Výpis z mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis z mysql – MySQL – Fórum – Programujte.comVýpis z mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #1
-
0
-

Prosím o radu či mám niečo v mysql nastaviť, alebo mám chybu s scripte. Script mám uložený v htdocs ako výpis.php v zložke objednavky.
Tu je script :
<?
require("nastaveni.php");
$sql = "EXPLAIN SELECT * FROM `objednavky` WHERE 1";
?>
Ale keď dám príkaz : http://localhost/objednavky/vypis.php, tak sa mi ukáže prázdna stránka.
Vopred ďakuje za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 5. 2009   #2
-
0
-

a kde mas ten vypis?
resp pripojeni k databazi, vyber tabulky, dotaz na databazi, zpracovani dotazu, vypis dat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #3
-
0
-

To KIIV :
To mám v tej istej zložke ako nastaveni.php :
<?
$SQL_Server = "localhost";
$SQL_Uzivatel = "root";
$SQL_Heslo = "";
$Databaze = "irca";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #4
-
0
-

$result=mysql_query($sql) ;
while($bn=mysql_fetch_array($result)
{ $vypis=$bn["meno_stlpca"];
echo "$vypis";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #5
-
0
-

$result=mysql_query($sql) ;

while($bn=mysql_fetch_array($result))
{ $vypis=$bn["meno_stlpca"];
echo "$vypis";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #6
-
0
-

To Nrigo :
Díky, ale nikde tam nieje názov databázy, kde ho mám vložiť? Som úplný začiatočník samouk v databázach.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #7
-
0
-

To klobása-irča :
Sorry veď ho mám v nastavení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #8
-
0
-

To klobása-irča :
Ale predsa mi tu niečo chýba : názov tabuľky, ten Tvoj script mi vypisuje chyba v riadku 6

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #9
-
0
-

hmm.. a co je na tom riadku 6?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #10
-
0
-

To Nrigo :
Tu je celý script, ktorý som zadal :
<?
require("nastaveni.php");

$result=mysql_query($sql) ;
while($bn=mysql_fetch_array($result)
{ $vypis=$bn["irca"];
echo "$vypis";
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #11
-
0
-

som sa vtedy pomylil.. pod tym som to napisal spravne... tam ma byt este jedna zatvorka ;// ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #12
-
0
-

pocuj... radim ti.. najprv si nastuduj nieco o php na internete najlepsie, lebo vidim ze tomu nejak nechapes...skus ist na www.php.net a pozriet si co tie funkcie robia...
spravne to ma byt takto:



<?
require("nastaveni.php");
$sql = "EXPLAIN SELECT * FROM `objednavky` WHERE 1";
$result=mysql_query($sql) ;
while($bn=mysql_fetch_array($result))
{ $vypis=$bn["irca"];
echo "$vypis";
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #13
-
0
-

To Nrigo :
Teraz mi to vypisuje : Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\htdocs\Objednavky\vypis.php on line 5

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #14
-
0
-

ci pana.. neviem ci to ma cenu ;/ ..



<?

$SQL_Server = "localhost";
$SQL_Uzivatel = "root";
$SQL_Heslo = "";
$Databaze = "irca";

MySQL_Connect("$SQL_Server", "$SQL_Uzivatel", "$SQL_Heslo");
MySQL_Select_DB("$Databaze");


$sql = "EXPLAIN SELECT * FROM `objednavky` WHERE 1";

$result=mysql_query($sql) ;

while($bn=mysql_fetch_array($result))

{ $vypis=$bn["irca"];

echo "$vypis";

}
<?




Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 5. 2009   #15
-
0
-

To klobása-irča : chce se taky jeste pripojit do databaze pomoci mysql_connect a pak mysql_select_db na nastaveni databaze

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #16
-
0
-

To Nrigo :
Už pár dní sa snažim niečo o php si naštudovať, ale do mojej starej a prechlastanej makovice tá teória akosi nechce vliesť, tak všetko robím systémom pokus-omyl a náhodou sa mi podarilo vytvoriť databázu v nej tabuľky a aj som ich napnil skúšobnými údajmi, len ten výpis mi akosi hapruje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #17
-
0
-

Na to, aby si mohol vypisovat udaje z databazy sa na nu musis najprv pripojit.. na to ti sluzia funkcie mysql_connect a mysql_select_db ... nestaci udaje dat len do obycajnych premennych :) ... potom potrebujes pomocou funkcie mysql_query poslat poziadavku databaze a nasledne ich pomocou funkcie mysql_fetch_array ulozit do pola, ktore potom vypisujes...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #18
-
0
-

To Nrigo :
Asi to fakt nemá cenu teraz mi to vypisuje : Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\Objednavky\vypis.php on line 23
a pritom ten script nemá 23 riadkov asi mám chybu niekde inde, ale aj tak veľmi pekne ďakujem za snahu a za čas čo si mi venoval, budem ďalej skúšať a skúšať a skúšať možno sa mi niečo podarí

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #19
-
0
-

ja som lama tiez.. som tam dal opacne <? ... spravne na konci ma byt ?> ;/ sry...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #20
-
0
-

To Nrigo :
Ja som to len skopíroval a to som si nevšimol, ale robí to presne to isté čo som písal na úplnom začiaktu : nič prázdna stránka

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #21
-
0
-

podla mna si zle oznacil nazov stlpca.. skus si to este pozriet ze ci mas vsetky nazvy v poriadku... alebo namiesto echo "vypis" daj napr. echo "a" a zisti ci ti aspon nieco najde..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 5. 2009   #22
-
0
-

To Nrigo : si mu mel dat echo join(' - ',$radek) . '';
pripadne print_r($radek)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #23
-
0
-

To Nrigo :
Zadal som to správne, lebo aj databáza sa volá irca a aj jeden stlpec sa volá irca (zatiaľ zadávam názvy bez diakritiky, lebo mi to zobrazuje blbo) a keď som zadal echo "$a" tak sa nič nezmenilo stále prázdna stránka

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #24
-
0
-

klobása-irča napsal:
To Nrigo :
Zadal som to správne, lebo aj databáza sa volá irca a aj jeden stlpec sa volá irca (zatiaľ zadávam názvy bez diakritiky, lebo mi to zobrazuje blbo) a keď som zadal echo "$a" tak sa nič nezmenilo stále prázdna stránka



no ja som myslel tam dat retazec a, a nie premennu $a .. to je jasne ze ti nic nevypise ked si do nej este nic nevlozil ;// .. skus to co napisal KIIV ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #25
-
0
-

To Nrigo :
Tak to je na mńa veľmi veľa´, to nezvládnem asi to vzdám som neschopný, ak by sa Ti chcelo tak mi napíš celý script, ak nie ser na to a budem aj ja a fakt veĺmi pekne ďakujem za čas a trpezlivosť, bol si moc zlatý a ochotný. Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
14. 5. 2009   #26
-
0
-

nz... skus si pozriet nejake tutorialy a ucit sa podla nich.. na internete je ich plno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
klobása-irča
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 5. 2009   #27
-
0
-

To Nrigo :
Veď som písal, že som na učenie starý(48) a do hlavy mi teória fakt nechce vliezť, ale ešte to skúsim, dám si poradiť, ale výsledok nezaručujem, ale to užl nebude Tvoj problém, fakt díky za čas a trpezlivosť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Výpis dat z MySql — založil Zuben

Pole + MYSQL výpis — založil Slim

MySQL výpis záznamů — založil tom*p

Php mysql vypis z DB POMOOC !!! — založil janik366

PHP Mysql výpis výsledku — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý