Status generator – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Status generator – PHP – Fórum – Programujte.comStatus generator – PHP – Fórum – Programujte.com

 

gledy0
Duch
14. 5. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,

mate nekdo tutorial na Vlastni server generator ? Jako je treba na SAMP, bylo by dobry i pro Ventrilo apod..... diky moc na odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
marioff0
Expert
14. 5. 2009   #2
-
0
-

trosku rozpis tvoju otazku, lebo pochybujem ze niekto chape co chces..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
gledy0
Duch
14. 5. 2009   #3
-
0
-

Status generator Serveru: dela se to v GD Knihovne, nejaky obrazek velikosti obycejneho banneru, na kterem je Server: Online/Offline pocet lidi na serveru...... ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
s.matej0
Duch
31. 5. 2009   #4
-
0
-

To gledy : niekde som to videl (niekde mam aj ulozeny kod v PC) formou jednoducheho php kodu ktory si uklada ip adresy do txt suboru a na zaklade toho generuje online a offline uzivatelov presnejsie ti nepoviem, netusim kde som si to ulozil

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.35.–
s.matej0
Duch
31. 5. 2009   #5
-
0
-

To gledy : Možno ti to pomoze..
Počet online čtenářů v PHP bez použití databáze

Vypsat počet lidí, kteří si právě pročítají naše stránky, můžeme velmi snadno například s využitím databáze a sessions. Dalším možným řešením je evidovat IP adresy klientů a sledovat jejich timeout jen prostřednictvím textového souboru.


ASP.NET a PHP aplikace
Zjednodušte spouštění, minimalizujte bezpečnostní rizika. Podívejte se na web novýma očima.
Princip spočívá v uložení IP adresy a případně dalších údajů klienta spolu s časem posledního přístupu. Data se ukládají do souboru a pomocí cyklu se čtou. Dvojtečka slouží v řádku jako oddělovač adresy návštěvníka a času, kdy naposledy načetl nějakou stránku. Pro další detaily odkazuji na článek využívající k ukládání dat databázi. Můžete se podívat na ukázku. Celý skript si můžete také stáhnout.

<?php
$fcrr='readers.txt'; // jméno souboru, do kterého ukládat IP adresy návštěvníků
$IPadresa=$_SERVER['REMOTE_ADDR']; // sem "naskládame" vše, co lze o čtenáři zjistit odděleno zavináčem (adresy uživatelů za proxy ap.)
if ($_SERVER['REMOTE_HOST'])
$IPadresa.='@'.$_SERVER['REMOTE_HOST'];
if ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])
$IPadresa.='@'.$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
if ($_SERVER['HTTP_FORWARDED'])
$IPadresa.='@'.$_SERVER['HTTP_FORWARDED'];
if ($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])
$IPadresa.='@'.$_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
if ($_SERVER['X_HTTP_FORWARDED_FOR'])
$IPadresa.='@'.$_SERVER['X_HTTP_FORWARDED_FOR'];
if ($_SERVER['X_FORWARDED_FOR'])
$IPadresa.='@'.$_SERVER['X_FORWARDED_FOR'];
$aktual=time();
$pole=file($fcrr); //přiřadit jméno souboru k poli
for($i=0; $i<Count($pole); $i++) // procházet pole
{
$adresa=StrTok($pole[$i],':'); // rozdělit na adresu a čas záznamy oddělené dvojtečkou
$cas=StrTok(':');
if ($adresa==$IPadresa) // pokud se adresa rovná některému záznamu, vyřadit jej (vymazat) z pole
$pole[$i]='';
if ($cas<($aktual-360)) // pokud vypršel timeout 6 minut, vyřadit záznam (vyřadí se neaktivní uživatelé)
$pole[$i]='';
}
$Fp=FOpen($fcrr,'w'); // otevřít soubor pro zápis
$celkem=0; // vyčistit proměnnou
for($i=0; $i<Count($pole); $i++)
{
if ($pole[$i]!='') // je-li co zapsat po předchozím "vyčištění" pole
{
FPutS($Fp,$pole[$i]); // pak zapsat prvek pole do souboru
$celkem++; // zvýšit počítadlo uživatelů
}
}
FPutS($Fp,$IPadresa.':'.$aktual."\n"); // připsat adresu aktuálního uživatele a jeho čas
$celkem++; // zvýšit počítadlo o 1 (o aktuálního uživatele)
FClose($Fp); // zavřít soubor
// v $celkem je nyní počet uživatelů online
$mess1='čte';
$mess2='lidí';
if ($celkem<5)
if ($celkem>1)
{
$mess1='čtou';
$mess2='lidé';
}
else
$mess2='člověk'; // vyskloňovat podle počtu uživatelů
echo "Stránku si právě $mess1 $celkem $mess2."; // vypsat počet uživatelů se správným skloňováním
?>
V prvním řádku skriptu je nastaveno jméno souboru, který má sloužit pro ukládání dat. Můžeme jej dát i do nějakého adresáře, cestu je pak třeba uvést také ve skriptu. Všimněte si, že zde nepracujeme jen s IP adresou (REMOTE_ADDR), ale snažíme se uložit co nejvíce údajů z hlaviček, které odeslal browser klienta. Pokud bychom počítali pouze IP adresy, měření by bylo nepřesné v případě sítě s více uživateli připojenými přes proxy - jejich adresa je navenek jediná a tak by třeba i sto čtenářů bylo v našem skriptu bráno jako jeden čtenář. Pokud taková proxy poskytuje v odesílaných hlavičkách například údaj HTTP_FORWARDED, měření bude přesnější. Jak je vidět z posledních řádků skriptu, je vyřešeno i správné skloňování při počtu čtenářů 1, 2 až 4, 5 a více čtenářů.

Uvedený skript pomocí include zahrneme do všech stránek, ve kterých chceme zobrazovat a počítat aktuální počet čtenářů například takto:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Počet online uživatelů</title>
</head>
<body>
<p>Toto je velmi zajímavá stránka.</p>
<p><?php include('readers.php'); ?></p>
</body>
</html>
Nakonec je nutné nastavit práva pro zápis do souboru readers.txt, který je nutné nahrát také na server – podrobný návod naleznete v článku o návštěvní knize.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.35.–
Nosko0
Stálý člen
1. 6. 2009   #6
-
0
-

To s.matej :
Ak som správne pochopil jemu nejde o to zistiť online puožívateľov, ale stav servera.

To gledy :
google => php server status [socket,fsockopen]

Ináč mám pocit, že sa to tu už riešilo, si pozri archív, tam bol tušim aj kód :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
Nemo_001
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
1. 6. 2009   #7
-
0
-

Ja mam zase pocit ze mu nejde o status php serveru ale nejakeho herniho serveru (GTA?) a Ventrilo serveru tudiz doporučuju googlit

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.85.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Online Status — založil Milan

Status serveru — založil murle

Status bar — založil RG-Bot

"Messenger" - status — založil Rat

Server status — založil lolik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý