebo fórum?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Quiark0
Věrný člen
13. 5. 2009   #30
-
0
-

Tak třeba ceske-hry.cz jsou taky dost mrtvé, skoro úplně. Tam se víceméně shodujeme, že to bylo tím, že jsme ty hlupáky, kteří nebyli schopni/ochotni odvést nějakou vlastní práci, ale hodně se chlubili co všechno dokážou, rovnou posílali někam. A ostatní pak dostali strach. Tady jak to vidím je to spíš naopak - psát mohou i anonymové a naprosto pitomé dotazy a (mnohdy neslušné) žádosti o vypracování domácího úkolu občas tady jen bují.

Spravovat online fórum je holt asi těžší než se na první pohled může zdát. Lidi jsou prostě takoví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.55.–
mienkofax
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
13. 5. 2009   #31
-
0
-

Je to pekný článok. A je tu veľa pravdy. Niekedy som chcel aj aj urobi CMS podľa navodu, ale na internete su proste stare navody.
čo mi dajú za pravdu viacerí. Je to možno tým, že v minulých rokoch ľudia boli usilovnejší a keď niekto napisal nejaký navod mali voci nim taky respekt. Ale teraz su ľudia ale aj deti lenivý nejaky kod do skoly, ktorý im treba tak napisu presne co potrebujú urobiť a nenapíšu, to čo nevedia.
Terajší ľudia chcú iba hotovu vec, ktoru chcu zadarmo a ked ty im povies cenu tak ti povedia ze ci si sa zblaznil ze tolko nemam ...
ale na druhej strane chcú zarábať na tom majland a potom veľa skvelích projektov je napisana na hovno

Momentalne experimentujem s PHP a pokúšam sa vymýšľať nové a nové scripty v PHP a pomaly ich dávať do kopy až niekedy stoho niečo vznikne a možno mi to prida iba skúsenosti. Tu ide o to či ťa to baví, či najdeš skvelý web(ako tento), a či si usilovny sa ďalej vzdelávať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.85.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý