Generování sudých čísel – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Generování sudých čísel – Delphi – Fórum – Programujte.comGenerování sudých čísel – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dědek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
13. 5. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém při náhodném generování pole o sudých číslech.
Má to být pole o velikosti 10 prvků, ale pokaždé při spuštění mě to vypisuje pole o délky jaké
se mu zachce, někdy 3 prvky, jindy 5 prvků. Neví někdo jak tohle ošetřit ??

uses
SysUtils;
var p:array[1..10] of integer;

i,j,k,l : integer;


begin
randomize;
for i:= 1 to 10 do
p[i]:=random (99)+1;

for i:= 1 to 10 do
if p[i] mod (2) = 0 then
write(p[i]:3) ;

readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
13. 5. 2009   #2
-
0
-

No nediv se, že ti to dělá to, co popisuješ, když jsi to přesně tak naprogramoval :) Asi si to dokážeš po sobě přečíst a interpretovat sám, ale pro jistotu. Nejprve do každého z 10 míst v poli uložíš náhodné číslo. Potom to pole projdeš a pokud je číslo na daném místě sudé, tak ho vypíšeš, jinak ne.


A řešení? Generuj jen sudá čísla:



random(99) * 2

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
dědek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
13. 5. 2009   #3
-
0
-

Quiark díky moc, na tohle bych nepřišel ani za 100 LET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
dědek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
13. 5. 2009   #4
-
0
-

Hele a jak by to bylo s lichými čísly ?????????

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
Quiark0
Věrný člen
13. 5. 2009   #5
-
0
-

lichá čísla jsou vždycky o jedno vedle sudýho čísla. A sudý čísla už umíš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
dědek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
13. 5. 2009   #6
-
0
-

Mám to, mám to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p[i]:=random (99)*2+1;


Mám to, mám to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mám to, mám to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mám to, mám to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Díky, thank.............................................................

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý