Asp.net: c#: řazení položek v Menu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Asp.net: c#: řazení položek v Menu – .NET – Fórum – Programujte.comAsp.net: c#: řazení položek v Menu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 5. 2009   #1
-
0
-

Prosím vás o malou radu. Dynamicky vytvářím menu a do něj přidávám položky, podle toho, že prohledám adresář a každý soubor v něm = jedné položce menu.

Chtěl bych ale, aby se do menu přidalo jen 5 souborů ( položek ), - i když v asresáři bude souborů mnohem víc - a to jen těch 5, které se vytvořily nejpozději.

Už se s tím dělám celkem dlouho. Už jsem si prohlížel CreationTime u souboru, ale nemůžu na nic příjít.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
dannyk0
Věrný člen
13. 5. 2009   #2
-
0
-

No nejidealnejsi by bylo projit vsechny slozky, zjistit si jejich data vytvoreni, ty si nekam ulozit a pak setridit a vytvorit 5 polozek podle prvnich 5 vysledku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 5. 2009   #3
-
0
-

To třídění a podobné věci bych vyřešil LINQem, pomocí kterého to bude hodně snadné.

Pokud už máš například nějakou kolekci souborů pojmenovanou seznamSouboru, ve které budou uložené instance nějaké třídy, která má vlastnost CasVytvoreni a budeš chtít seřadit podle té vlastnosti, tak můžeš napsat takovýhle dotázek:

var query = from f in seznamSouboru orderby f.CasVytvoreni select f; 

A pak jen projdeš pomocí cyklem for s pěti iteracemi tuto profiltrovanou kolekci a vypíšeš prvních pět položek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 5. 2009   #4
-
0
-

Díky, ale z LINQ jsem nikdy nepracoval, a vlastně ani nevím co to je. Já bych to potřeboval řešit spíš nějak v kódu dané stránky.

Zatím má cykluc foreach, kteterý mi projde složku a názvy souborů si uloží do proměné....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
14. 5. 2009   #5
-
0
-

LINQ se používá přímo v kódu stránky/aplikace. Stačí skutečně jen to, co jsem napsal, ukážu ti ještě jeden příklad použití LINQu, pak už snad budeš mít lepší představu co to je:)

public static void Main()

{
string[] mesta = {"Praha", "Paříž", "Barcelona", "NY", "Vancouver"};
var vybranaMesta = from m in mesta where m.Length < 6 select m;
}
Jak sám vidíš, je to přímo uvnitř kódu. Tento dotaz vybere z pole "mesta" názvy těch měst, které jsou kratší než 6 znaků, tedy vybere Prahu, Paříž a NY.

Kdybys pak chtěl vypsat výsledky do konzole, stačí jen obyčejný foreach:
foreach(string m in vybranaMesta)

{Console.WriteLine(m);}
Tenhle postup vážně doporučuju, kdykoliv chci něco z něčeho někde vybírat, tak je to s LINQem pohodlíčko:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 5. 2009   #6
-
0
-

Díky moc za odpověd ;-)

Moc mi to pomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 5. 2009   #7
-
0
-

Ještě jedna otázka

Chci na webu použít místo databáze MicrosoftSQL XML soubory. Chtěl bych to ze vším všudy. Aby třeba i přihlašování, role, a podobné věci byly v XML, jako jsou třeba v SQL, ...

Neznáte třeba nějaký článek, který se tím zaobírá, ...

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý