Error při volání Toplevel v Tkinter (lekce 12) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Error při volání Toplevel v Tkinter (lekce 12) – Python – Fórum – Programujte.comError při volání Toplevel v Tkinter (lekce 12) – Python – Fórum – Programujte.com

 

10. 9. 2006   #1
-
0
-



# -*- coding: utf-8 -*-
from Tkinter import*
def vybersoubor():

#####zisk n?zvu fileu
import tkFileDialog as dial
nazev = dial.askopenfilename()
print nazev

#####vlozeni do vstupniho pole
vstup.insert(0,nazev)
print "Obsah vstupniho pole: ", vstup.get()


def vypisZip():
import zipfile
ZipObjekt=zipfile.ZipFile(vstup.get())
vypis = ZipObjekt.namelist()
print ZipObjekt.namelist()


####okna

hlavni = Tk()

ramecek1 = Frame(hlavni)
ramecek1.pack()

vstup = Entry(ramecek1, font="Arial 11")
vstup.pack(side=LEFT)

prochazet = Button(ramecek1, text="...", command=vybersoubor)
prochazet.pack(side=RIGHT)

done = Button(hlavni, text = "OK!", command = vypisZip)
done.pack(fill=BOTH)
#### konec oken

hlavni.mainloop()


#### podokno
podokno=Toplevel(hlavni) # Toplevel je ud?l?tko nov?ho podokna
x=Label(podokno, text=vypis) # tohle ji? zn?me
x.pack()
podokno.mainloop()




V tomhle k?du, kter? je ?e?en?m ?kolu z 12. lekce stane chybka p?i vol?n? Toplevel.
Error "zn?" takto:


Traceback (most recent call last):
File "C:Documents and Settings...(zbytek adresy skriptu)vypis_zip.py, line 43 , in ?
podokno = Toplevel(hlavni)
File "C:Python2liblib-tkTkinter.py" line 1906, in __init__
BaseWidget.__init__(self, master, ""toplevel", cnf, {}, extra)
File "C:Python2liblib-tkTkinter.py" line 1862, in __init__
self.tk.call(
_tkinter.TclError: can't invoke "toplevel" command: application has been destroyed



Pr?b?h aplikace se zd? b?t bezprobl?mov?, vysko?? na m? okno, do kter?ho zad?m *.zip kter? se printem vyp??e v Python shellu ale u? se neotev?e okno s v?sledkem a po zav?en? "zad?vac?ho okna" mi to vyhod? v shellu v??e zm?n?n? error.
Je chyba v m?m k?du?

Beleg :error: :bumbum:

P.S.M?m verzi Pythonu 2.4.3

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Beleg
geon0
Grafoman
10. 9. 2006   #2
-
0
-

[i]



...
hlavni.mainloop()


#### podokno
podokno=Toplevel(hlavni) # Toplevel je ud?l?tko nov?ho podokna
x=Label(podokno, text=vypis) # tohle ji? zn?me
x.pack()
podokno.mainloop()

V tomhle k?du, kter? je ?e?en?m ?kolu z 12. lekce stane chybka p?i vol?n? Toplevel. [/i]

Jasn?, kdy? zav?e?? okno, ukon?? se t?m smy?ka/p??kaz hlavni.mainloop() a program pokra?uje d?le, kde je podokno=.... Tak jsi to asi nemyslel, aby se podokno otev?ralo a? po uzav?en? hlavn?ho okna, ?e ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
10. 9. 2006   #3
-
0
-

Ajo...
lidská blbost je vážně...
Budu muset holt asi víc myslet...
Každopádně, děkuji za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Beleg
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý