Pár otázok k VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pár otázok k VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPár otázok k VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
15. 5. 2009   #1
-
0
-

Ahojte, mal by som na Vás pár otázok dúfam že mi pomôžete:)


1. Ako by sa dalo ak mám nejaký program ktorý prehráva v pozadí pre používateľa nejakú hudbu a tá je v zložke s programom nedala by sa nejako zakódovať alebo niečo podobné aby ju vedel čítať len daný program a nikto iný?
Aby sa nedala otvoriť ani prehrať atď. Ako by sa to dalo?

2. Nedala by sa hudba impletovať do súboru programu bez toho aby bola v zložke ako by sa to dalo?

3. Ako by sa dalo aký kód by som mohol použiť aby program ak niekto napíše do textbox-u niečo aby program nerozoznával veľké a malá písmená.
Napr. Aby bral do úvahy ako jeden celok napísany či takto "pes" alebo "Pes" alebo "pEs" aby som nemusel do programu zadávať všetky možnosti napísania daného slova.

A posledná otázka Ako by sa dali spraviť obrázky tak aby sa náhodne po stlačení tlačítka generovali?

Prosím ak viete napíšte budem vám vďačný:)


Vopred vďaka za odpovede:)


S Pozdravom:



Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.94.–
Reklama
Reklama
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
15. 5. 2009   #2
-
0
-

Jedná sa o Visual Basic 6!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.94.–
Mir0
Duch
17. 5. 2009   #3
-
0
-

Majox napsal:
Ahojte, mal by som na Vás pár otázok dúfam že mi pomôžete:)


1. Ako by sa dalo ak mám nejaký program ktorý prehráva v pozadí pre používateľa nejakú hudbu a tá je v zložke s programom nedala by sa nejako zakódovať alebo niečo podobné aby ju vedel čítať len daný program a nikto iný?
Aby sa nedala otvoriť ani prehrať atď. Ako by sa to dalo?

2. Nedala by sa hudba impletovať do súboru programu bez toho aby bola v zložke ako by sa to dalo?

3. Ako by sa dalo aký kód by som mohol použiť aby program ak niekto napíše do textbox-u niečo aby program nerozoznával veľké a malá písmená.
Napr. Aby bral do úvahy ako jeden celok napísany či takto "pes" alebo "Pes" alebo "pEs" aby som nemusel do programu zadávať všetky možnosti napísania daného slova.

A posledná otázka Ako by sa dali spraviť obrázky tak aby sa náhodne po stlačení tlačítka generovali?

Prosím ak viete napíšte budem vám vďačný:)


Vopred vďaka za odpovede:)


S Pozdravom:



Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.62.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
17. 5. 2009   #4
-
0
-

Mir:

Citovaním mojich otázok si mi moc nepomohol...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.94.–
Mir0
Duch
17. 5. 2009   #5
-
0
-

položka 1 dalo by se to udělat. Jednoduše si dej svoji vlastní příponu.
položka 2 možná dalo navěsit ji na prázdný formulář, něco jako sklad. nezkoušel jsem to z hudbou, ale z obrázky, textem a animací to jde.
položka 3 převeď celý text na malé nebo velké písmena - proměnná = UCase("to co potřebuješ zkontrolovat) , LCase("to co potřebuješ zkontrolovat)
Poslední otázka - funkcí Randomize - číslo obrázku = round(rnd * počet obrázků)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.62.–
Mir0
Duch
18. 5. 2009   #6
-
0
-

To Majox : Vždyť to máš níže!

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.151.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
18. 5. 2009   #7
-
0
-

1.Neskúšal som ale skúsim a napíšem ako to dopadlo.
2.Nie to sa nedá. (Aspoň z mojej skúsenosti)
3.Moc som tomu nepochopil...(radšej by som chcel celý kód)
4.Niečo už len skúsim


Ďakujem ti za odpovede:)

A ešte taká malá vecička...
Ako by sa dalo aby program dokázal nájsť na PC aký používa port a SMTP server na odoslanie napr. súboru či mailu?

Vďaka


S Pozdravom:


Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.94.–
Mir0
Duch
18. 5. 2009   #8
-
0
-

Majox:
K tomu bodu tři - LCase převádí string na malé písmena. UCase převádí string na velké písmena. Takže když dáš -
If Ucase(mojekontrola) = UCase(kontrolovanýstring) Then něco nevím co
Princip je ten, že ti oba stringy převedena velké písmena, případně s použitím LCase na malá písmena. Takže na velikosti písmen v kontrolovaném stringu vůbec nezáleží.
Snad to bude stačit ahoj Mir

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.62.–
Majox2110
Duch
18. 5. 2009   #9
-
0
-

To Mir :
ˇano stačí ale poslal som ti aj súkromnú správu prosím prečítaj si ju...A odpovedz ak budeš vedieť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.94.–
Mir0
Duch
19. 5. 2009   #10
-
0
-

To Majox211 :
Ahoj: Podívej se do soukromé

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.62.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Php - pár otázok... — založil Anonymní uživatel

Pár otázok k VB6 — založil Majox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý